Μάριο Καμερίνι

ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος

Ο Μάριο Καμερίνι (ιταλικά: Mario Camerini), (6 Φεβρουαρίου 1895 - 4 Φεβρουαρίου 1981), ήταν Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Μάριο Καμερίνι
Mario-Camerini.png
Γέννηση6 Φεβρουαρίου 1895 (1895-02-06)
Ρώμη[1]
Θάνατος6 Φεβρουαρίου 1981 (86 ετών)
Γκαρντόνε Ριβιέρα
ΕθνικότηταFlag of Italy.svg Ιταλία
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία (1946–1981)
Βασίλειο της Ιταλίας (1895–1946)
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, σεναριογράφος και μοντέρ
ΣύζυγοςAssia Noris (1940–1943)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Σκηνοθέτησε περίπου 50 ταινίες μέχρι το 1972, μεταξύ των οποίων ο "Οδυσσέας" με τους Αμερικανούς ηθοποιούς Κερκ Ντάγκλας και Άντονι Κουήν, σε μία από τις πρώτες συμπαραγωγές ταινιών μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ.

Ενδεικτική φιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • 1923 Wally
  • 1923 Jolly clown da circo
  • 1924 The House of Pulcini
  • 1925 Voglio tradire mio marito
  • 1925 Saetta, principe per un giorno
  • 1925 Maciste contro lo sceicco
  • 1928 Kif Tebbi
  • 1929 Rails
  • 1931 Figaro e la sua gran giornata
  • 1932 The Last Adventure
  • 1932 What Scoundrels Men Are!
  • 1933 T'amerò sempre
  • 1934 Come le foglie
  • 1934 Il Cappello a tre punte
  • 1935 Like the Leaves
  • 1936 Il Grande appello
  • 1936 Darò un milione
  • 1936 Ma non è una cosa seria
  • 1937 Il signor Max
  • 1939 Department Store
  • 1939 The Document
  • 1940 Una romantica avventura
  • 1941 The Betrothed
  • 1942 Una storia d'amore
  • 1942 T'amerò sempre
  • 1945 Due lettere anonime
  • 1946 L'angelo e il diavolo
  • 1947 The Captain's Daughter
  • 1948 Molti sogni per le strade
  • 1950 Il Brigante Musolino
  • 1951 Due mogli sono troppe
  • 1952 Moglie per una notte, adapted from The Dazzling Hour by Anna Bonacci, με Τζίνα Λολομπρίτζιτα (1958 US)[2]
  • 1953 Sunday Heroes
  • 1954 Ulysses (Οδύσσεια)
  • 1955 La bella mugnaia

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία