Κατάλογος πολιτειών και εδαφών των ΗΠΑ ανά πληθυσμό

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος των πολιτειών των ΗΠΑ κατά πληθυσμό (με τις κατοικημένες δικαιοδοσίες που δεν είναι πολιτείες να περιλαμβάνονται για λόγους σύγκρισης) κατά την 1 Απριλίου 2010, ημερομηνία της Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών του 2010. Οι εννέα πολυπληθέστερες πολιτείες περιέχουν ελαφρώς περισσότερο από το μισό του συνολικού πληθυσμού. Οι 25 λιγότερο κατοικημένες πολιτείες περιέχουν λιγότερο από το ένα έκτο του συνολικού πληθυσμού. Η Καλιφόρνια, η πιο πολυπληθής πολιτεία, περιέχει περισσότερους κατοίκους από τις 21 πιο αραιοκατοικημένες πολιτείες σε συνδυασμό.

Χάρτης του πληθυσμού κάθε πολιτείας το 2013
Χάρτης μεταβολής του πληθυσμού στις πολιτείες των ΗΠΑ μεταξύ Ιουλίου 2007 και Ιουλίου 2008.
Υπόμνημα:

ΜεθοδολογίαΕπεξεργασία

Η Απογραφή των Ηνωμένων Πολιτειών μετρά τους περισσότερους ανθρώπους που κατοικούν στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβανομένων των πολιτογραφημένων, των μη πολιτογραφημένων μόνιμων κατοίκων, και των μη πολιτογραφημένων μακροχρόνιων επισκεπτών.[1] Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ομοσπονδιακοί υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό και οι εξαρτώμενοι τους προσμετρώνται στην πολιτεία καταγωγής τους.[2]

Εκλογική κατανομήΕπεξεργασία

Βασισμένη σε στοχεία από την ανά δεκαετία απογραφή, σε κάθε πολιτεία κατανέμεται ένα μερίδιο από τις 435 έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, αν και σε κάθε πολιτεία είναι εγγυημένη το ελάχιστο μία έδρα, άσχετα από τον πληθυσμό. Αυτή η κατανομή βασίζεται στο μερίδιο του πληθυσμού κάθε πολιτείας επί αυτού των Πενήντα Πολιτειών μαζί (χωρίς αυτούς της Περιφέρειας της Κολούμπια, της Κοινοπολιτείας του Πουέρτο Ρίκο ή άλλων εξαρτημένων εδαφών των Η.Π.Α.). Το Εκλεκτορικό Κολλέγιο είναι το σώμα το οποίο, κάθε τέσσερα έτη, εκλέγει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η αντπροσώπευση κάθε πολιτείας στο Εκλεκτορικό Κολλέγιο είναι ίση με τον συνολικό αριθμό μελών αυτής της πολιτείας στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Εικοστή Δεύτερη Τροποποίηση στο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών δίνει στην Περιφέρεια της κολούμπια, η οποία είναι ξεχωριστή από κάθε πολιτεία, τρεις ψήφους. Ακριβέστερα, λαμβάνει τόσες ψήφους στο Εκλεκτορικό Κολλέγιο όσες θα είχε αν ήταν πολιτεία, αλλά όχι περισσότερες ψήφους από την πολιτεία ή τις πολιτείες με τις λιγότερες ψήφους, οι οποίες τρεχόντως είναι τρεις (π.χ. Ουαϊόμινγκ). Ούτως, η συνολική αντιπροσώπευση στο Κολλέγιο είναι 538 μέλη (ίση με 100 γερουσιαστές συν 435 αντιπροσώπους, συν 3 μέλη για την Περιφέρεια της Κολούμπια).[3] Οι 11 πολυπληθέστερες πολιτείες, πουθ αντιπροσωπεύουν το 56% του πληθυσμού, έχουν την πλειοψηφία των ψήφων του Εκλεκτορικού Κολλεγίου, αρκετές για να εκλέξουν τον πρόεδρο.

Πολιτείες και εδάφηΕπεξεργασία

Κατάταξη στις
Πενήντα
Πολιτείες
,
2011
Κατάταξη σε όλες
τις πολιτείες
& τα εδά
φη,
2010
Πολιτεία ή έδαφος
Εκτίμηση πληθυσμού για το 2020
Απογραφή πληθυσμού,
1 Απριλίου 2010
Πληθυσμός απογραφής,
1 Απριλίου 2000
Έδρες στην
Βουλή των ΗΠΑ,
2003–2013
Προε-
δρικοί
Εκλέκτορες

2004–
2008
2010 Census Pop.
per
House
seat[4]
2000 Census Pop.
per
House
seat
2000 Census Pop.
per
Pres. Elector
Percent
of total
U.S. pop.,
2010[5]
&0000000000000001.0000001 &0000000000000001.0000001   Καλιφόρνια 39.937.500 37.253.956 33.871.648 &0000000000000053.00000053 &0000000000000055.00000055 702.905 639.088 615.848 11,91%
&0000000000000002.0000002 &0000000000000002.0000002   Τέξας 29,472,300 25.145.561 20.851.820 &0000000000000032.00000032 &0000000000000034.00000034 785.799 651.619 613.289 8,04%
3 3   Φλόριντα 21.993.000 18.801.310 15.982.378 &0000000000000025.00000025 &0000000000000027.00000027 752.052 639.295 591.940 6,01%
4 4   Νέα Υόρκη 19.862.512 19.378.102 18.976.457 &0000000000000029.00000029 &0000000000000031.00000031 668.210 654.361 612.144 6,19%
5 5   Πεννσυλβάνια 12.820.900 12.702.379 12.281.054 &0000000000000019.00000019 &0000000000000021.00000021 668.546 646.371 584.812 4,06%
6 6   Ιλινόις 12.741.100 12.830.632 12.419.293 &0000000000000019.00000019 &0000000000000021.00000021 675.296 653.647 591.395 4,10%
&0000000000000007.0000007 &0000000000000007.0000007   Οχάιο 11.747.700 11.536.504 11.353.140 &0000000000000018.00000018 &0000000000000020.00000020 640.917 630.730 567.657 3,69%
8 8   Τζόρτζια 10.736.200 9.687.653 8.186.453 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 745.204 629.727 545.764 3,10%
9 9   Βόρεια Καρολίνα 10.611.900 9.535.483 8.049.313 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 733.499 619.178 536.621 3,05%
10 10   Μίσιγκαν 10.045.100 9.883.640 9.938.444 &0000000000000015.00000015 &0000000000000017.00000017 658.909 662.563 584.614 3,16%
&0000000000000011.00000011 &0000000000000011.00000011   Νιου Τζέρσεϊ 8.937.000 8.791.894 8.414.350 &0000000000000013.00000013 &0000000000000015.00000015 676.300 647.258 560.957 2,81%
&0000000000000012.00000012 &0000000000000012.00000012   Βιρτζίνια 8.627.000 8.001.024 7.078.515 &0000000000000011.00000011 &0000000000000013.00000013 727.366 643.501 544.501 2,56%
&0000000000000013.00000013 &0000000000000013.00000013   Ουάσινγκτον 7.798.000 6.724.540 5.894.121 9 11 747.171 654.902 535.829 2,15%
14 14   Αριζόνα 7.739.000 6.392.017 5.130.632 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 799.002 641.329 513.063 2,04%
15 15   Μασαχουσέτη 6.977.000 6.547.629 6.349.097 &0000000000000010.00000010 &0000000000000012.00000012 654.763 634.910 529.091 2,04%
16 16   Τενεσσί 6.898.500 6.346.105 5.689.283 &0000000000000009.0000009 &0000000000000011.00000011 705.123 632.143 517.208 2,03%
17 17   Ιντιάνα 6.745.400 6.483.802 6.080.485 &0000000000000009.0000009 &0000000000000011.00000011 720.422 675.609 552.771 2,07%
&0000000000000018.00000018 &0000000000000018.00000018   Μιζούρι 6.170.000 5.988.927 5.595.211 &0000000000000009.0000009 &0000000000000011.00000011 665.436 621.690 508.656 1,91%
&0000000000000019.00000019 &0000000000000019.00000019   Μέριλαντ 6.084.000 5.773.552 5.296.486 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 721.694 662.061 529.649 1,85%
&0000000000000020.00000020 &0000000000000020.00000020   Ουισκόνσιν 5.852.000 5.686.986 5.363.675 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 710.873 670.459 536.368 1,82%
21 21   Κολοράντο 5.846.000 5.029.196 4.301.261 &0000000000000007.0000007 &0000000000000009.0000009 720.704 614.466 477.918 1,61%
22 22   Μινεσότα 5.700.700 5.303.925 4.919.479 &0000000000000008.0000008 &0000000000000010.00000010 662.991 614.935 491.948 1,70%
23 23   Νότια Καρολίνα 5.210.200 4.625.364 4.012.012 &0000000000000006.0000006 &0000000000000008.0000008 770.894 668.669 501.502 1,48%
24 24   Αλαμπάμα 4.908.620 4.779.736 4.447.100 &0000000000000007.0000007 &0000000000000009.0000009 682,819 635.300 494.122 1,53%
&0000000000000025.00000025 &0000000000000025.00000025   Λουιζιάνα 4.645.180 4.533.372 4.468.976 7 &0000000000000009.0000009 647.625 638.425 496.553 1,45%
&0000000000000026.00000026 &0000000000000026.00000026   Κεντάκι 4.500.000 4.339.367 4.041.769 &0000000000000006.0000006 &0000000000000008.0000008 723.228 673.628 505.221 1,39%
&0000000000000027.00000027 &0000000000000027.00000027   Όρεγκον 4.301.030 3.831.074 3.421.399 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 766.215 684.280 488.771 1,22%
