Ο Μάριος Αθανασίου (Αθήνα, 5 Αυγούστου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Μάριος Αθανασίου
Γέννηση5 Αυγούστου 1974 (1974-08-05) (45 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Γιώργου Θεοδοσιάδη
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύντροφοςΜαρία Σολωμού
Είδος τέχνηςΗθοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματακωμωδία, δράμα
Σημαντικά έργαΘα βρεις το δάσκαλό σου, Οι Συμμαθητές

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Το 1997, κατά τη περίοδο των σπουδών του, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση. Πιο συγκεκριμένα συμμετείχε στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς «Ντόλτσε Βίτα», υποδυόμενος ένα νεαρό που γνωρίζει στο αεροδρόμιο της Ιταλίας η Χριστίνα Μαρκάτου.[1]

Το 1998, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στη δραματική σχολή, κέρδισε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά «Απαγορευμένη Αγάπη» στο Mega Channel. Εκεί τις σεζόν 1998-2001 υποδύθηκε τον Δημήτρη Ζαχαρίου, έναν άνδρα λαϊκής καταγωγής που ερωτεύεται την αδερφή του χωρίς να γνωρίζει την πραγματικότητα. Αποχώρησε από το καστ της σειράς το καλοκαίρι του 2001 στα τέλη του τρίτου κύκλου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη σειρά, προστέθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της δραματικής σειράς «Αέρινες Σιωπές» για δύο σεζόν. Την περίοδο 2003-2004 έπαιξε και πάλι δραματικό ρόλο στη σειρά «Απόσταση Αναπνοής» ενώ έκανε και μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά «Σαββατογεννημένες».

Μετά από ένα χρόνο τηλεοπτικής αποχής, επέστρεψε με δύο σειρές τη σεζόν 2005-2006. Από τη μία έπαιξε στη δραματική σειρά «Μου λείπεις» μαζί με την Θέμιδα Μπαζάκα και τον Γιάννη Φέρτη ενώ από την άλλη υποδύθηκε τον Θάνο Ποντίκη στην κωμική σειρά «Θα βρεις το δάσκαλό σου». Η δεύτερη σειρά συνεχίστηκε και τη σεζόν 2006-2007. Ακολούθησε η νεανική σειρά «Coupling» την επόμενη σεζόν. Από το 2008 μέχρι το 2010 έπαιξε τον ρόλο του Ηλία στη σειρά «Λίτσα.com» συμπρωταγωνιστώντας μαζί με την Σοφία Φαραζή και την Φωτεινή Τσακίρη.

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2012-2013 με τη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, που διήρκησε δύο σεζόν. Το 2014, υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του talent show «Golden Barista». Από το 2014 μέχρι το 2017 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Οι Συμμαθητές» στον ANT1 μαζί με την Μαριάννα Τουμασάτου. Η παρουσία του στη σειρά ήταν μόνιμη και τις τρεις σεζόν προβολής.[2] Τη σεζόν 2017-2018 έπαιξε μαζί με τον Κώστα Κόκλα, τον Νίκο Μουτσινά, τον Σπύρο Πούλη και τον Σταύρο Σβήγκο στην κωμική σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Συνέχισε την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο για έβδομη σεζόν την τηλεοπτική περίοδο 2018-2019 στην κωμική σειρά «Ελεύθερη Σχέση», όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα.

Από το 2019 μέχρι σήμερα, υποδύεται τον Χρήστο Μακρίδη στη δραματική σειρά του Alpha «Έρωτας Μετά».[3]

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου.[4]

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Για αρκετά χρόνια, διατηρούσε δεσμό με την επίσης ηθοποιό Μαρία Σολωμού, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο (2005).

Σήμερα, είναι ζευγάρι με την φωτογράφο Μάρθα Αλεξοπούλου και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1997 Ντόλτσε Βίτα MEGA Τέλης Χριστοδούλου 1 επεισόδιο
1998-2001 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Δημήτρης Ζαχαρίου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2003 Αέρινες Σιωπές MEGA Παύλος Στάικος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003-2004 Απόσταση Αναπνοής MEGA Λουκάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Σαββατογεννημένες MEGA λοχαγός 1 επεισόδιο
2005-2006 Μου λείπεις ALPHA Διονύσης Λαμπρόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2007 Θα βρεις το δάσκαλό σου ΑΝΤ1 Θάνος Ποντίκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Coupling ΑΝΤ1 Στέφανος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2010 Λίτσα.com ΑΝΤ1 Ηλίας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012-2014 Με τα παντελόνια κάτω MEGA Άγγελος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Golden Barista MEGA Ο Ίδιος Κριτική Επιτροπή
2014-2017 Οι Συμμαθητές ΑΝΤ1 Ανδρέας Νικολαϊδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016 Ταμάμ ΑΝΤ1 Ο Ίδιος 1 επεισόδιο
2017-2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ΑΝΤ1 Πέτρος Βιτάλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2019 Ελεύθερη Σχέση OPEN Μάνος Θεοδώρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019 Το σόι σου ALPHA Νικήτας Παπατσώνης Επεισόδιο: "Ανοιχτοί λογαριασμοί"
2019-ακόμη Έρωτας Μετά ALPHA Χρήστος Μακρίδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Θέατρο
1999 Παθιασμένη Γυναίκα Γκλόρια
2001 Ο πρωτομάστορας Σόλνες Γκλόρια
2003 Τα καμένα βούρλα Ήβη
2005 Ένα καπέλο γεμάτο βροχή Αμιράλ
2006 Art Ακάδημος
2007 Δεν μπορώ να μείνω μόνη Κιβωτός
2016 Ένα εξοχικό παρακαλώ

Αναμείνατε στο ακουστικό

Αθηνά

Ακάδημος

2017 Όταν σβήνουν τα φώτα Πειραιώς 131
2018-2019 Διπλή ταρίφα Αθηνά

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία