Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Μπενίσιο ντελ Τόρο (Benicio Monserrate Rafael del Toro Sánchez, 19 Φεβρουαρίου 1967) είναι Πορτορικανός ηθοποιός.

Μπενίσιο ντελ Τόρο
Benicio Del Toro - Guardians of the Galaxy premiere - July 2014 (cropped).jpg
Γέννηση 19 Φεβρουαρίου 1967 (1967-02-19) (52 ετών)
Σαν Χουάν, Πουέρτο Ρίκο
Χώρα πολιτογράφησης Ισπανία
Σπουδές Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Σαν Ντιέγκο, Circle in the Square Theatre School και Stella Adler Studio of Acting
Ιδιότητα ηθοποιός, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός ταινιών, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, παραγωγός ταινιών και σεναριογράφος[1]
Σημαντικά έργα Traffic
Βραβεύσεις
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε το 1967 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο και σπούδασε υποκριτική στη σχολή της Stella Adler[2]. Έχει βραβευτεί με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA[3] Β' Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Traffic του Στίβεν Σόντερμπεργκ[4]. Επίσης, έχει κερδίσει το βραβείο Γκόγια Α' ανδρικού ρόλου για την ταινία Che: Part One.[5]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • 1988 Big Top Pee-wee
  • 1989 Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Προσωπική εκδίκηση
  • 1991 Ο Ινδιάνος δρομέας
  • 1992 Christopher Columbus: The Discovery
  • 1993 Λεφτά για πέταμα
  • 1993 Σχέση ζωής
  • 1994 Φονικό φεγγάρι
  • 1994 Εισιτήριο για την κόλαση
  • 1995 Συνήθεις Ύποπτοι
  • 1996 Basquiat
  • 1996 Φανατικός
  • 1996 Πολλοί νεκροί για μία κηδεία
  • 1996 Ταξίδι με τον θάνατο
  • 1997 Απρόσμενο φορτίο
  • 1998 Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας
  • 2000 Η αρπαχτή
  • 2000 Η ώρα των όπλων
  • 2000 Traffic
  • 2001 Η υπόσχεση

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Ανακτήθηκε στις 21  Μαΐου 2019.
  2. Μπενίσιο ντελ Τόρο
  3. «BAFTA Awards». Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2018. 
  4. Benicio Del Toro: Από τον Τσε στον Εσκομπάρ
  5. «Del Toro's Che honoured at Goyas» (στα αγγλικά). 2009-02-02. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7864578.stm. Ανακτήθηκε στις 2018-01-06.