Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Λίζα Τζέρραρντ (Lisa Gerrard, γενν. 12 Απριλίου 1961) είναι Αυστραλή μουσικός, τραγουδίστρια και συνθέτρια. Έγινε γνωστή αρχικά ως μέλος του μουσικού συγκροτήματος Dead Can Dance, με συνεργάτη τον Μπρένταν Πέρυ.

Λίζα Τζέρραρντ
Lisa Gerrard1.jpg
Η Λίζα Τζέρραρντ
Πληροφορίες
Γέννηση12 Απριλίου 1961 (1961-04-12) (58 ετών)
ΚαταγωγήΜελβούρνη, Αυστραλία
EίδοςNew Age, Γοτθικό, Ambient
ΙδιότητεςΤραγουδίστρια (κοντράλτο)
Μουσικός
Συνθέτης
Παρουσία1981 -
ΕπιρροέςDead Can Dance
Ιστοσελίδαhttp://www.lisagerrard.com

Η Τζέραρντ είναι γνωστή κυρίως για τη βαθιά κοντράλτο φωνή της. Η σταδιοδρομία της ξεκίνησε το 1981 και έχει αναμιχθεί σε ευρεία γκάμα μουσικών δραστηριοτήτων. Βραβεύθηκε με Χρυσή Σφαίρα και ήταν υποψήφια για Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας Ο Μονομάχος, όπου συνεργάστηκε με τον συνθέτη Χανς Τσίμερ. Στα έργα της τραγουδά η ίδια, ενώ παίζει και αρκετά όργανα, με προεξάρχον το κινεζικής προέλευσης yangqin.

Δίσκοι με τους Dead Can DanceΕπεξεργασία

Δείτε το άρθρο Dead Can Dance.

Προσωπική δισκογραφίαΕπεξεργασία

Μουσική για κινηματογράφοΕπεξεργασία

  • El Niño de la Luna (1989, με τους Dead Can Dance)
  • Baraka (1992) (με τους Dead Can Dance, και τον Michael Stearns, σε ποίηση Host of Seraphim)
  • Heat (1995) (σε ποίηση La Bas και Gloradin)
  • Nadro (1998)
  • The 13th Warrior (1999) με τον Graeme Revell
  • Insider (1999) με τον Pieter Bourke
  • Ο Μονομάχος (2000) με τον Hans Zimmer
  • Mission: Impossible II (2000) με τον Hans Zimmer
  • Black Hawk Down (2001) - (σε ποίηση: J'Attends - Gortoz A Ran με τον Denez Prigent)
  • Ali (2001) με τον Pieter Bourke
  • Whale Rider (2002)
  • Tears of the Sun (2003) με τον Hans Zimmer
  • One Perfect Day (2004) (σε ποίηση One Perfect Sunrise με τους Orbital)
  • Salem's Lot (τηλεοπτική μίνι-σειρά, 2004) με τον Patrick Cassidy και τον Christopher Gordon
  • Layer Cake (2004) (ποιήματα Aria με τον Michael Gambon και τους Junky Fight)
  • Man on Fire (2004) (με τον Harry Gregson-Williams και τους Hybrid)
  • Constantine (2005)
  • A Thousand Roads (2005, με τον Jeff Roona)
  • Fateless (με τον Ένιο Μορικόνε)
  • Der Nebel (2008) - σε ποίηση Host of Seraphim

DVDΕπεξεργασία

  • Sanctuary (2006)

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία