Η Έλενα Ρίστεσκα (Елена Ристеска, 27 Απριλίου 1986) είναι Βορειομακεδόνισσα τραγουδίστρια και στιχουργός.

Έλενα Ρίστεσκα
Elena risteska.JPG
Η Έλενα Ρίστεσκα
Γέννηση27 Απριλίου 1986
Σκόπια, Βόρεια Μακεδονία
ΕθνικότηταΣλαβομακεδονική
Ιδιότητατραγουδιστής και τραγουδοποιός
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1986 στα Σκόπια. Εκπροσώπησε την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας στη Γιουροβίζιον το 2006 με το τραγούδι Ninanajna, που κατέλαβε την 12η θέση με 56 πόντους.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΣινγκλςΕπεξεργασία

  • Ona Drugoto – 2002
  • Den I Noć – 2003
  • Raj I Pekol – 2003
  • Ni Na Nebo, Ni Na Zemja – 2004
  • Ninanajna – 2006
  • Ne Mogu – 2006
  • Zaspana Ubavica - 2006
  • Esen Vo Mene - 2006
  • 192 - 2006
  • Milioner - 2007


Προκάτοχος
Μάρτιν Βούτσιτς
Make My Day
Συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη Eurovision
2006
Διάδοχος
Καρολίνα Γκότσεβα
Mojot svet