Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Έιγια Άχβο (Eija Ahvo, γεν. 31 Ιανουαρίου 1951) είναι Φινλανδή τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Έιγια Άχβο
Γέννηση31 Ιανουαρίου 1951
Κουόπιο, Φινλανδία
ΚατοικίαVeikkola
ΕθνικότηταΦινλανδική
Χώρα πολιτογράφησηςΦινλανδία
ΣπουδέςTheatre Academy Helsinki (1973, 1977)
Ιδιότηταηθοποιός και τραγουδιστής[1]
ΤέκναΓιόονας Σαάρταμο και Βένλα Σαάρταμο Μπαρκέρο
ΒραβεύσειςJussi Award for Best Supporting Actress και Pro Finlandia Medal of the Order of the Lion of Finland

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Kuinka myöhään valvoo blues (1986)
  • Pala pala maailma (1986)
  • Soi-tin-me-not (soitinmenot) (1986)
  • Uffaffaa (1986)
  • Max ja Moritz (1987)
  • Lasimaalaus (1989)
  • Muisti minnet (1993)
  • Silta (1995)
  • Kirpparilla (1995)
  • 20 suosikkia - Lasimaalaus ja muita rakkauslauluja (1998)
  • 20 suosikkia - Oon elänyt tän ennenkin (2001)
  1. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.