Κώστας Φλωκατούλας

Έλληνας ηθοποιός

Ο Κώστας Φλωκατούλας (Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 1958)[1] είναι Έλληνας ηθοποιός.

Κώστας Φλωκατούλας
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Φλωκατούλας (Ελληνικά)
Γέννηση12 Δεκεμβρίου 1958 (1958-12-12) (65 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφικό Επεξεργασία

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο το 1985 στην ταινία μικρού μήκους Ραντεβού ενώ την επόμενη χρονιά έλαβε μέρος στη βιντεοταινία Οι σκληροί της κρουαζιέρας. Το 1988 έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στην παιδική σειρά της ΕΤ1 Σκληρή Γη. Το 1990 εμφανίστηκε στην κωμωδία Κόκκινη μαργαρίτα ενώ από την ίδια χρονιά, μέχρι το 1991, ξεκίνησε να υποδύεται τον Εωσφόρο στην κωμική σειρά του Γιώργου Κωνσταντίνου Άγγελος κατά λάθος στον ANT1. Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν αρκετές συνεργασίες στο θέατρο ενώ έκανε διάφορες εμφανίσεις στις σειρές Οι τρεις σωματοφύλακες, Οι Απαράδεκτοι και Τμήμα Ηθών. Τη σεζόν 1994-1995 υποδύθηκε τον ρεπόρτερ Χάρη στην κωμική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Ταύρος με Τοξότη στον ANT1.

Ο ρόλος που τον κατέστησε ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό ήταν αυτός του φιλάργυρου παντοπώλη Τάσου Πολυμενέα στη κωμική σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά Το καφέ της Χαράς. Ο χαρακτήρας του Πολυμενέα ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά του ANT1 από το πρώτο επεισόδιο το 2003, μέχρι και το 88ο το 2006. Το 2004 έκανε μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Τα μαχαιρώματα ενώ το 2006 έπαιξε σε μία ιστορία της σειράς Εντιμότατοι κερατάδες. Ακολούθησε μία guest εμφάνιση στη σειρά εποχής του ANT1 Γιούγκερμαν. Από το 2008 μέχρι το 2010 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη κωμική σειρά του Mega Channel Η Πολυκατοικία. Εκεί υποδύθηκε τον άνεργο συγγραφέα Αργύρη Γαλατσάνου έχοντας συνεχή παρουσία στους δύο πρώτους κύκλους της σειράς. Τη σεζόν 2010-2011 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της ίδιας σειράς ως guest. Το 2009 έπαιξε στη ταινία μικρού μήκους Ευφορία. Τα επόμενα χρόνια συνέχισε την πορεία του ως ηθοποιός κυρίως στο θέατρο. Το 2014 έπαιξε στην κωμική ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση Πέμπτη & 12 ενώ το 2015 εμφανίστηκε στην Ειμαρμένη. Τη σεζόν 2017-2018 έπαιξε στην παράσταση Μαντάμ Σουσού΄ στο Παλλάς. Το 2017 έκανε μία έκτακτη εμφάνιση στο τρίτο κύκλο της σειράς Το σόι σου ενώ το 2019 συμμετείχε στην κωμική σειρά Κρατάς μυστικό;. Τη σεζόν 2019-2020 επέστρεψε και πάλι ως Τάσος Πολυμενέας στο καστ της σειράς Το καφέ της Χαράς.[2][3] και το 2021 στην καθημερινή σειρά του ΕΡΤ1 Ποιός ήτον ο φονεύς του αδελφού μου.

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1988 Σκληρή Γη ΕΤ1 1 επεισόδιο
1990-1991 Άγγελος κατά λάθος ANT1 Εωσφόρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1991 Το βιβλίο που δε διάβαζε κανείς ΕΤ1
1992 Οι Απαράδεκτοι MEGA Περικλής Επεισόδιο: "Παρακολουθήσεις πρώτου τύπου"
1992-1993 Οι τρεις σωματοφύλακες ΕΤ1 Βασικό Καστ
1993 Πλάκας μέλαθρον ANT1 Μιχαήλ Κατωγλίδης Επεισόδιο: "Με το ζόρι παντρειά"
Τμήμα Ηθών ANT1 μάρτυρας Επεισόδιο: "Όταν η ζωή αλλάζει"
1994 Τμήμα Ηθών ANT1 Επεισόδιο: "Ανήθικη σχέση"
ANT1 άνδρας στο μπαρ Επεισόδιο: "Η γυναίκα που χάθηκε"
1994-1995 Ταύρος με Τοξότη ANT1 Χάρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1996 Δρόμοι της πόλης ANT1 Θωμάς Σωτηρίου Επεισόδιο: "Απρόσμενη εξέλιξη"
1997 Εκείνες κι εγώ ANT1 Κλέων Κιτσικιτσίκης Επεισόδιο: "Τα Κλεφτρόνια"
1998 Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή ANT1 Ιάκωβος 3 επεισόδια
1998-1999 Υπεράνω όλων η πατρίς ΣΚΑΪ Τάκης Αμπατζίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999-2000 Μη μαδάς τη Μαργαρίτα ALPHA Σταύρος Βασικό Καστ
2001 Άκρως Οικογενειακόν ANT1 1 επεισόδιο
2002 Εν Ιορδάνη STAR 1 επεισόδιο
2003 Λευκός Οίκος ANT1
2003-2006 Το καφέ της Χαράς ANT1 Τάσος Πολυμενέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Τα μαχαιρώματα ANT1 Αλή 1 επεισόδιο
2006 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Γιάννης Επεισόδιο: "Ο ξέγνοιαστος κερατάς"
2008 Γιούγκερμαν ANT1 Πέτρος Φαναριώτης 1 επεισόδιο
2008-2010,

2010-2011

Η Πολυκατοικία MEGA Αργύρης Γαλατσάνος Πρωταγωνιστικός Ρόλος,

5 επεισόδια

2009 Καρυωτάκης ΕΤ1 Νίκος 3 επεισόδια
2010 Μίλα Μου Βρώμικα MEGA Τσίχλας Επεισόδιο: "Πολεοδομία"
Πενήντα Πενήντα: Το μεγάλο φαγοπότι MEGA πρόεδρος δικαστηρίου Τηλεταινία
2017 Το σόι σου ALPHA Κάρολος Επεισόδιο: "Μοντέρνα Τέχνη"
2019 Κρατάς μυστικό; ALPHA Λευτέρης 1 επεισόδιο
2019-2021 Το καφέ της Χαράς ANT1 Τάσος Πολυμενέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2021 Ποιός ήτον ο φονεύς του αδελφού μου. ΕΡΤ1 δάσκαλος Δερβίσηδων/Σεΐχης Βασικό Καστ
2024 17 Κλωστές COSMOTE TV Βασικό Καστ

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. «Κώστας Φλωκατούλας - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2023. 
  2. «Πολυμενέας για «Καφέ της Χαράς»: Το μπακάλικο ήταν αληθινό -Σταματούσαμε τα γυρίσματα για να ψωνίσει ο κόσμος». iefimerida.gr. 31 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2020. 
  3. ««Το σόι σου»: Γιατί ποζάρει η Αντωνία με ένα σεντόνι;». New Post. 27 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουλίου 2017.