Άνοιγμα κυρίου μενού

Οι Vegas είναι ελληνικό urban pop μουσικό συγκρότημα που αποτελείται από τρία μέλη, τον ZeRaw, την Κατερίνα Κουκουράκη στα φωνητικά και τον DJ Airth στα decks και δημιουργήθηκε το 2009. Έως το 2016 στα φωνητικά ήταν η Μελίνα Μακρή.[1][2]Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο ομότιτλο album και τα δύο singles με τίτλο "Τους πονάει" και "Ήρθε η Στιγμή" τα οποία έγιναν επιτυχίες.

Vegas
ΠροέλευσηΕλλάδα
Μουσικά είδηPop, urban
Παρουσία2009-παρόν
Δισκογραφική εταιρείαHeaven Music
(2008-2015)
Cobalt Music
(2015-2017)
Spicy (2017-σήμερα)
Ιστοσελίδαthevegasband.com
ΜέληΚατερίνα Κουκουράκη (2016-σήμερα)
ZeRaw
(2009-σήμερα)
DJ Airth
(2009-σήμερα)
Πρώην μέληΜελίνα Μακρή (2009-2016)

Πίνακας περιεχομένων

ΙστορίαΕπεξεργασία

Πηγή έμπνευσης για το όνομά τους αποτελεί το αστέρι Βέγας, που ανήκει στον αστερισμό της Λύρας.

Το 2010 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, με τίτλο Season 2 που ηχογραφήθηκε στη Σαντορίνη. Το άλμπουμ περιλαμβάνει την πρώτη διεθνή συνεργασία τους με τον Tomer G καθώς και  τα τραγούδια που τους απογειώνουν «Μη Σταματάς», «Μη Σε Νοιάζει» και το «Φιλί». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε χρυσό. Την ίδια χρονιά ήταν στο warm up act της συναυλίας της Rihanna ενώ είχαν επτά υποψηφιότητες σε ισάριθμες κατηγορίες στα βραβεία του Mad Tv. Κέρδισαν το βραβείο του καλύτερου Hip Hop/Urban Videoclip για το τραγούδι «Τους Πονάει».

Το 2011 κυκλοφόρησαν το single «Για σένα» και το 2012 το τρίτο album με τίτλο «The story so far» που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το κομμάτι «Πιο Ψηλά». Βραβεύτηκαν ακόμη ως συγκρότημα της χρονιάς στα Mad Video Music Awards 2012 και από το MTV Greece ως «The Best Greek Act».

Το 2013 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ακόμα» ενώ κέρδισαν ακόμη ένα βραβείο ως «Καλλιτέχνης της χρονιάς για την Κύπρο». Στα τέλη του 2013 κυκλοφόρησαν το “Χίλιες Φορές” ενώ έγιναν οι μοναδικοί Έλληνες καλλιτέχνες με δύο βραβεύσεις στα MTV EMA.Το 2015 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Υπόσχεση», ενώ το 2017 το κομμάτι «Πιο δυνατά».

MέληΕπεξεργασία

ZeRaw

Ο ZeRaw γεννήθηκε στην Ζιμπάμπουε. Οι γονείς του, σπούδασαν στην Ελλάδα και έτσι ο ZeRaw μεγάλωσε στην Αθήνα.[3] Πριν τους Vegas συμμετείχε στο συγκρότημα Tang Ram.

DJ Airth

Ο DJ Airth ( το όνομά του είναι Σταύρος) επίσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έχει κάνει σπουδές στο ΤΕΙ Πειραιά, όπου γνώρισε τον ZeRaw.[3] Αγαπούσε την μουσική από μικρός. Ο DJ Airth ήταν κι αυτός μαζί με τον ZeRaw στο συγκρότημα Tang Ram το οποίο ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 1998 έχοντας στο ενεργητικό του τρεις δίσκους.

Κατερίνα Κουκουράκη

Η Κατερίνα Κουκουράκη (29 Νοεμβρίου 1991-) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, από όπου και κατάγεται. Τελειώνοντας το σχολείο, μετακόμισε στη Αθήνα για σπουδές εφαρμογών multimedia, ενώ παράλληλα ξεκίνησε και μαθήματα φωνητικής.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Άλμπουμς

  • Vegas (2009)
  • Season 2 (2011)
  • Vegas: The Story So Far (2012)
  • Υπόσχεση (2015)

Σίνγκλς

  • Τους πονάει - (2009)
  • Της μάνας σου (η αγκαλιά) - (2009)
  • Δε θα φύγεις - (2009)
  • Ήρθε η στιγμή - (2010)
  • Φιλί - (2010)
  • Μη σταματάς - (2010)
  • Φσσστ! Vegas - (2010)
  • You Killed Me - (2010)
  • Mad About You - (2011)
  • Για Σένα - (2011)
  • Πιο Ψηλά - (2012)
  • Πάντα Καλοκαίρι - (2012)
  • Προσπαθώ - (2012)
  • Όσα είχα - (2012)
  • Ακόμα - (2013)
  • Χίλιες Φορές - (2013)
  • Πεδίο μάχης - (2014)
  • Παιδιά της νύχτας - (2014)
  • Solo - (2015)
  • Απόψε - (2015)
  • Άσ’ Τους Να Λένε - (2016)
  • Πιο δυνατά - (2017)
  • Όταν με φιλάς - (2017)
  • Μην με ξεχνάς - (2018)
  • Στο τέρμα - (2019)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία