Νατάλια Κουκούλσκα

Πολωνή τραγουδίστρια

Η Νατάλια Κουκούλσκα (πολωνικά: Natalia Maria Kukulska, γενν. στις 3 Μαρτίου 1976, Βαρσοβία) είναι Πολωνή τραγουδίστρια της ποπ και της R&B μουσικής, η οποία στράφηκε προς την εναλλακτική ηλεκτρονική μουσική τη δεκαετία του 2010. Έκανε το ντεμπούτο της ως παιδί το 1986 και κυκλοφόρησε το πρώτο της «ενήλικο» σόλο άλμπουμ το 1996. Τα πιο διάσημα τραγούδια της είναι τα: «Dłoń», «Piosenka światłoczuła», «Im więcej ciebie tym mniej», «W biegu», «Tyle słońca w całym mieście» και «Wierność jest nudna». Μέχρι το 2014, είχε πουλήσει πάνω από 1,8 εκατομμύρια άλμπουμ.[2]

Νατάλια Κουκούλσκα
Natalia Kukulska (2).jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Natalia Maria Kukulska (Πολωνικά)
Γέννηση3  Μαρτίου 1976[1]
Βαρσοβία
Χώρα πολιτογράφησηςΠολωνία
Ιδιότητατραγουδιστής, στιχουργός και τραγουδοποιός
ΣύζυγοςMichał Dąbrówka (από 2000)
ΓονείςΓιαροσλάβ Κουκούλσκι και Anna Jantar
ΑδέλφιαPiotr Kukulski
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΣταδιοδρομίαΕπεξεργασία

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

AlbumsΕπεξεργασία

  • Natalia (1986)
  • Bajki Natalki (1988)
  • Najpiękniejsze kolędy (1991)
  • Światło (1996)
  • Puls (1998)
  • Autoportret (1999)
  • Tobie (2001)
  • Natalia Kukulska (2003)
  • Po tamtej stronie (2005)
  • Sexi flexi (2007)
  • CoMix (2010)

SinglesΕπεξεργασία

  • Piosenka światłoczuła
  • Daleki brzeg
  • Dłoń
  • W biegu
  • Im więcej Ciebie tym mniej
  • Jakbyś chciał mi coś powiedzieć
  • Czy Ona jest
  • Przychodzimy tylko raz
  • Tyle słońca w całym mieście
  • Zanim wszystko się odwróci
  • Skończyło się
  • Z głębi serc
  • Niepotrzebny
  • Jeśli Ona
  • Cicho ciepło
  • Nikt nie będzie żył za Ciebie
  • Kamienie
  • Kamienie feat. Tede (Remix)
  • Decymy
  • I Wanna Know
  • Ale we mnie wszystko Twoje
  • Ani słowa
  • Osiem błogosławieństw
  • Moja i Twoja nadzieja
  • We'll Be Together
  • Wspomnienia są blisko
  • Zakochani
  • Sexi flexi
  • Pół na pół feat. Bartek Królik
  • Fantasies
  • Raz na jakiś czas

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm1334614. Ανακτήθηκε στις 11  Ιανουαρίου 2016.
  2. «Dobre, bo polskie: Natalia Kukulska». eurowizja.org (στα Πολωνικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Ιουνίου 2015. Ανακτήθηκε στις 26 Ιουνίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία