Βίκτωρας Πέτσας

Έλληνας ηθοποιός

Ο Βίκτωρας Πέτσας (γεν. 2 Μαΐου 1992) είναι Έλληνας ηθοποιός.[1]

Βίκτωρας Πέτσας
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Βίκτωρας Πέτσας (Ελληνικά)
Γέννηση2 Μαΐου 1992 (1992-05-02) (31 ετών)
Αθήνα,
Ελλάδα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΝέα Ελληνική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςελληνικά
ΣπουδέςΝέο Ελληνικό θέατρο του Γιώργου Αρμένη (2015)
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Εν ενεργεία2015 - σήμερα

Βιογραφικό Επεξεργασία

Ο Βίκτωρας Πέτσας γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Έχει αποφοιτήσει από το Νέο Ελληνικό θέατρο του Γιώργου Αρμένη. Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός το 2015, συμμετέχοντας στην παράσταση «Η τελευταία μαύρη γάτα» [2] και στο σίριαλ «Οι άσφαιροι», σε έναν guest ρόλο. Το 2016 συμμετείχε στην παράσταση «Το ρολόι».[3] Ακολούθησε η παράσταση «Το τελευταίο παιχνίδι» [4] το 2018. Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στη σειρά Η Επιστροφή,[5] τον πρώτο του τηλεοπτικό πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2019 ακολούθησε το σίριαλ Αν Ήμουν Πλούσιος,[6] ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Μάνου Βρανά. Το 2020 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Παρουσιάστε! στον ANT1. Τη σεζόν 2022 συμμετείχε στη σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο στην ΕΡΤ1 και την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στην σειρά Παγιδευμένοι. Από το 2023 πρωταγωνιστεί στην σειρά Ηλέκτρα στην ΕΡΤ1.

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2015 Οι άσφαιροι ALPHA Guest εμφάνιση
2018-2019 Η Επιστροφή ANT1 Χρήστος Ευσταθίου Βασικό Καστ
2019-2020 Αν Ήμουν Πλούσιος ANT1 Μάνος Βρανάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020-2021 Παρουσιάστε ANT1 Βαγγέλης Μαργαρώνης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022 Χαιρέτα μου τον Πλάτανο ΕΡΤ1 Χάρης Μπίκουλας Βασικό Καστ
2022-2023 Παγιδευμένοι ANT1 Μάρκος Σακελλαρίου Βασικό Καστ
2023 Ηλέκτρα ΕΡΤ1 Βασίλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Θεατρογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Σκηνοθεσία Θέατρο
2015 Η τελευταία μαύρη γάτα Κώστας Γάκης
Αθηνά Μουστάκα
Κωνσταντίνος Μπιμπής
Θέατρο Χορν
2016 Το ρολόι Κωνσταντίνος Μπιμπής Εθνικό Θέατρο
2018 Το τελευταίο παιχνίδι Γιώργος Χριστοδούλου Έαρ Βικτώρια
2022 Δώρο Γενεθλίων Βασίλης Θωμόπουλος Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. Team, Gossip-tv (18 Μαρτίου 2019). «Ο Βίκτωρας Πέτσας αποκαλύπτει ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμά του». Gossip-tv.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021. 
  2. Ράμμου, Δέσποινα. «Η τελευταία μαύρη γάτα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021. 
  3. IEFIMERIDA.GR, NEWSROOM (28 Μαρτίου 2016). ««Το ρολόι»: Παράσταση από το Εθνικό για τους πρόσφυγες του Πειραιά | ΠΟΛΗ». iefimerida.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021. 
  4. «Eίδαμε την παράσταση «Το τελευταίο παιχνίδι» της Αναστασίας Βούλγαρη σε σκηνοθεσία Γιώργου Χριστοδούλου στο θέατρο «Έαρ Βικτώρια»». kallitexnes.gr. 28 Μαρτίου 2018. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021. 
  5. m.ishow.gr http://m.ishow.gr/news.asp?guid=49F0DF1E-4AD9-469A-B030-6D31450BA6B7. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021.  Missing or empty |title= (βοήθεια)
  6. Newsbomb (11 Σεπτεμβρίου 2019). ««Αν ήμουν πλούσιος»: Αυτοί είναι οι ήρωες της νέας σειράς του ΑΝΤ1». Newsbomb. Ανακτήθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2021.