Μάριος Αθανασίου

Έλληνας ηθοποιός

Ο Μάριος Αθανασίου (γεν. 5 Αυγούστου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Μάριος Αθανασίου
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΜάριος Αθανασίου
5 Αυγούστου 1974 (1974-08-05) (46 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΈλληνας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Γιώργου Θεοδοσιάδη
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
ΣύντροφοςΜαρία Σολωμού
(2004-2009),Μάρθα Αμαξοπούλου
(2012-σήμερα)
Εν ενεργεία1997-σήμερα

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 5 Αυγούστου του 1974 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Το 1995, σε ηλικία 21 ετών, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός ξεκινώντας τις σπουδές στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ' όπου αποφοίτησε το 1998.

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση τον Μάιο του 1997, ενώ ακόμη ήταν φοιτούσε στη Δραματική Σχολή, ως guest στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς Ντόλτσε Βίτα. Εκεί υποδύθηκε έναν Έλληνα νεαρό φοιτητή, τον Τέλη Χριστοδούλου, που γνωρίζει η Χριστίνα Μαρκάτου σε αεροδρόμιο της Ιταλίας.[1]. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην πρώτη του αυτή δουλειά ως ηθοποιός, είχε ιδιαίτερο άγχος: «Σε αυτό το βίντεο, που ντρεπόμουν αρκετά, ήταν η πρώτη μου εμφάνιση, η πρώτη δουλειά που είχα κάνει στο τελευταίο έτος της σχολής. Και για να κάνω αυτό εκεί και να το πω με τον τρόπο που το είπα, έτσι πολύ άνετος, δυο μπύρες βαρελίσιες είχα πιει για να καταφέρω να πω αυτό... Δεν μπορούσα να περπατήσω από το άγχος μου. Πάρα πολύ άγχος είχα. Μου λέγανε “δίπλωσε την εφημερίδα” και δεν μπορούσα να την διπλώσω».[2] Το 1998 πήρε τον πρωταγωνιστικό ανδρικό ρόλο στην καθημερινή σειρά του Mega Channel Απαγορευμένη Αγάπη. Εκεί από τη σεζόν 1998-1999 υποδύθηκε τον Δημήτρη Ζαχαρίου έναν νεαρό άνδρα λαϊκής καταγωγής που ερωτεύεται την αδερφή του χωρίς να γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα. Τον άνοιξη του 2001 ανακοίνωσε πως πρόκειται να αποχωρήσει από το καστ της σειράς μετά από τρία χρόνια, παρόλο που η ιστορία του χαρακτήρα του θα συνεχιζόταν. Τελικά έφυγε από τη σειρά το καλοκαίρι του 2001 στο τελευταίο επεισόδιο του τρίτου κύκλου. Την ίδια περίοδο δέχτηκε πρόταση από το Mega Channel για τη δραματική σειρά Αέρινες Σιωπές. Τελικά εντάχθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της σειράς κατά τον δεύτερη σεζόν προβολής της, 2001-2002. Εκεί υποδύθηκε τον πιλότο Παύλο Στάικο που προσπαθεί να αναζητήσει στοιχεία για την πραγματική του οικογένεια. Παρέμεινε στη σειρά μέχρι και την ολοκλήρωσή της τον Μάιο του 2003. Την τηλεοπτική περίοδο 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην κοινωνική σειρά Απόσταση Αναπνοής μαζί με τον Κώστα Σόμμερ, τη Λήδα Ματσάγγου, τη Βίκυ Μαραγκάκη και τη Μαρία Σολωμού, υποδυόμενοι μία ομάδα αθλητών που προπονούνται με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον Ιούλιο του 2004 έκανε μία guest εμφάνιση στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη Σαββατογεννημένες υποδυόμενος τον λοχαγό του Χοσέ που ερωτεύεται και τελικά παντρεύεται τη Σούλα, κεντρική ηρωΐδα της σειράς.[3]

Μετά από μία σεζόν τηλεοπτικής αποχής, επέστρεψε με πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο σειρές σε διαφορετικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Από τη μία υποδύθηκε τον Διονύση Λαμπρόπουλο στην κοινωνική σειρά του Alpha TV Μου λείπεις παίζοντας μαζί με τον Γιάννη Φέρτη, τη Θέμιδα Μπαζάκα και τη Φαίη Ξυλά.[4] Από την άλλη τη σεζόν 2005-2006 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί, μαζί με την Ευδοκία Ρουμελιώτη, στην κωμική σειρά του ANT1 Θα βρεις το δάσκαλό σου. Εκεί υποδύθηκε τον καθηγητή Θάνο Ποντίκη που ζει ένα αταίριαστο έρωτα με την μαθήτριά του και στο τέλος καταλήγουν ζευγάρι, με τη σειρά να ολοκληρώνεται μετά από δύο τηλεοπτικές σεζόν προβολής.[5] Την επόμενη σεζόν συνέχισε τη συνεργασία του με τον ANT1 έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμική σειρά Coupling παίζοντας μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Χρανιώτη και τον Κώστα Κάππα. Από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 πρωταγωνίστησε στην αισθηματική σειρά του ANT1 Λ΄ίτσα.com. Εκεί για δύο σεζόν υποδύθηκε τον Ηλία Λεούση έναν άνδρα με υψηλή κοινωνική θέση που ερωτεύεται μία κομμώτρια λαϊκής καταγωγής, με την οποία κάνει παράνομη ερωτική σχέση.[6]

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2012-2013 με το ρόλο του μεσίτη Άγγελου, ενός από τους κατοίκους του camping της σειράς Με τα παντελόνια κάτω συνεργαζόμενος με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο.[7] Η παρουσία του στη σειρά συνεχίστηκε και τη σεζόν 2013-2014 στο δεύτερο κύκλο επεισοδίων της. Το 2014 δέχτηκε την πρόταση του Mega Channel και ήταν ένα από τα μέλη της κριτικής επιτροπής του talent show καφέ Golden Barista, στον πρώτο κύκλο επεισοδίων.[8] Τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί στην καθημερινή κωμική σειρά του ANT1 Οι Συμμαθητές. Εκεί υποδύθηκε τον Ανδρέα Νικολαΐδη ένα φιλόζωο 40άρη που συναντά τυχαία μία παλιά του συμμαθήτρια μετά από 20 χρόνια μαθαίνοντας πως έχει ένα παιδί μαζί της. Παρέμεινε στο καστ της σειράς καθόλη τη διάρκεια προβολής της παίζοντας σε συνολικά 433 επεισόδια τις σεζόν 2014-2017, συνεργαζόμενος και πάλι με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο. Την τηλεοπτική σεζόν 2017-2018, μετά το τέλος των Συμμαθητών, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Κώστα Κόκλα, τον Σπύρο Πούλη, τον Νίκο Μουτσινά και τον Σταύρο Σβήγκο στην κωμική σειρά του ANT1 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια υποδυόμενος έναν άνδρα που αποφασίζει να χωρίζει την καταπιεστική σύζυγό του και να ζήσει σαν εργένης με τους φίλους του.[9] Την επόμενη σεζόν ξεκίνησε να πρωταγωνιστεί μαζί με τη Δήμητρα Ματσούκα στην αισθηματική κομεντί Ελεύθερη Σχέση στον Open TV, συνεργαζόμενος για έβδομη συνεχόμενη σεζόν τηλεοπτικά με το Βασίλη Θωμόπουλο. Η σειρά ολοκληρώθηκε απότομα τον Φεβρουάριο του 2019 εξαιτίας οικονομικών θεμάτων στην εταιρεία παραγωγής. Τον Μάιο του ίδιου έτους επέστρεψε τηλεοπτικά ως guest στο επεισόδιο "Ανοικτοί λογαριασμοί" της κωμικής σειράς του Alpha TV Το σόι σου.[10] Τη σεζόν 2019-2020 υποδύθηκε τον Χρήστο Μακρίδη, του οποίου η σύζυγος εξαφανίζεται μυστηριωδώς, στο ερωτικό θρίλερ του Alpha TV Έρωτας Μετά.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

ΟικογένειαΕπεξεργασία

Μεγάλωσε με την μητέρα του, η οποία ήταν κομμώτρια, όντας παιδί μονογονεϊκής οικογένειας ενώ γνώρισε για πρώτη φορά τον πατέρα του σε ηλικία 13 ετών. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του: «Με τον πατέρα μου γνωριζόμαστε στα 13. Δημιουργείται ένα μεγάλο κενό πάλι από επιλογή δική μου, στα πλαίσια της οργής και του θυμού, έχει περάσει πάρα πολύς καιρός πια. Δεν γνωρίζω ούτε που βρίσκεται ο άνθρωπος, τι κάνει».[11]

Σχέσεις και οικογένειαΕπεξεργασία

Στις αρχές του 2004 ξεκίνησε τη σχέση του με την επίσης ηθοποιό Μαρία Σολωμού με την οποία γνωρίστηκαν στα πλαίσια της συνεργασίας τους στη σειρά Απόσταση αναπνοής. Το 2005 ήρθε στον κόσμο ο γιος τους Αλέξανδρος Αθανασίου. Το ζευγάρι πήρε την απόφαση να χωρίσει στις αρχές του 2009.

