Άνοιγμα κυρίου μενού

O Φρανκ Έντουιν Ράιτ (Frank Edwin Wright III, 9 Δεκεμβρίου 1972), γνωστός επαγγελματικά ως Τρε Κουλ, είναι Αμερικανός ντράμερ, περισσότερο γνωστός ως ντράμερ του καλιφορνέζικου συγκροτήματος Green Day.

Τρε Κουλ
Tre Cool.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση9  Δεκεμβρίου 1972[1]
Φραγκφούρτη
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταντράμερ
Περίοδος ακμής1985
Ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε 9 Δεκεμβρίου του 1972 στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας από Αμερικανούς γονείς. Το 1990, όταν έπαιζε στο συγκρότημα «The Lookouts!» έγινε προσωρινός ντράμερ των Green Day και ύστερα μόνιμος. Το ψευδώνυμο Τρε Κουλ (γαλλικά Trés Cool) προήλθε από τον τραγουδιστή των Lookouts!, Larry Livermore και σημαίνει «πολύ κουλ».

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Broadway Database. 485581. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

"Kerplunk" (1991) – ντραμς

"Dookie" (1994) – ντραμς, σόλο τραγούδι με τίτλο "All By Myself"

"Insomniac" (1995) – ντραμς

"Nimrod" (1997) – ντραμς, βοηθητικά φωνητικά

"Warning" (2000) – ντραμς, ακορντεόν

"American Idiot" (2004) – ντραμς, βοηθητικά φωνητικά

"Bullet in a Bible" (2005) – ντραμς, βοηθητικά φωνητικά

"21st Century Breakdown" (2009) – ντραμς

"Awesome as Fuck" (2011) – ντραμς, βοηθητικά φωνητικά

"¡Uno!" (2012) – ντραμς

"¡Dos!" (2012) – ντραμς

"¡Tré!" (2012) – ντραμς

"Revolution Radio" (2016) – ντραμς