Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μαρία Ελίσα Καμάργο (María Elisa Camargo) ισπανική προφορά ΔΦΑ: [maˈɾi.a eˈlisa kaˈmarɣo], γεννημένη στις 21 Δεκεμβρίου 1985 στο Γουαγιακίλ, Ισημερινός, είναι εκουαδοριανή ηθοποιός.[2] Έπαιξε το χαρακτήρα της Μαρία Αλεγρία Πιμιέντο στην κολομβιανή τηλενουβέλα «La Marca del Deseo».[2] Εμφανίστηκε επίσης στο Verano de amor[3] (ως Ισαμπέλα Ρόκα, η κύρια ανταγωνίστρια/κακιά της σειράς)

Μαρία Ελίσα Καμάργο
María Elisa Camargo 5.png
Γέννηση21 Δεκεμβρίου 1985 (1985-12-21) (33 ετών)
Γουαγιακίλ, Ισημερινός
ΕθνικότηταΕκουαδοριανή
Χώρα πολιτογράφησηςΕκουαδόρ
Ιδιότητατραγουδιστής, ηθοποιός και ηθοποιός τηλεόρασης[1]
Όργαναφωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

Κόρη των κολομβιανών γονέων. Η Μαρία Ελίσα γεννήθηκε στο Γουαγιακίλ το 1985. Ήθελε να γίνει καλλιτέχνης από την παιδική ηλικία. Στα 19 μετακόμισε στην Μπογκοτά της Κολομβίας, όπου άρχισε τις σπουδές της στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο των Άνδεων. Διέκοψε τις σπουδές της για να ακολουθήσει μια καριέρα στην υποκριτική.

Το 2005 έκανε οντισιόν για El Factor X, η κολομβιανή έκδοση του The X Factor. Έλαβε ένα ρόλο στη τηλενουβέλα Φλορισιέντα, παίζοντας την Νατάλια. Μετά τη Φλορισιέντα, προσλήφθηκε για να παίξει τη Μαίρη Τζόι στη τηλενουβέλα «La Marca del Deseo» (The Mark of Desire). Αυτή ήταν η πρώτη έκθεση της στην αμερικανική τηλεόραση.

Συμμετείχε στο Verano de amor (Summer of Love), στο οποίο παίζει τη Ισαμπέλα Ρόκα, η κακιά της ιστορίας. Έπαιξε επίσης τη Μόνικα Λεδέσμα στο Hasta Que el Dinero Nos Separe (For Love or Money).

Χαρακτήρισε τη Κριστέλ Ρουίς ι ντε Τερέσα Κουριέλ στη τηλενουβέλα Llena de Amor (Fill Me With Love) ως μια από τις κακιές.

Το 2011 πόζαρε για το Revista H του Μεξικού και επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον μεξικανό ηθοποιό Τόνι Ντάλτον.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Χαρακτήρας Σημειώσεις
2014 Volando Bajo Νάταλι Τζόνσον Ταινία του ντεμπούτου
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Χαρακτήρας Σημειώσεις
2006 Floricienta Νατάλια "Νάτα" Κύρια Πρωταγωνίστρια
2007 La marca del deseo Μαρία Αλεγρία
2009 Verano de amor Ισαμπέλα Ρόκα Κύρια Ανταγωνίστρια
2009-2010 Hasta que el dinero nos separe Μόνικα Λεδέσμα
2010 Llena de amor Κριστέλ Ρουίς ι ντε Τερέσα Κουριέλ
2011 Flor salvaje Καταλίνα Λαρασάμπαλ ντε Ουριέτα
2012 Porque el amor manda Πατρίσια Σορρίγια "Πάτι / Πάτο" Ανταγωνίστρια
2014 En otra piel Αδριάνα Αγκιλάρ / Μόνικα Σερράνο / Μόνικα Αρριάγα Κύρια Ανταγωνίστρια

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Σινγκλς
Έτος Σινγκλ Σημειώσεις
2007 Dígale
2007 Otro Amor Vendrá
2007 Las Marías Μουσική της σαπουνόπερας "La marca del deseo"
2007 Hay amor
2007 Tengo una pena
2007 Por ti

Βραβεία και υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Έτος Βραβείο Κατηγορία Υποψήφια εργασία Αποτέλεσμα
2014 Premios Tu Mundo[4]
Αγαπημένη Πρωταγωνίστρια En otra piel Υποψηφιότητα[4]
Soy Sexy and I know it Η ίδια Υποψηφιότητα[4]

ΈπαινοιΕπεξεργασία

Έτος Έπαινος Κατηγορία
2014 People en Español[5]
Los 50 Más Bellos del 2014 de la revista People en Español[5]
(Οι πιο όμορφοι του 2014 του περιοδικού People στα ισπανικά)

ΠηγέςΕπεξεργασία

  1. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  2. 2,0 2,1 «Otra telenovela para María Elisa Camargo» (στα Ισπανικά). El Universo. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 
  3. «María Elisa Camargo, una actriz muy ordenada» (στα Ισπανικά). Esmas.com. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 
  4. 4,0 4,1 4,2 Terra Network. «Lista de finalistas a los Premios Tu Mundo 2014» (στα Ισπανικά). Entretenimiento Terra. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 
  5. 5,0 5,1 «María Elisa Camargo entre los 50 Más Bellos de 'People'» (στα Ισπανικά). El Universo. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία