Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Χρήστος Βούπουρας είναι Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας.

Χρήστος Βούπουρας
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χρήστος Βούπουρας (Ελληνικά)
Γέννηση1954
Λέσβος
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητασκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας

Γεννήθηκε το 1954 στη Λέσβο και σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου[1]. Έχει γυρίσει ταινίες και ντοκιμαντέρ και έχει γράψει τρία μυθιστορήματα.

Η ταινία Mirupafshim έλαβε το 1997 το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης[2].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Ταινίες
Ντοκιμαντέρ
  • 1999 Παμβώτις – Δημήτρης Χατζής
  • 2001 Ο χορός των αλόγων

ΒιβλίαΕπεξεργασία

  • (2000) Μιρουπάφσιμ θα πει καλή αντάμωση (μαζί με τον Γιώργο Κόρρα), Βιβλιοπωλείον της Εστίας
  • (2004) Στο αδιέξοδο της οδού Ασωμάτων, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
  • (2014) 7 θυμοί, Βιβλιοπωλείον της Εστίας

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Χρήστος Βούπουρας (1954)». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2016. 
  2. Mirupafshim