Χρήστος Μενιδιάτης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Χρήστος Μενιδιάτης (13 Ιουνίου 1974) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Χρήστος Μενιδιάτης
Christos Menidiatis Lofou.JPG
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χρήστος Μενιδιάτης (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΧρήστος Καλογράνης
Γέννηση13 Ιουνίου 1974 (1974-06-13) (48 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσανέα ελληνική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδιστής
ΑντιπρόσωποςAlpha Records (2005–2010),
Spicy Music (2012–2014),
Heaven Music
(2015-ακόμη)
Περίοδος ακμής1990
Οικογένεια
ΣύζυγοςΝάνσυ Μπίσια (ν. 2008)
ΤέκναΜιχάλης Καλογράνης,
Παναγιώτης Καλογράνης,
Κοσμάς Καλογράνης
ΓονείςΜιχάλης Μενιδιάτης, Χρύσα Καλογράνη
ΑδέλφιαΒαγγέλης Μενιδιάτης, Μαίρη Καλογράνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1974 και είναι γιος του επίσης τραγουδιστή Μιχάλη Μενιδιάτη. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής στην Αθήνα.[1]

Ξεκίνησε δισκογραφικά στα τέλη της δεκαετίας του '90 με το πραγματικό του επώνυμο, Καλογράνης. Έκανε επιτυχία με το τραγούδι «Μόνο Τα Μάτια Σου» και το πρώτο του CD single, «Για Μένα». Το 2005 κυκλοφόρησε την ολοκληρωμένη του δουλειά «Στ' Αστέρια Κάνω Μια Ευχή", με δεκατέσσερα τραγούδια, όπως «Ενοικιάζεται» και «Κυριακές». Το εν λόγω άλμπουμ ήταν στη λίστα με τα δημοφιλέστερα στην Ελλάδα για το 2006[2].

Στα τέλη του 2006 κυκλοφόρησε και δεύτερη προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Βήμα Βήμα». Επιτυχία του από το δίσκο αυτό ήταν το τραγούδι "Απόψε Λείπεις".

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Άλμπουμ Λοιπές πληροφορίες
1994 Συμβουλές Music Box International
2004 Για Μένα Alpha Records
2005 Στ’ Αστέρια Κάνω Μια Ευχή Alpha Records
2006 Βήμα Βήμα Alpha Records
2007 Απόψε Λείπεις Alpha Records
2008 Ε Και Τι Έγινε Alpha Records
2009 Κάποιες Στιγμές Alpha Records

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Λοιπές πληροφορίες
2008 Χρυσή Δισκοθήκη Alpha Records

Άλμπουμ ΣυναυλιώνΕπεξεργασία

Έτος Άλμπουμ Λοιπές πληροφορίες
2016 Χρήστος Μενιδιάτης-Live Alpha Records

Singles & EPsΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Λοιπές πληροφορίες
2010 Γραμμή Κατειλημμένη Alpha Records
2011 Μέχρι Το Πρωί Track Factory Recording Studio
2011 Τώρα Σε Ψάχνω Παντού Track Factory Recording Studio
2012 Πάνω Απ’ Όλα The Spicy Effect
2013 Κάνε Δουλειά Σου The Spicy Effect
2013 Δεν Πάμε Καλά The Spicy Effect
2014 Γύρνα Ξανά The Spicy Effect
2015 Τα Κλειδιά Heaven Music
2015 Άραγε Που Να 'σαι Heaven Music
2016 Προσωρινά Heaven Music
2016 Τα Καλά Παιδιά Heaven Music
2016 Καίγομαι Heaven Music
2017 Δε Μπορεί Heaven Music
2017 Αδυναμία Μου Heaven Music
2018 Δικαιολογίες Heaven Music
2018 Δε Μας Έκανε Καλό Heaven Music
2019 Παράτησε Τα Όλα Heaven Music
2019 Αν Ήμουν Πλούσιος (Τίτλοι Αρχής) Heaven Music
2019 Δεν Περνάνε Οι Νύχτες Heaven Music
2019 Στην Αυλή Της Heaven Music
2020 Μπορεί Heaven Music
2020 Δύο Δρόμοι Heaven Music
2021 Τελευταία Αγκαλιά Heaven Music
2022 Ερωτευμένος Μαζί Σου Heaven Music

ΣυμμετοχέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία) Λοιπές πληροφορίες
2014 Χαμός Θα Γίνει Master Tempo The Spicy Effect
2018 Ήλιος Και Ουρανός KINGS Epic Music, Minos-EMI

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Συνέντευξη του καλλιτέχνη». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2007. 
  2. Τα πρώτα σε πωλήσεις άλμπουμ του 2006 Αρχειοθετήθηκε 2011-08-11 στο Wayback Machine., Σεπτέμβριος 2007