Άνοιγμα κυρίου μενού

Herreys

Σουηδικό μουσικό συγκρότημα

Οι Herreys (μερικές φορές και Herrey's[1] ή Herrey[2]), είναι ένα δημοφιλές ποπ συγκρότημα από τη Σουηδία. Μέλη του είναι τρεις Μορμόνοι, που είναι αδέρφια. Πρόκειται για τους Περ (Per Herrey, 9 Αυγούστου 1958-), Ρίτσαρντ (Richard Herrey, 19 Αυγούστου 1964-) και Λούις Χέρεϊ (Louis Herrey, 3 Νοεμβρίου 1966-). Κέρδισαν τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 1984, με το τραγούδι "Diggi-Loo Diggi-Ley".[3] Το 1985 κέρδισαν το Διεθνές Φεστιβάλ Τραγουδιού του Σοπότ με το τραγούδι "Sommarparty". Την περίοδο εκείνη τα αδέρφια ζούσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Herreys
Herreys in 2016 (cropped).jpg
Είδος τέχνηςΠοπ μουσική
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Για μερικά χρόνια τα αδέρφια συνέχισαν να ηχογραφούν τραγούδια αλλά οι δισκογραφικές τους δουλειές δεν έδωσαν τις επιτυχίες που είχαν την εποχή της νίκης τους στη Eurovision. Υπήρξαν το πρώτο σημαντικό ευρωπαϊκό συγκρότημα με μέλη νεαρούς άντρες (boyband) και στη δεκαετία του '80 ήταν το πρώτο σε πωλήσεις συγκρότημα της ποπ στη Σουηδία. Ήταν επίσης το πρώτο δυτικό συγκρότημα που προσκλήθηκε σε περιοδεία με συναυλίες στη Σοβιετική Ένωση. Ο Λουίς αποφάσισε το 1987 να υπηρετήσει σε μία ιεραποστολή Μορμόνων και με την άδεια των αδερφών του αποχώρησε για δύο χρόνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διάλυση των Herreys.

Τα τρία αδέρφια ενώθηκαν ξανά ως γκρουπ και ερμήνευσαν το "Diggi-Loo Diggi-Ley" στο διάλειμμα ενός ημιτελικού του εθνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού της Σουηδίας (Melodifestivalen) για την Eurovision, το 2002. Ο Ρίτσαρντ εμφανίστηκε στο σόου Congratulations στη συναυλία για τα πενηντάχρονα της Eurovision, που έγινε στην Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο του 2005. Τον Φεβρουάριο του 2006 ο Ρίτσαρντ Χέρεϊ κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Jag e Kung. Το συγκρότημα έπαιξε επίσης στην εκπομπή για την 60ή επέτειο του διαγωνισμού Eurovision Song Contest's Greatest Hits το 2015.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • 1984: Diggi Loo, Diggi Ley
  • 1985: Crazy People
  • 1985: Not Funny
  • 1986: Different I's
  • 1987: Live in Tivoli
  • 1994: Där vindarna möts
  • 1995: Herreys Story
  • 2002: Gyllene Hits
  • 2010: The Greatest Hits

SinglesΕπεξεργασία

  • "Crazy people" / "I'm so sorry"
  • "You" / "I see the love"
  • "Kall som is" / "Mirror mirror"
    • (#18 στη Σουηδία) (1984)
  • "Diggi-Loo-Diggi-Ley" (1984)
    • (#2 στη Σουηδία, #5 στη Νορβηγία, #10 στην Ελβετία, #11 στη Γερμανία, #18 στη Δανία, #46 στο Ηνωμένο Βασίλειο)
  • "People say it's in the air" / "I'm so sorry"
  • "Varje liten droppe regn" (EP)
    • (#11 στη Σουηδία)
  • "People from Ibiza" / "Sommarparty"
    • (#20 στη Σουηδία)
  • "Din telefon" / "Why Why"
  • "Chinese Temptation" / "Sweet Love"
  • "Freedom" / "Little Pretty Girl"
  • "Min ensamma vrå" / "Livet i dig"
  • "Öppna dina ögon" / "Hanna"
  • "Här vill jag leva" / "Hon ger dig allt"

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. "Herrey's* - Diggi Loo, Diggi Ley Images", discogs.com. Retrieved 24-9-2016.
  2. "Herrey* - Different I's Images", discogs.com. Retrieved 24-9-2016.
  3. Christian Masson. «1984 - Luxembourg». Songcontest.free.fr. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουνίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Herreys της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).