Μαρία Σολωμού

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μαρία Σολωμού (Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 1974) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή για τους ρόλους της στις τηλεοπτικές σειρές του Mega, Απόσταση αναπνοής (2003-2004) και Singles (2005-2008). Έχει συνεργαστεί με τη Ζωή Λάσκαρη στο θέατρο Αθηναΐδα και με τη Μίνα Αδαμάκη ως σκηνοθέτρια στο θεατρικό έργο Το λουτρό. Τη θεατρική σεζόν 2008-2009 πρωταγωνίστησε στο έργο Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ, με τον Αντώνη Καρυστινό και το Νίκο Νίκα.

Μαρία Σολωμού
Γέννηση1 Οκτωβρίου 1974 (1974-10-01) (49 ετών)
Αθήνα[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Ίασμος - Βασίλης Διαμαντόπουλος και Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος
Ιδιότηταηθοποιός θεάτρου και ηθοποιός ταινιών
Τέκνα1

Σπούδασε οικονομικά στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος «Deree». Εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως αεροσυνοδός ενώ στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Ίασμος» του Βασίλη Διαμαντόπουλου.[2]

Προσωπική ζωή

Επεξεργασία

Από το 2004 μέχρι το 2009 ήταν σε σχέση με τον ηθοποιό Μάριο Αθανασίου με τον οποίο απέκτησαν ένα γιο.[3] Από το 2010 μέχρι το 2019 ήταν σε σχέση με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Πάνο Μουζουράκη.[4]

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθεσία
2000 Πίσω πόρτα Τζίνα Γιώργος Τσεμπερόπουλος
2001 Ο άνδρας της διπλανής πόρτας Τόνια[5] Αλέξανδρος Λούκος
Αιώνιος φοιτητής Βέρα Νακοπούλου Βαγγέλης Σεϊτανίδης
2002 Η φούσκα Ρούλα Δουράμπαση Νίκος Περάκης
2003 Η Λίζα και όλοι οι άλλοι νεαρή επιβάτις
2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος έγκυος Αντώνης Καφετζόπουλος
2006 Πεθαίνοντας στην Αθήνα Καμίλ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Πέντε λεπτά ακόµα Μαίρη Γιάννης Ξανθόπουλος
2009 Πεθαίνω για σένα Ελπίδα Νίκος Καραπαναγιώτης
2010 Ο θάνατος που ονειρεύτηκα δημοσιογράφος[6] Παναγιώτης Κραββάς
2012 Αν... Μαρία Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. www.imdb.com/name/nm1167733/. Ανακτήθηκε στις 5  Ιουνίου 2024.
  2. «Μαρία Σολωμού». bookvoice.gr. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2024. 
  3. «Η Μαρία Σολωμού μίλησε για τη δυσλεξία του γιου της, τον Mente Fuerte και τον γάμο που «δεν έκανε ποτέ» με τον Μ. Αθανασίου». www.lifo.gr. LiFO. 19 Δεκεμβρίου 2022. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2024. 
  4. «Σολωμού: Η μεγάλη απόφαση που πήρε μετά τον χωρισμό από τον Μουζουράκη». www.star.gr. Star Channel. 5 Ιουνίου 2024. Ανακτήθηκε στις 5 Ιουνίου 2024. 
  5. «Ο άντρας της διπλανής πόρτας». www.shortfilm.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  6. «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα». www.retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επεξεργασία