Άνοιγμα κυρίου μενού

O Μπομπ Μπάλαμπαν (1945) είναι Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός.

Μπομπ Μπάλαμπαν
Bob Balaban 2014.jpg
Γέννηση 16 Αυγούστου 1945 (1945-08-16) (73 ετών)
Σικάγο, ΗΠΑ
Χώρα πολιτογράφησης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σπουδές Πανεπιστήμιο Κολγκέιτ
Ιδιότητα ηθοποιός[1], σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων, παραγωγός ταινιών, ηθοποιός ταινιών, ηθοποιός τηλεόρασης, σεναριογράφος[2] και ηθοποιός θεάτρου[3]
Γονείς Elmer Balaban
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Έχει κερδίσει το βραβείο BAFTA, το βραβείο Satellite και το βραβείο Σωματείου Ηθοποιών για την ταινία Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ[4].

Πίνακας περιεχομένων

Επιλεγμένη φιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

  • 1969 Νάταλι, το άσχημο κορίτσι
  • 1969 Ο Καουμπόι του Μεσονυχτίου
  • 1970 Κατς 22
  • 1970 The Strawberry Statement
  • 1971 Making It
  • 1974 Bank Shot
  • 1977 Στενές επαφές τρίτου τύπου
  • 1978 Girlfriends
  • 1980 Ανεξέλεγκτες καταστάσεις
  • 1981 Χωρίς Δόλο
  • 1984 2010: Το έτος της παγκόσμιας συμφιλίωσης
  • 1989 Το ξύπνημα του μπάτσου
  • 1990 Άλις: Άπιστη ή απατημένη;
  • 1991 Ο μικρός κος Τέιτ
  • 1992 Μπομπ Ρόμπερτς
  • 1993 Φιλαράκια για δέσιμο
  • 1994 Οι άπληστοι
  • 1994 Τι έκανες μπαμπά στην Άγρια Δύση 2
  • 1997 Διαλύοντας τον Χάρι
  • 1999 Τζέικομπ ο ψεύτης
  • 1999 Οι αντάρτες του Μπρόντγουεϊ

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία