Κριστίν Ντέιβις

Αμερικανίδα ηθοποιός

Η Κριστίν Ντέιβις είναι Αμερικανίδα ηθοποιός.

Κριστίν Ντέιβις
Kristin Davis 2, 2011.jpg
Γέννηση23 Φεβρουαρίου 1965 (1965-02-23) (56 ετών)
Μπόουλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ
ΚατοικίαΛος Άντζελες
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Ρούτγκερς, William Esper Studio[1] και A.C. Flora High School[2]
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός[3], παραγωγός ταινιών, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός ταινιών και ηθοποιός φωνής
Σημαντικά έργαSex and the City
ΒραβεύσειςGenesis Awards και βραβείο Λόυσι (1999)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Γεννήθηκε το 1965 στο Μπόουλντερ του Κολοράντο και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς του Νιου Τζέρσεϊ το 1987[4]. Απέκτησε αναγνωρισιμότητα με τη συμμετοχή της στις σειρές General Hospital και Στη λεωφόρο του Μελροουζ και έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο της Σάρλοτ Γιορκ στη σειρά Sex and the City. Για τον ρόλο αυτό απέσπασε δύο Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών, το 2001 και το 2003, από κοινού με τις τρεις συμπρωταγωνίστριές της[5].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
  • 1991 General Hospital
  • 1994 Δρ. Κουίν: Μόνη στην άγρια δύση
  • 1995 Στην Εντατική: Luck of the Draw
  • 1995-1996 Στη λεωφόρο του Μέλροουζ
  • 1997 The Single Guy
  • 1997 Seinfeld
  • 1998-2004 Sex and the City
  • 1999 Ατομικό Τρένο (τηλεοπτική μίνι-σειρά)
  • 2000 Τα Φιλαράκια: The One with Ross's Library Book
  • 2004 Will & Grace
  • 2005 Soccer Moms (τηλεταινία)
  • 2012 Of Two Minds (τηλεταινία)
  • 2014 Bad Teacher
Κινηματογράφος
  • 1987 Doom Asylum
  • 1995 9 μήνες
  • 1998 Sour Grapes
  • 2006 The Shaggy Dog
  • 2006 Χριστούγεννα στην πρίζα
  • 2008 Sex and the City
  • 2009 Ζευγάρια στα βαθιά
  • 2010 Sex and the City 2
  • 2012 Ταξίδι 2: Το μυστηριώδες νησί

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Η Ντέιβις δεν παντρεύτηκε ποτέ, αν και είχε σχέσεις με αρκετούς άντρες, μεταξύ αυτών ο Στιβ Μάρτιν και ο Άλεκ Μπάλντουιν[6]. Το 2011 υιοθέτησε ένα κορίτσι, την Τζέμμα[7].

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Former Students». (Αγγλικά) The William Esper Studio Former Students. William Esper Studio. Ανακτήθηκε στις 5  Φεβρουαρίου 2017.
  2. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  3. (Αγγλικά) esperstudio.com/alumni-of-esper-studio/. Ανακτήθηκε στις 5  Φεβρουαρίου 2017.
  4. KRISTIN DAVIS Αρχειοθετήθηκε 2016-05-07 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
  5. Kristin Davis(Αγγλικά)
  6. Kristin Davis Biography Αρχειοθετήθηκε 2016-08-10 στο Wayback Machine.(Αγγλικά)
  7. Κριστίν Ντέιβις: «Η κόρη μου είναι η οικογένειά μου!»