Έφη Πίκουλα

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Έφη Πίκουλα (Ζευγολατιό Μεσσηνίας[1], 21 Φεβρουαρίου 1959-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός που έπαιξε σε πολλές ταινίες της δεκαετίας του '80.

Έφη Πίκουλα
Γέννηση21 Φεβρουαρίου 1959
Ζευγολατιό Μεσσηνίας
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
ΣπουδέςΚεντρική Σχολή Ομιλίας και Δράματος και Δραματική Σχολή Αθηνών «Γιώργος Θεοδοσιάδης»
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΤάκης Βουγιουκλάκης (1986–2021)
Καλλιτεχνικά ρεύματαΚωμωδία , Δράμα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών και πρωτοεμφανίστηκε το 1982. Έγινε γνωστή μέσα από τις ταινίες της δεκαετίας του '80 και η καριέρα της τελείωσε με το τέλος της πολύχρονης καθημερινής σειράς "Λάμψη" το 2005 στην οποία έπαιζε από το 1995.

Παντρεύτηκε το 1986 τον Τάκη Βουγιουκλάκη[2] αδερφό της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Ζει στην Αθήνα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος
1982 Άγρια νιάτα Ελπίδα
Βασικά καλησπέρα σας Μπέτυ
Σατανάδες στα σχολεία Εύα
1983 Το ψώνιο Άννα Κοσμίδου
1984 Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ Καίτη
1985 Ο Ροζ Γάτος Τζένη Γεωργοπούλου
1987 Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν Μαρίνα

ΒιντεογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος
1985 Το Θεατρινάκι
Μια Μαρία σε τιμή ευκαιρίας Νόρα
1986 Ένας κόκορας στη γειτονιά μας Κατερίνα
Αναρχικές καλόγριες
Γυφτοαριστοκράτης Τζούλια
1987 Εραστής για κλάματα Νάντια
Η ταβέρνα του Σωκράτη Αρετή
Λάκης ο 1ος
Μια νύχτα στο τμήμα ηθών Χριστίνα
Πολυεθνικός γαμπρός Πι-Κο
Ο Τρελογιατρός Νόρα
1988 Πόντιος και Σαλονικιός
Έρωτας στα κύματα Έφη
Λεζεντάνο ο μπάτσος Μαρίνα
1989 Ο Σκανταλιάρης
1990 Ο Χασοδίκης Λένα Φωτιάδη

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Σειρά Κανάλι
1977 Αθάνατες ιστορίες αγάπης: Φρειδερίκος Σοπέν-Γεωργία Σάνδη ΥΕΝΕΔ
Ο Δρόμος
1978 Φάκελος 38 ΕΡΤ
Η τύχη της Μαρούλας
1981 Η μάχη των πελαργών ΥΕΝΕΔ
1982 Ορκιστείτε παρακαλώ
1983-1984 Γκασταρμπάιτερ ΕΡΤ
1988-1989 Οι άγγελοι κι εγώ ΕΤ2
1989-1990 Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ΕΤ1
1991-1992 Ο Φόβος ΕΤ2
1993 Γαλάζια κρουαζιέρα ΑΝΤ1
1993-1995 Η καλή... πεθερά
1995-2005 Η Λάμψη
2012 Ελεύθερος κι ωραίος

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Έφη Πίκουλα: Όταν είδα για πρώτη φορά τη Βουγιουκλάκη, με γοήτευσε». espressonews.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Ιανουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2018. 
  2. «Βουγιουκλάκης – Πίκουλα: Το τριαντάφυλλο, το χιλιάρικο και οι Θεοί του Ολύμπου». gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 2017.