Άννα Γκουέρα

Ισπανίδα τραγουδίστρια

Η Άννα Γκουέρα (Ισπανική γλώσσα: Ana Guerra) γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1994 στο δήμο Σαν Κριστόμπαλ ντε Λα Λαγούνα που ανήκει στην νησο Τενερίφη. Έχει λάβει μέρος στην ένατη σεζόν του ισπανικού σόου Operación Triunfo.

Άννα Γκουέρα
AnaGuerra Firma2018.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ana Guerra (Ισπανικά)
Γέννηση18 Φεβρουαρίου 1994 (1994-02-18) (27 ετών)
Σαν Κριστόμπαλ ντε Λα Λαγούνα
ΕθνικότηταFlag of Spain.svg Ισπανία
Χώρα πολιτογράφησηςΙσπανία
Ιδιότητατραγουδιστής και συνθέτης
Όργαναφωνή, κιθάρα, πιάνο, transverse flute και claves
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ μουσική
Σημαντικά έργαOperación Triunfo
Ιστοσελίδαhttp://anaguerraoficial.com/
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Αγωνίστηκε να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2018 με δύο τραγούδια, αλλά δεν τα κατάφερε. Παρ' όλα αυτά, η Άννα Γκουέρα γνώρισε μεγάλη μουσική επιτυχία. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Ni la hora» προβλήθηκε πάνω από ένα εκατομμύριο φορές σε λιγότερο από 24 ώρες.[1] Το σινγκλ της , «Lo malo», πώλησε 160.000 αντίτυπα. Το «Lo malo» κατάφερε να γίνει νούμερο ένα στην Ισπανία.[2]

Το 2018, οι Άννα Γκουέρα και Αϊτανά τραγούδησαν μαζί με την Ελένη Φουρέιρα ένα από τα τραγούδια τους στην Ισπανία.[3] Το 2019, η Γκουέρα κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ «Reflexión».

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΔίσκοιΕπεξεργασία

  • 2019: «Reflexión»
  • 2021: «La luz del martes»

ΜονοίΕπεξεργασία

  • 2018: «Lo malo»
  • 2018: «Ni la hora»
  • 2018: «Bajito»
  • 2018: «Olvídame»
  • 2019: «Sayonara»
  • 2019: «Culpable o no»
  • 2020: «Tarde O Temprano»
  • 2020: «Listo va»
  • 2021: «Tik-Tak»

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία