Η Λάνι Μπάρμπι (Lanny Barbie, 29 Αυγούστου 1981) είναι Καναδή πορνογραφική ηθοποιός και μοντέλο.

Λάνι Μπάρμπι
Lanny Barbie at AVN Adult Entertainment Expo 2008.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση29  Αυγούστου 1981[1]
Μόντρεαλ
Χώρα πολιτογράφησηςΚαναδάς
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταglamour model
Ηθοποιός πορνογραφικών ταινιών (2001–2009)
μοντέλο
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤζούλιαν (από 2005)
ΑδέλφιαKimberly Franklin (ετεροθαλής αδελφή)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Η Λάνι γεννήθηκε στη πόλη Μόντρεαλ της επαρχίας του Κεμπέκ. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε πορνογραφικές ταινίες από την ηλικία των 18 ετών. Έχει ύψος 1,68 μ. καστανά μαλιά και πράσινα μάτια. Το Μάρτιο του 2005 παντρεύτηκε τον, επίσης πορνοστάρ, Τζούλιαν Αντρέτι. Η ετεροθαλής αδερφή της είναι πρώην πορνοστάρ (αποσύρθηκε το 2004) και χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Κίμπερλι Φράνκλιν. Έχει φανατικό κοινό που την ακολουθεί κυρίως μέσω του διαδικτύου.

Έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα πολλών δημοφιλών ανδρικών περιοδικών, μεταξύ των οποίων τα Hustler, Club και Penthouse, στο οποίο υπήρξε και "Pet of the Month" τον Ιούνιο του 2003. Τον Απρίλιο του 2005 υπέγραψε αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας (διάρκειας πολλών ετών) με την εταιρεία Vivid και έτσι έγινε το πρώτο "κορίτσι της Vivid" από το Μόντρεαλ. Υπήρξε επίσης φιναλίστ στα πρώτα βραβεία F.A.M.E. (Fans of Adult Media Entertainment). Μεταξύ των κατηγοριών στις οποίες ήταν υποψήφια ήταν αυτές για την "Αγαπημένη Ηθοποιό" και το "Καλύτερο Σώμα".

Από το 2001 μέχρι και σήμερα έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 65 ταινίες ενώ συμμετέχει σε ιδιαίτερα σκληρές σκηνές που περιλαμβάνουν πρωκτικό και ομαδικό σεξ, διπλή διείσδυση και λεσβιακό έρωτα.

Επιλεγμένη ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Meet the Twins (2006)
  • Sex on the Beach (2006)
  • Sinfully Sexy (2005)
  • Groupie (2005)
  • Circus (2005)
  • Hustler Centerfolds 4 (2005)
  • Lanny's Summer Daze (2005)
  • Nameless (2005)
  • Addicted to Sex (2004)
  • Eye Candy (2004)
  • Ladies in Lust (2004)
  • Underdressed and Oversexed (2004)
  • World Sex Tour 24: Canada (2001)

Άλλα ΣτοιχείαΕπεξεργασία

  • Τατουάζ: Λουλούδι, στον αριστερό γοφό και στο δεξιό μπράτσο
  • Σκουλαρίκι: Στην κλειτορίδα και στον αφαλό
  • Μότο: «I like boys and girls for sex. The most important thing is that they can keep up with me!»

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1131875. Ανακτήθηκε στις 10  Ιανουαρίου 2016.