Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Χοσέ Άλβαρο Οσόριο Μπάλβιν (γεννημένος στις 7 Μαΐου 1985), γνωστός διεθνώς ως J Balvin, είναι Κολομβιανός τραγουδιστής της reggaeton μουσικής. Ο Μπάλβιν γεννήθηκε στο Μεδεγίν στην Κολομβία.[1] Θεωρείται ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους του σύγχρονου reggaeton κινήματος παγκοσμίως, με μεγάλες διεθνείς επιτυχίες.

Τζέι Μπάλβιν (J Balvin)
J Balvin - Tranquila - Festival de Viña del Mar 2017 - HD.jpg
Ο J Balvin στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ Viña del Mar στη Χιλή, 2017
Πληροφορίες
Όνομα γέννησης Χοσέ Άλβαρο Οσόριο Μπάλβιν
Γέννηση 7 Μαΐου 1985 (1985-05-07) (34 ετών)
Καταγωγή Country flag
Eίδος Reggaeton, Trap, Latin Pop, Urban
Ιδιότητες τραγουδιστής
Μουσικά όργανα φωνητικά
Παρουσία 2004-σήμερα
Δισκογραφική εταιρεία Universal Music Group
Ιστοσελίδα www.jbalvin.com

Μεγάλες επιτυχίες-σταθμοί στην καριέρα του είναι τα κομμάτια: "6 AM", "Ay Vamos", <3

"Ginza", "Safari", "Machika", "Mi Gente (feat. Willy William & Beyonce)", "X (Equis) feat. Nicky Jam" και "I like it (with Cardi B, Bad Bunny)".

Ο Μπάλβιν έχει πειραματιστεί με διάφορα είδη πέρα από τη reggaeton, όπως electronica, house, EDM, trap και R&B. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως Pharrell Williams, Major Lazer, Sean Paul, Justin Bieber, Beyonce, Liam Payne, Camila Cabello, Cardi B, Daddy Yankee, Ozuna, Maluma, Maroon 5, Ariana Grande, Nicky Jam, Becky G και πολλούς άλλους. Ακόμα και στις συνεργασίες του με αγγλόφωνους καλλιτέχνες, ο Μπάλβιν τραγουδάει μόνο στη μητρική του γλώσσα, στα ισπανικά, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ισπανόφωνης μουσικής παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, έγινε ευρέως γνωστός το 2012 μέσα από τη συνεργασία του με την Ελένη Φουρέιρα στο κομμάτι "Tranquila".

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Real (2010)
  • El Negocio (2011)
  • La Familia (2013)
  • Energía (2016)
  • Vibras (2018)

ΠεριοδείεςΕπεξεργασία

  • La Familia Tour (2015)
  • Energía Tour (2016–2018)
  • Vibras World Tour (2018)


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. J. Balvin ¡100 % Reggueton! Viernes 9 de marzo de 2012