Ο Μπρούνο Κίρμπι (Bruno Giovanni Quidaciolu Jr., 28 Απριλίου 1949 - 14 Αυγούστου 2006) ήταν Αμερικανός ηθοποιός.

Μπρούνο Κίρμπι
The Super cast 1972.JPG
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση28  Απριλίου 1949[1][2][3][4][5][6]
Νέα Υόρκη[7]
Θάνατος14  Αυγούστου 2006[8][1][2][3][4][5][6]
Λος Άντζελες[9]
Αιτία θανάτουλευχαιμία και Σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά[10]
ΣπουδέςKent State University
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
κωμικός
Περίοδος ακμής1971
Οικογένεια
ΓονείςBruce Kirby

Γεννήθηκε ως Bruno Giovanni Quidaciolu, Jr. και παντρεύτηκε την ηθοποιό Lynn Sellers το 2004[11]. Κωμικός, έπαιξε σε αρκετές ταινίες[12] του σινεμά και πέθανε σε ηλικία 57 ετών, από λευχαιμία.[13]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • One Eyed King - (2001)
  • Spy Games - (2000)
  • American Tragedy - (2000)
  • Stuart Little - (1999) (φωνή)
  • Donnie Brasco - (1997)
  • Sleepers - (1996)
  • The Basketball Diaries - (1995)
  • Golden Gate - (1994)
  • Fallen Angels Vol. 2 - (1993)
  • Mastergate - (1992)
  • City Slickers - (1991)
  • The Freshman - (1990)
  • We're No Angels - (1989)
  • When Harry Met Sally... - (1989)
  • Good Morning, Vietnam - (1987)
  • Flesh & Blood - (1985)
  • This Is Spinal Tap - (1984)
  • Kiss My Grits - (1982)
  • Modern Romance - (1981)
  • Borderline - (1980) -
  • Where the Buffalo Roam - (1980)
  • Between the Lines - (1977)
  • The Godfather: Part II - (1974)
  • The Harrad Experiment - (1973)


  1. 1,0 1,1 1,2 Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 2  Μαΐου 2014.
  2. 2,0 2,1 2,2 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας: (Γαλλικά) BnF authorities. data.bnf.fr/ark:/12148/cb14028148b. Ανακτήθηκε στις 10  Οκτωβρίου 2015.
  3. 3,0 3,1 3,2 (Αγγλικά) SNAC. w6qp8zxz. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  4. 4,0 4,1 4,2 (Αγγλικά) Internet Broadway Database. 83997. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  5. 5,0 5,1 5,2 (Αγγλικά) Find A Grave. 15382296. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  6. 6,0 6,1 6,2 filmportal.de. 9a9d68135145466689d2019557beb30c. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  7. Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 15  Δεκεμβρίου 2014.
  8. news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/4797207.stm.
  9. Γερμανική Εθνική Βιβλιοθήκη, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 31  Δεκεμβρίου 2014.
  10. «Identifiants et Référentiels». (Γαλλικά) IdRef. Bibliographic Agency for Higher Education. Ανακτήθηκε στις 2  Μαΐου 2020.
  11. Newsroom 1, Times (27 Απριλίου 2020). «28 Απριλίου σαν σήμερα…». Times News. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2020. 
  12. iShow.gr. «Μπρούνο Κίρμπι (Bruno Kirby) βιογραφικό - iShow.gr». www.ishow.gr. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2020. 
  13. «Φινάλε για τον κωμικό Mπρούνο Kίρμπι». ΤΑ ΝΕΑ. 17 Αυγούστου 2006. Ανακτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2020.