Χάρης Γρηγορόπουλος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Χάρης (Χαρίσιος) Γρηγορόπουλος (Αθήνα ,10 Φεβρουαρίου 1964) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Χάρης Γρηγορόπουλος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χάρης Γρηγορόπουλος (Ελληνικά)
Γέννηση10  Φεβρουαρίου 1964
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Ρούλας Πατεράκη
Ιδιότηταηθοποιός και σκηνοθέτης μεταγλώττισης
ΣύζυγοςΦωτεινή Ντεμίρη
ΤέκναΤίτος Γρηγορόπουλος

Βιογραφικό

Επεξεργασία

Έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση στις αρχές τις δεκαετίας του 1990 κάνοντας εμφανίσεις σε διάφορες σειρές μεταξύ των οποίων Οι απάραδεκτοι, Μπελάδες για δύο και Αχ! Ελένη. Τη σεζόν 1993-1994 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Βαρβαρότητες στον ANT1 ενώ ακολούθησαν κάποιες εμφανίσεις στις σειρές Τμήμα ηθών και Τα χαμένα γράμματα. Την σεζόν 1998-1999 έλαβε μέρος στην δραματική σειρά Το σημάδι του έρωτα ενώ την επόμενη σεζόν συμμετείχε στο βασικό καστ των κωμικών σειρών Κρις κρος και Μη μαδάς τη Μαργαρίτα.

Έγινε ευρύτερα γνωστός το 2003 μέσω της συμμετοχής της στην κωμική σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά Το καφέ της Χαράς. Εκεί για τρεις σεζόν υποδύθηκε τον Τρελαντώνη, που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της σειράς. Από το 2016 μέχρι σήμερα είχε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή κωμική σειρά Έλα στη θέση μου υποδυόμενος τον Θόδωρο Αντύπα. Τη σεζόν 2019-2021, πέρα από την παρουσία του στον τέταρτο και πέμπτο κύκλο του Έλα στη θέση μου, συμμετείχε στον νέο κύκλο επεισοδίων της σειράς Το καφέ της Χαράς για 6 επεισόδια, επαναφέροντας τον χαρακτήρα του Τρελαντώνη. Το 2022 ανακοινώθηκε ότι θα συμμετάσχει στη σειρά Τρία μίλια η οποία θα προβληθεί στο Star Channel.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε το 1994 στη ταινία Μεταίχμιο και το 1996 στην ταινία Ο οργασμός της αγελάδας. Το 1999 συμμετείχε στην επιτυχημένη ταινία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου Safe Sex. Το 2001 συνεργάστηκε και πάλι με το συγγραφικό δίδυμο Ρέππα-Παπαθανασίου στην ταινία Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο.

Έχει ασχοληθεί και με την μεταγλώττιση από το 1990.

Προσωπική ζωή

Επεξεργασία

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Φωτεινή Ντεμίρη και έχουν 2 παιδιά.

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος
1994 Μεταίχμιο[1]
1996 Ο οργασμός της αγελάδας[2] καθηγητής
1997 Βασιλική[3] Χρήστος Κουμενίδης
1999 Safe Sex Ανέστης
2001 Ροζ ολοταχώς[4]
Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο Αρίστος Μπισμπίκης
2005 Το όνειρο του Ίκαρου[5] Μαύρος
2006 Η φυγή πατέρας

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. ΕΡΤ (18 Αυγούστου 2018). «Μεταίχμιο». ertnews.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  2. «Ο οργασμός της αγελάδας - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  3. «Βασιλική». tainiothiki.gr. Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Ανακτήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2023. 
  4. «Ροζ Ολοταχώς - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023. 
  5. «Το Όνειρο του Ίκαρου - retroDB». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 2023.