&0000000000000028.00000028 &0000000000000028.00000028   Οκλαχόμα 3.954.820 3.751.351 3.450.654 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 750.270 690.131 492.951 1,20%
29 &0000000000000030.00000030   Κονέκτικατ 3.563.080 3.574.097 3.405.565 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 714.819 681.113 486.509 1,14%
30 31   Γιούτα 3.282.120 2.763.885 2.233.169 &0000000000000003.0000003 &0000000000000005.0000005 921.295 744.390 446.634 0,88%
31 32   Αϊόβα 3.179.850 3.046.355 2.926.324 &0000000000000005.0000005 &0000000000000007.0000007 609.271 585.265 418.046 0,97%
33 33   Νεβάδα 3.139.660 2.700.551 1.998.257 &0000000000000003.0000003 &0000000000000005.0000005 900.184 666.086 399.651 0,86%
34 34   Αρκάνσας 3.039.000 2.915.918 2.673.400 &0000000000000004.0000004 &0000000000000006.0000006 728.980 668.350 445.567 0,93%
71 — 29   Πουέρτο Ρίκο 3.032.170 3.725.789 3.808.610 &0000000000000001.000000(1)[6] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 1,19%
35 35   Μισσισσιππής 2.989.260 2.967.297 2.844.658 &0000000000000004.0000004 &0000000000000006.0000006 741.824 711.165 474.110 0,95%
36 36   Κάνσας 2.910.365 2.853.118 2.688.418 &0000000000000004.0000004 &0000000000000006.0000006 713.280 672.105 448.070 0,91%
37 &0000000000000037.00000037   Νέο Μεξικό 2.096.645 2.059.179 1.819.046 &0000000000000003.0000003 &0000000000000005.0000005 686.393 606.349 363.809 0,66%
&0000000000000038.00000038 38   Νεμπράσκα 1.953.570 1.826.341 1.711.263 &0000000000000003.0000003 &0000000000000005.0000005 608.780 570.421 342.253 0,58%
&0000000000000039.00000039 39   Αϊντάχο 1.827.160 1.567.582 1.293.953 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 783.791 646.977 323.488 0,51%
40 40   Δυτική Βιρτζίνια 1.778.100 1.852.994 1.808.344 &0000000000000003.0000003 &0000000000000005.0000005 617.665 602.781 361.669 0,59%
41 &0000000000000041.00000041   Χαβάη 1.412.690 1.360.301 1.211.537 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 680.151 605.769 302.884 0,43%
&0000000000000042.00000042 42   Νιου Χάμσαϊρ 1.371.260 1.316.470 1.235.786 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 658.235 617.893 308.947 0,42%
43 43   Μέιν 1.345.790 1.328.361 1.274.923 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 664.181 637.462 318.731 0,42%
&0000000000000044.00000044 44   Μοντάνα 1.086.765 989.415 902.195 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 999.243 902.195 300.732 0,32%
45 45   Ρόουντ Άϊλαντ 1.056.170 1.052.567 1.048.319 &0000000000000002.0000002 &0000000000000004.0000004 526.284 524.160 262.080 0,34%
46 &0000000000000046.00000046   Ντελάγουερ 982.900 897.934 783.600 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 900.877 783.600 261.200 0,29%
47 &0000000000000047.00000047   Νότια Ντακότα 903.030 814.180 754.844 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 814.180 754.844 251.615 0,26%
48 48   Βόρεια Ντακότα 761.730 672.591 642.200 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 672.591 642.200 214.067 0,21%
49 49   Αλάσκα 734.005 710.231 626.932 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 710.231 626.932 208.977 0,23%
72 — 50   Ουάσινγκτον (Π.Κ.) 720.700 601.723 572.059 &0000000000000001.000000(1)[7] &0000000000000003.0000003 190.686 0,19%
49 51   Βέρμοντ 628.062 625.741 608.827 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 625.741 608.827 202.942 0,20%
50 &0000000000000052.00000052   Ουαϊόμινγκ 567.030 563.626 493.782 &0000000000000001.0000001 &0000000000000003.0000003 563.626 493.782 164.594 0,18%
73— &0000000000000053.00000053   Γκουάμ 169.081 159.358 [1] 154.805 &0000000000000001.000000(1)[7] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 0,06%
74— 54   Αμερικανικές Παρθένες Νήσοι 108.600 106.405 [2] 108.612 &0000000000000001.000000(1)[7] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 0,04%
76— 55   Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 57.626 53.883 [3] 69.221 &0000000000000001.000000(1)[7] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 0,03%
75— 56   Αμερικανική Σαμόα 55.167 55.519 [4] 57.291 &0000000000000001.000000(1)[7] &-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1.0000000 0,02%
81 — 81 — Οι Πενήντα Πολιτείες 331.470.904 308.143.815 280.849.847 435 535 709.760 645.632 524.953 98,48%
82 — 82 — 50 Πολιτείες και Π.Κ. 332.191.604 308.745.538 281.421.906 435 538 523.089 98,67%
83 — 83 — Συνολικό έδαφος των Η.Π.Α. 335.614.248 312.913.872 285.620.445 435 538 100,00%

— μη εφαρμόσιμο

Βλέπε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «FAQ: Συλλέγει το Γραφείο Απογραφών δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των μη νόμιμων μεταναστών?». U. S. Census Bureau. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2009. 
  2. «FAQ: Will 2010 Census apportionment population counts also include any Americans overseas?». U. S Census Bureau. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2009. 
  3. Office of the Federal Register. «A Procedural Guide to the Electoral College». National Archives and Records Administration. Ανακτήθηκε στις 13 Αυγούστου 2010. 
  4. For simplicity's sake, these are the 2010 Resident Populations per 2003-2013 House seat; the seats for 2013-2023 will, however, be apportioned on the slightly-different basis of "Apportionment Population" which can be found at http://2010.census.gov/2010census/data/apportionment-data-text.php Αρχειοθετήθηκε 2011-07-21 στο Wayback Machine. and http://2010.census.gov/news/press-kits/apportionment/apport.html Αρχειοθετήθηκε 2011-07-21 στο Wayback Machine.
  5. Because of rounding of the individual percentages, the entries in this column may not sum to 100%.
  6. Puerto Rico elects a non-voting resident commissioner to the House.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 American Samoa, the District of Columbia, Guam, the Northern Mariana Islands, and the U.S. Virgin Islands are represented by one non-voting House delegate each.
  8. http://www.teachervision.fen.com/united-states/population/2207.html
  9. http://www.goldtel.net/ddxa/war.html

ΠηγέςΕπεξεργασία