Η Τζοάννα Έιντζελ είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, σεναριογράφος και παραγωγός ερωτικών έργων.[10]

Τζοάννα Έιντζελ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Δεκεμβρίου 1980[1][2][3]
Μπρούκλιν[4][5]
ΕθνικότηταΕβραίοι[6] και Ρώσοι[6]
ΨευδώνυμοJoanna Angel και Angel
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος150 cm Edit this on Wikidata
Βάρος44 kg Edit this on Wikidata
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο Ρούτγκερς
River Dell Regional High School[7]
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός πορνογραφικών ταινιών
σκηνοθέτρια ταινιών κινηματογράφου
συγγραφέας
μοντέλο
μοντέλο αισθησιακών εικόνων[8]
σεναριογράφος
ηθοποιός ταινιών
παραγωγός ταινιών[9]
Αξιοσημείωτο έργοRe-Penetrator
The XXXorcist
Evil Head
Joanna Angel: Orgasmic Anal MILF
Περίοδος ακμής2005
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΔημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
Οικογένεια
ΣύζυγοςSmall Hands
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΒραβεία AVN
AVN Hall of Fame (2016)
XRCO Hall of Fame (2016)
Ιστότοπος
joannaangel.com
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφία Επεξεργασία

Γεννημένη στο Μπρούκλιν στις 25 Δεκεμβρίου 1980, από εβραϊκή οικογένεια και απόφοιτη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (High School) σε ηλικία 17 χρονών. Σπούδασε καλές τέχνες και αγγλική λογοτεχνία[11] και ίδρυσε την ιστοσελίδα Burning Angel. Έγραψε διάφορα σενάρια, τα οποία και υλοποίησε.

Βραβεύσεις Επεξεργασία

  • 2006: AVN Award „Most Outrageous Sex Scene“ (Re-Penetrator)
  • 2008: XRCO Award "Best On-Screen Chemistry" (παρτενέρ James Deen)
  • 2009: XRCO Award "Best On-Screen Chemistry" (παρτενέρ James Deen)
  • 2011: AVN Award - Best Porn Star Website
  • 2011: AVN Award - Best Solo Sex Scene - Rebel Girl
  • 2011: XRCO Award - Mainstream Adult Media Forite[12]

Ενδεικτική φιλμογραφία Επεξεργασία

  • 2wice As Nice (2005)
  • BurningAngel.com - The Movie
  • Fuck Dolls 7 (2005)
  • Gothsend 4 (2005)
  • House of Ass (2005)
  • Intimate Strangers (2005)
  • Joanna's Angels (2005)
  • Joanna's Angels 2: Alt Throttle (2005)
  • Kill Girl Kill 3 (2005)
  • Neu Wave Hookers (2005)
  • Re-Penetrator (2005)
  • Young Ripe Mellons 8 (2005)
  • Young Sluts, Inc 19 (2005)
  • The XXXorcist (2006)
  • Ass Angels 5 (2006)
  • Cum On My Tattoo (2006)
  • Lewd Conduct 27 (2006)
  • Mouth 2 Mouth 6 (2006)
  • Virgin Territory (2006)

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm2063560. Ανακτήθηκε στις 22  Ιουλίου 2016.
  2. 2,0 2,1 Adult Film Index. adultfilmindex.com/actor/3953/joanna-angel.
  3. 3,0 3,1 (πολλαπλές γλώσσες) X. X Corp.. twitter.com/JoannaAngel/status/1209896879309426688.
  4. (Αγγλικά) Brazzers. www.brazzers.com/pornstar/37752/joanna-angel.
  5. (Αγγλικά, Ρωσικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά, Πολωνικά, Ιαπωνικά) Pornhub. www.pornhub.com/pornstar/joanna-angel.
  6. 6,0 6,1 forward.com/schmooze/310041/7-jews-who-made-it-big-in-porn/.
  7. Ανακτήθηκε στις 4  Μαρτίου 2021.
  8. «Babesdirectory» joanna-angel.
  9. Ανακτήθηκε στις 22  Μαΐου 2019.
  10. Smooha, Shahar (12 Ιουλίου 2007). «'Each time it's more fun'». Haaretz. Ανακτήθηκε στις 23 Ιουλίου 2007. 
  11. Levin, Eric (December 19, 2007). «A Woman on Top». New Jersey Monthly (January 2008). http://njmonthly.com/articles/lifestyle/people/a-woman-on-top.html. Ανακτήθηκε στις December 31, 2012. «Possibly the world’s first Jewish punk porn star with a BA from Rutgers, Oradell native Joanna Angel calls the shots on both sides of the camera and minds the bottom line.... Joanna (real name) Angel (stage name) grew up in an orthodox Jewish family, graduated from Riverdell High School in Oradell, and earned a BA in English from Rutgers in 2003.». 
  12. http://www.xrco.com

Εξωτερικοί σύνδεσμοι Επεξεργασία