Τζόρτζιο Κρισταλίνι

Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος


Ο Τζόρτζιο Κρισταλίνι (ιταλικά: Giorgio Cristallini) (Περούτζια, 26 Ιουνίου 1921- 2 Δεκεμβρίου 1999), ήταν Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος.

Τζόρτζιο Κρισταλίνι
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση26 Ιουνίου 1921 (1921-06-26)
Περούτζα
Θάνατος2 Δεκεμβρίου 1999 (78 ετών)
Tavernelle
Χώρα πολιτογράφησηςΙταλία (1946–1999)
Βασίλειο της Ιταλίας (1921–1946)
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων
σεναριογράφος
παραγωγός ταινιών
ηθοποιός
Περίοδος ακμής1942

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΣκηνοθεσίαΕπεξεργασία

  • Giudicatemi (1949)
  • Operazione mitra (1951)
  • La prigioniera di Amalfi (1952)
  • Assi alla ribalta, (1954)
  • Accadde tra le sbarre (1955)
  • I quattro pistoleri di Santa Trinità (1971)
  • Sei jellato amico, hai incontrato Sacramento (1972)
  • I gabbiani volano basso (1977)

ΣενάριαΕπεξεργασία

  • Le legioni di Cleopatra, (1959)
  • Ercole, Sansone, Maciste e Ursus gli invincibili, σε σκηνοθεσία Τζόρτζιο Καπιτάνι (1964)
  • La bambola di Satana, (1969)
  • L'amica di mia madre, (1975)
  • La bravata, (1977)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία