Η Ρεμπέκα Μαρί Γκόμεζ (αγγλικά: Rebbeca Marie Gomez, γενν. 2 Μαρτίου 1997), ευρέως γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Becky G, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός και ηθοποιός. Ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα της, το 2011, όταν μέσω YouTube, ανεβάζοντας cover και remix διάσημων τραγουδιών, ένα βίντεο της τράβηξε την προσοχή του παραγωγού Dr. Luke και την προσέγγισε να υπογράψει συμβόλαιο με τις δισκογραφικές εταιρείες Kemosabe Records και RCA Records. Το επίσημο πρώτο της τραγούδι, με τίτλο "Becky from the Block" κυκλοφόρησε το 2013 και έλαβε θετικά σχόλια. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το πρώτο της EP, με τίτλο "Play It Again". Το δεύτερο της τραγούδι "Cant Get Enough" (2014) σε συνεργασία με τον Pitbull έφτασε στην κορυφή των Latin Rhythm Chart των ΗΠΑ.

Becky G
Becky G.jpg
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΡεμπέκα Μαρί Γκόμεζ
2 Μαρτίου 1997 (1997-03-02) (23 ετών)
Flag of the United States.svg Ίνγκλγουντ, Καλιφόρνια
ΕθνικότηταΑμερικανίδα
Χώρα πολιτογράφησηςΑμερική
Ύψος1.54 μ.
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια, Ράπερ, Ηθοποιός, Στιχουργός, Youtuber
Περίοδος ακμής2011
Οικογένεια
ΣύντροφοςΣεμπάστιαν Λετζέτ
(2016-σήμερα)
ΓονείςΦρανκ Γκόμεζ
Αλεχάντρα Γκόμεζ
ΑδέλφιαΦράνκι Γκόμεζ
Άλεξ Γκόμεζ
Στέφανι Γκόμεζ
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η πρώτη της τεράστια παγκόσμια επιτυχία, ήρθε το 2014 με το τραγούδι "Shower", το οποίο έφτασε στα κορυφαία 20 των Billboard Hot 100. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει πολλά τραγούδια, με πιο γνωστά το "Mayores" με τον ράπερ Bad Bunny και το "Sin Pijama" με την Natti Natasha.

Το 2017 πρωταγωνίστησε στο κινηματογραφικό remake της ταινίας Power Rangers.

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1997 στο Ίνγκλεγουντ της Καλιφόρνια από τους Αλεχάντρα "Άλεξ" και Φρανσίσκο "Φρανκ" Γκόμεζ. Όλοι οι παππούδες και γιαγιάδες της κατάγονται από το Μεξικό. Έχει δύο αδελφούς, τους Φράνκι και Άλεξ και μια αδελφή, την Στέφανι. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην περιοχή Μορένο Βάλεϊ και ήταν πολύ φτωχικά. Συγκεκριμένα, όταν εκείνη ήταν εννέα ετών, η οικογένεια της έχασε το σπίτι τους και μετακόμισαν στο γκαράζ των παππούδων της. Ξεκίνησε να δουλεύει part time από μικρή ηλικία για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένεια της, κάνοντας μεταξύ άλλων διαφημίσεις και φωνητικά.

ΚαριέραΕπεξεργασία

2011-13: Youtube & Play It AgainΕπεξεργασία

Ξεκίνησε την καριέρα της στο τραγούδι, σε ηλικία μόλις 14 ετών, κάνοντας βίντεο στο Youtube, όπου ερμήνευε γνωστά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Μερικά εξ αυτών είναι "Take Care", "Boyfriend", "Novacane" κ.α. Μάλιστα, το cover που έκανε για το τραγούδι των Κanye West & Jay-Z με τίτλο "Otis" κέρδισε το ενδιαφέρον του γνωστού Αμερικανού στιχουργού Dr. Luke όπου λίγο αργότερα, συναντήθηκε με την Becky και εκείνη υπέγραψε συμβόλαιο με την Sony Music Enterainment της δισκογραφικής εταιρίας Kemosabe Records.

Το 2012, η Becky συνέχισε να κάνει covers. Κάποια απο τα γνωστά τραγούδια που ερμήνευσε είναι το "Die Young" της Κέσα, το "Wish U Were Here" του Cody Smpson και το "Oath" της Cher Lloyd.

Στις 6 Μαρτίου 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο "Play It Again" μαζί με βίντεοκλιπ. Το "Play It Again" εντάχθηκε στο EP της με τον ομώνυμο τίτλο, το οποίο κυκλοφόρησε 16 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Το δεύτερο single της, σε συνεργασία με τον διεθνούς φήμης ράπερ Pitbull είχε τον τίτλο "Can't Get Enough" και χαρακτηρίστηκε το no 1 airplay track.

2014-2015: Διεθνής καριέρα και πρώτο άλμπουμΕπεξεργασία

Στις 26 Απριλίου 2014, κυκλοφόρησε το ένα single, με τίτλο "Shower". Σύντομα το συγκεκριμένο single γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ στην Αμερική, κατέκτησε την 16η θέση στα Billboard Hot 100. Το επόμενο single, είχε τον τίτλο "Can't Stop Dancin" και κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Κατάφερε μάλιστα να κατακτήσει την 88η θέση Billboard Hot 100.

Στις 2 Απριλίου 2015, κυκλοφόρησε το single με τίτλο "Lovin' So Hard", του οποίου την παραγωγή ανέλαβε ο Dr. Luke. Η Becky παρουσίασε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο τραγούδι, στα Radio Disney Awards της χρονιάς.

Στις 10 Μαΐου 2015 ξεκίνησε περιοδεία μαζί με τον J Balvin σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής ενώ στις 20 Μαΐου, το Billboard Magazine επιβεβαίωσε ότι έχει οριστεί να ερμηνεύσει η Becky προς τιμήν της αείμνηστης τραγουδίστριας Jenni Rivera (η οποία σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2012) σε μια συναυλία-αφιέρωμα, με τίτλο "Jenni Vive" που πραγματοποιήθηκε στο Marina Green Park στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, στις 2 Ιουλίου 2015, όταν η Rivera θα έκλεινε τα 46 της χρόνια.

Στις 26 Ιουνίου 2015, η Becky G κυκλοφόρησε άλλο ένα τραγούδι με τίτλο "We Are Mexico" αναφερόμενο μεταξύ άλλων και στη Μεξικανική καταγωγή της.

Το 2015 ανακοινώθηκε ανεπίσημα πως το πρώτο της άλμπουμ θα ονομάζεται My Bae και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2015.

2017-ΣήμεραΕπεξεργασία

Το 2017 ήταν η χρονιά που μπήκε και σαν ηθοποιός στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Power Rangers ως Τρίνι (Κίτρινη Ranger) αλλά και το 2018 στην ταινία A-X-L ως Σάρα.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από τα μέσα του 2016 μέχρι σήμερα, έχει σχέση με τον ποδοσφαιριστή Σεμπάστιαν Λετζέτ.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Λίστα ταινιών
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2008 El Tux Κλόντια Γκόμεζ μικρού μήκους
2011 House of sin Ροζαλία
2017 Power Rangers Τρίνι (Κίτρινη Ranger)
2018 Gnome Alone Κλόι φωνή
A.X.L. Σάρα Ρέγιες
Λίστα τηλεοπτικών εμφανίσεων
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2008 La estacion de la Calie Olvera Νίνα Τηλεοπτική ταινία
2014 Mahomie Madness Η Ίδια Επεισόδιο: "Austin Mahone Shows His Tour Bus and Hangs with Becky G" (επ.33)
Teens Wanna Know Eπεισόδιο: "DJ Young Slade & Flips Audio Headphones Review" (σέζον 3, επ.19)
Tu dia algere Eπεισόδιο: "Gabriel Valenzuela y Río Roma" (επ. 1)
2015 Austin and Ally Επεισόδιο: "Dancers & Ditzes" (σεζόν 4, επ. 10)
Empire Βαλεντίνα Γκαλίντο Επεισόδια: "Without a Country" & "Fires of Heaven"
2018 La Voz Argentina Η Ίδια Μέντορας του coach Axel
Λίστα βίντεο-κλιπ
Έτος Τίτλος (συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες)
2012 Problem [from Hotel Transylvania] (ft. will.i.am)
2013 Becky from The Block
Play It Again
Built For This
2014 Can't Get Enough (ft. Pitbull)
Shower
Can't Stop Dancin'
2015 Lovin' So Hard
Break a Sweat
2016 Sola
Mangu
2017 Todo Cambio
Mayores (ft. Bad Bunny)
2018 Sin Pijama (ft. Natti Natasha)
2019 La Respuesta (ft. Maluma)
2020 Me Acostumbre (ft. Mau y Ricky)
Συμμετοχή σε βίντεο-κλιπ άλλων καλλιτεχνών
Έτος Τίτλος Ερμηνευτής Άλμπουμ
2012 Oath Cher Lloyd Sticks and Stones

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

EPsΕπεξεργασία

  • Play It Again (2013)

Studio AlbumsΕπεξεργασία

  • My Bae (2015)

SinglesΕπεξεργασία

  • Problem ft. will.i.am (2012)
  • Becky from The Block (2013)
  • Play It Again (2013)
  • Can't Get Enough (2014) ft. Pitbull
  • Shower (2014)
  • Can't Stop Dancin' (2014)
  • Lovin' So Hard (2015)
  • Break A Sweat (2015)
  • Sola (2016)
  • Mangu (2016)
  • Todo Cambio (2017)
  • Mayores (2017) ft. Bad Bunny
  • My Man (2020)

Featured singlesΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία