Η Χίλαρι Έρχαρντ Νταφ (Hilary Erhard Duff, 28 Σεπτεμβρίου 1987) είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός. Το 2001 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά του Disney Chanel, Lizzie McGuire. Έχει επίσης κυκλοφορίσει 5 στούντιο άλμπουμς, ένα compilation άλμπουμ και τρία βιβλία στη σειρά Elixir.

Χίλαρι Νταφ
Hilary Duff Vogue 2019 2.png
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Hilary Duff (Άγνωστη γλώσσα)
Γέννηση28  Σεπτεμβρίου 1987[1][2][3][2][4][5]
Χιούστον
ΨευδώνυμοHil
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ύψος1,57 μέτρο
Βάρος55 χιλιόγραμμο
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΑγγλικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΑγγλικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
ηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός ταινιών
τραγουδίστρια
μοντέλο
τραγουδίστρια-τραγουδοποιός
συνθέτρια
παραγωγός ταινιών
μυθιστοριογράφος
ηθοποιός φωνής
μουσικός
επιχειρηματίας
επιχειρηματίας
μουσικός παραγωγός
συγγραφέας
σχεδιάστρια μόδας[6]
παραγωγός
σχεδιάστρια
μουσικός ηχογραφήσεων
Περίοδος ακμής1993
Οικογένεια
ΣύζυγοςMike Comrie (2010–2015)
ΓονείςRobert Erhard Duff[7] και Susan Colleen Cobb[7]
ΑδέλφιαΧέιλι Νταφ
Ιστότοπος
hilaryduff.com
Υπογραφή
HDSig-a.jpg
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ξεκίνησε τη σχέση της με τον παίκτη του χόκεϊ Μάικ Κομρί το καλοκαίρι του 2007. Νταφ και Κομρί ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους τον Φεβρουάριο του 2010 και παντρεύτηκαν στις 14 Αυγούστου 2010 στη Σάντα Μπάρμπαρα. Στις 20 Μαρτίου 2012, γεννήθηκε ο γιός τους, Λούκα Κρουζ Κομρί. Στις 10 Ιανουαρίου 2014, το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του και δύο χρόνια μετά, τον Φεβρουάριο του 2016 εκδόθηκε το διαζύγιο τους.

Τον Ιανουάριο του 2017, η Νταφ έγινε ζευγάρι με τον τραγουδιστή Μάθιου Κόμα. Στις 25 Οκτωβρίου 2018, γεννήθηκε η κόρη τους, Μπανκς Βάιολετ Μπερ ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2019, έγινε ο γάμος τους. Στις 24 Οκτωβρίου 2020, η Νταφ ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έτος Tίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1998 Casper Meets Wendy Wendy
2002 Human Nature Young Kelly Collins
2003 Agent Cody Banks Natalie Connors
The Lizzie McGuire Movie Lizzie MacGuire/Isabella Parigi
Cheaper by the Dozen Lorraine Baker
2004 A Cinderella Story Samantha Montgomery
Raise Your Voice Terri Fletcher
In Search of Santa Crystal φωνή
2005 The Perfect Man Holly Hamilton
Cheaper by the Dozen 2 Lorraine Baker
2006 Material Girls Tanzie Marchetta
2008 War, Inc Yonica
2009 Stay Cool Shasta O'Neil
According to Greta Greta
What Goes Up Greta
2011 Bloodworth Raven Halfacre
2012 She Wants Me Kim Powers
Foodfight! Sunshine Goodness φωνη
2013 Wings Windy φωνη
2016 Flock of Dudes Amanda
2018 Meet Your Tooth Fairy Twinkle φωνή
2019 The Haunting of Sharon Tate Sharon Tate

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

  • Chicago Hope (2000) "Cold Hearts"
  • Lizzie McGuire (2001-2004)
  • George Lopez (2003) "Team Leader"
  • American Dreams (2003) "Change a Comin"
  • Frasier (2004) "Frasier-Lite" 
  • Joan of Arcadia (2005) "The Rise & Fall of Joan Girardi"
  • Dear Santa (2005)
  • The Andy Milonakis Show (2007) "Andy Moves to L.A."
  • Hilary Duff: This is Now (2007)
  • Ghost Whisperer (2009) "Thrilled to Death"
  • Law & Order: SVU (2009) "Selfish"
  • Gossip Girl (2009)
  • Community (2010) "Aerodynamics of Gender"
  • Project Runaway (2012) "It's Fashion Baby"
  • Raising Hope (2013) "The Old Girl"
  • Two and a Half Men (2013) "Cows, Prepare to be Tipped"
  • Dora the Explorer (2013) "Dora's Ice Skating Spectacular" - φωνη
  • Younger (2014) 2 σεζόν

InternetΕπεξεργασία

  • Hilary Duff: Podcast (2007/2009)
  • Funny or Die (2012) "Hilary Duff's Pregnancy Secrets"
  • Real Girl's Kitchen (2014) με Χέιλι Νταφ.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • Santa Claus Lane (2002) #154 Billboard 200 Charts, 1x Χρυσός
  • Мetamorphosis (2003) #1 Billboard 200 Charts, 3x Πλατινένιος
  • Most Wanted (2004) #1 Billboard 200 Charts, 1x Πλατινένιος
  • Hilary Duff (2004) #2 Billboard 200 Charts, 1x Πλατινένιος
  • Dignity (2007) #3 Billboard 200 Charts, 1x Χρυσός
  • Best of Hilary Duff (2008) #125 Billboard 200 Charts
  • Breathe In. Breathe Out. (2015) #5 Billboard 200 Charts

ΣινγκλςΕπεξεργασία

  • Tell me a story (About the Night Before) (2002)
  • I Cant Wait (2002)
  • Why Not (2003)
  • So Yesterday (2003) #42 Billboard Hot 100, 1x Πλατινένιο
  • What Dreams are Made of (Hey Now) (2003)
  • Come Clean (2003) #35 Billboard Hot 100, 1x Χρυσό
  • Little Voice (2004)
  • Fly (2004)
  • Weird (2004)
  • Our Lips are Sealed (2004)
  • Weird (2004)
  • Someone's watching Over Me (2005)
  • Wake up (2005) #29 Billboard Hot 100, 1x Χρυσό
  • Beat of my Heart (2005)
  • Jericho (2005)
  • Supergirl (2006)
  • Play with fire (2006)
  • With Love (2007) #24 Billboard Hot 100
  • Stranger (2007) #97 Billboard Hot 100
  • Reach out (2008)
  • Any Other Day (2009)
  • Chasing The Sun (2014)
  • All About You (2014)
  • Sparks (2015)

ΠεριοδειεςΕπεξεργασία

  • Metamorphosis Tour (2003/2004) SOLD OUT
  • Most Wanted Tour (2004/2005) SOLD OUT
  • Still Most Wanted Tour (2005/2006) 80% SOLD OUT
  • Dignity Tour (2007/2008) SOLD OUT

ΒιβλίαΕπεξεργασία

The Elixir Trilogy:

  • Elixir (2010)
  • Devoted (2011)
  • True (2013)

ΜόδαΕπεξεργασία

  • Stuff By Hilary Duff (2004/2008)
  • With Love...by Hilary Duff (2006)
  • Femme for DKNY (2009)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία



  1. 1,0 1,1 Εθνική Βιβλιοθήκη της Γερμανίας, Κρατική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου, Βαυαρική Κρατική Βιβλιοθήκη, Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας: Gemeinsame Normdatei. Ανακτήθηκε στις 26  Απριλίου 2014.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 (Γαλλικά) NooSFere. 2147193815. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  3. 3,0 3,1 (Αγγλικά) Internet Speculative Fiction Database. 146602. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  4. 4,0 4,1 GeneaStar. hilaryerhardduffh.
  5. 5,0 5,1 (Γαλλικά) Babelio. 121581.
  6. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 Leo van de Pas: (Αγγλικά) Genealogics. 2003.