Από το 2011 μέχρι σήμερα είναι ζευγάρι με την φωτογράφο Μάρθα Αλεξοπούλου. Τον Οκτώβριο του 2014 ήρθε στον κόσμο η πρώτη κόρη του ζευγαριού ενώ τον Ιούλιο του 2017 απέκτησαν μία ακόμη κόρη.

Παρόλο που έχει κάνει μακροχρόνιες σχέσης και παιδιά δηλώνει κατά του γάμου.

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.[12]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1997 Ντόλτσε Βίτα MEGA Τέλης Χριστοδούλου 1 επεισόδιο
1998-2001 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Δημήτρης Ζαχαρίου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2003 Αέρινες Σιωπές MEGA Παύλος Στάικος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003-2004 Απόσταση Αναπνοής MEGA Λουκάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Σαββατογεννημένες MEGA λοχαγός 1 επεισόδιο
2005-2006 Μου λείπεις ALPHA Διονύσης Λαμπρόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2007 Θα βρεις το δάσκαλό σου ΑΝΤ1 Θάνος Ποντίκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Coupling ΑΝΤ1 Στέφανος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2010 Λίτσα.com ΑΝΤ1 Ηλίας Λεούσης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012-2014 Με τα παντελόνια κάτω MEGA Άγγελος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Golden Barista MEGA Ο Ίδιος Κριτική Επιτροπή
2014-2017 Οι Συμμαθητές ΑΝΤ1 Ανδρέας Νικολαϊδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016 Ταμάμ ΑΝΤ1 Ο Ίδιος 1 επεισόδιο
2017-2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ΑΝΤ1 Πέτρος Βιτάλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2019 Ελεύθερη Σχέση OPEN Μάνος Θεοδώρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019 Το σόι σου ALPHA Νικήτας Παπατσώνης Επεισόδιο: "Ανοιχτοί λογαριασμοί"
2019-2020 Έρωτας Μετά ALPHA Χρήστος Μακρίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020-ακόμα Ήλιος ANT1 Δήμος Οικονόμου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020 Τα καλύτερα μας χρόνια ΕΡΤ1 Ανδρέας guest εμφάνιση

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Θέατρο
1999 Παθιασμένη Γυναίκα Γκλόρια
2001 Ο πρωτομάστορας Σόλνες Γκλόρια
2003 Τα καμένα βούρλα Ήβη
2005 Ένα καπέλο γεμάτο βροχή Αμιράλ
2006 Art Ακάδημος
2007 Δεν μπορώ να μείνω μόνη Κιβωτός
2016 Ένα εξοχικό παρακαλώ

Αναμείνατε στο ακουστικό

Αθηνά

Ακάδημος

2017 Όταν σβήνουν τα φώτα Πειραιώς 131
2018-2019 Διπλή ταρίφα Αθηνά

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. ««Η εμφάνισή μου στο «Ντόλτσε Βίτα» ήταν τραγική! Είχα πιει μπύρα» (Video)». topontiki.gr. 4 Δεκεμβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2020. 
  2. «Η απίθανη αποκάλυψη του Μάριου Αθανασίου για τη σειρά "Ντόλτσε Βίτα"!». zappit.gr. 13 Ιουλίου 2016. Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2020. 
  3. «Σαββατογεννημένες - Επεισόδιο 33 (Περιγραφή)». megatv.com. 24 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2020. 
  4. «Νέα σειρά: «Mου λείπεις»». tanea.gr. 27 Απριλίου 2005. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  5. «Θα βρεις τον δάσκαλό σου: Μαρίζα και Θάνος ξανά μαζί 13 χρόνια μετά». iefimerida.gr. 2 Μαΐου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  6. «Μάριος Αθανασίου και Σοφία Φαραζή: Ποζάρουν ξανά μαζί 10 χρόνια μετά το Λιτσα.com». gr.hellomagazine.com. 10 Νοεμβρίου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  7. «Ιζαμπέλα Κογιεβίνα- Μάριος Αθανασίου: Φωτογραφίζονται με τα «Παντελόνια... πάνω»!». protothema.gr. 27 Απριλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  8. «H νέα συνεργασία με το Mega & οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη ζωή του». yupiii.gr. 14 Ιουνίου 2014. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  9. «Μάριος Αθανασίου: Τι είπε για τον ρόλο του στην σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια»». gossip-tv.gr. 11 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  10. «Μάριος Αθανασίου: «Εισβάλλει» στο «Σόι» και φέρνει τα πάνω κάτω!». tlife.gr. 21 Μαΐου 2019. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  11. «Μάριος Αθανασίου: «Τον πατέρα μου τον γνώρισα στα 13 μου»». protothema.gr. 20 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Αυγούστου 2020. 
  12. «Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακό Συμβούλιο». www.patt.gov.gr. Ανακτήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία