Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Έλενα Ασημακοπούλου (Άγιος Στέφανος Αττικής, 27 Ιανουαρίου 1984) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, μοντέλο, παρουσιάστρια και επιχειρηματίας. Έγινε ευρύτερα γνωστή το 2006 όταν κέρδισε τον τίτλο Αναπληρωματική Μις Ελλάς 2006 στον Διαγωνισμό Ομορφιάς ANT1.

Έλενα Ασημακοπούλου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Έλενα Ασημακοπούλου (Ελληνικά)
ΓέννησηΕλένη Ασημακοπούλου
27 Ιανουαρίου 1984 (1984-01-27) (35 ετών)
Αθήνα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Μοντέλο, Επιχειρηματίας
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜπρούνο Τσιρίλο
(2010-σήμερα)
ΤέκναΜαρία-Ροζάρια Τσιρίλο
ΑδέλφιαΣμαράγδα Ασημακοπούλου

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε το 1984 στον Άγιο Στέφανο Αττικής όπου και μεγάλωσε. Ολοκληρώνοντας το σχολείο σπούδασε αισθητική και κομμωτική ενώ μετά το τέλος των σπουδών της ξεκίνησε να εργάζεται σε αυτόν τον τομέα. Το 2006, σε ηλικία, 22 ετών αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στα Καλλιστεία του ANT1. Από την συμμετοχή της εκεί κέρδισε τον τίτλο Β' Μις Ελλάς 2006 ξεκινώντας να δουλεύει ως μοντέλο. Τη σεζόν 2006-2007 συμμετείχε στην ψυχαγωγική εκπομπή Πρωινός καφές, με παρουσιάστρια την Ελεονώρα Μελέτη, ως μοντέλο της εκπομπής. Την επόμενη σεζόν ύστερα από πρόταση του σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλου πήρε ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην κωμική σειρά του MEGA "1 μήνας και κάτι" ξεκινώντας να δουλεύει ως ηθοποιός[1].

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Μετά το τηλεοπτικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός στη σειρά "Ένας Μήνας και κάτι" ακολούθησε ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην κωμική σειρά Η Πολυκατοικία. Εκεί τη σεζόν 2008-2009 υποδύθηκε μια άνεργη ηθοποιό που συγκατοικούσε μαζί με την Βασιλική Ανδρίτσου σε ένα από τα διαμερίσματα της σειράς. Τις σεζόν 2009-2011 πρωταγωνίστησε στη σειρά Ονειροπαγίδα στον ANT1 μαζί με τους Γιώργο Καραμίχο, Μαρία Σολωμού κ.ά.[2]. Το 2011 επέστρεψε στην Πολυκατοικία κάνοντας μία guest εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Τις σεζόν 2012-2014 εμφανίστηκε σε κάποια επεισόδια της σειράς Με τα παντελόνια κάτω[3] ενώ τη σεζόν 2014-2015 άνηκε στο βασικό καστ του τέταρτου κύκλου της σειράς Κλεμμένα Όνειρα[4].

Τη σεζόν 2015-2016 ασχολήθηκε με την παρουσίαση. Πιο συγκεκριμένα ήταν συμπαρουσιάστρια της Ναταλίας Γερμανού στη ψυχαγωγική εκπομπή του Epsilon TV "Namaste". Την τηλεοπτική σεζόν 2018-2019 πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του OPEN "Για Πάντα Παιδιά" μαζί με τους Αποστόλη Τότσικα, Νίκο Πουρσανίδη, Λεωνίδα Καλφαγιάννη και Τζένη Θεωνά.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Το 2007 ξεκίνησε την σχέση της με τον Ιταλό ποδοσφαιριστή Μπρούνο Τσιρίλο. Παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο το 2010, ενώ την ίδια χρόνια γεννήθηκε και η κόρη τους, Μαρία-Ροζάρια. Το 2018 παντρεύτηκαν και με θρησκευτικό γάμο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2006 Διαγωνισμός Ομορφιάς ANT1 ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - Β' Miss Hellas
2006-2007 Πρωινός καφές ANT1 Μοντέλο Εκπομπής
2007-2008 1 μήνας και κάτι MEGA Δάφνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Η Πολυκατοικία MEGA Αλίκη Κοντογιώργη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009-2011 Ονειροπαγίδα ANT1 Άννα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011 Η Πολυκατοικία MEGA Αλίκη Κοντογιώργη Guest Εμφάνιση - Κύκλος 3, Επεισόδιο 24
2013-2014 Με τα παντελόνια κάτω MEGA Νίκη Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 2 / Κύκλος 2, Επεισόδια 19-21
2014-2015 Κλεμμένα Όνειρα MEGA Νιόβη Σαρακινή Πρωταγωνιστικός ρόλος
2015-2016 Namaste epsilontv Η Ίδια Συμπαρουσιάστρια
2018-2019 Για Πάντα Παιδιά OPEN Πέρσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία