Άνοιγμα κυρίου μενού

Βικτόρια Τζάστις

Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και μοντέλο

Η Βικτόρια Ντόουν Τζάστις (Victoria Dawn Justice, 19 Φεβρουαρίου 1993) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια, μοντέλο, στιχουργός και χορεύτρια. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία δέκα ετών με την συμμετοχή της σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και ταινίες, όπως την σειρά Victorious όπου και πρωταγωνιστούσε. Το 2010, εκτός από την συμμετοχή της στο Victorious, πρωταγωνίστησε και στην ταινία της Nickelodeon, The Boy Who Cried Werewolf. Εκτός από την ηθοποιία, η Βικτόρια Τζάστις έχει ασχοληθεί και με τη μουσική. Έχει ηχογραφήσει τραγούδια για τα soundtrack της ταινίας Spectacular! και της σειράς Victorious της Nickelodeon.

Βικτόρια Τζάστις
Victoria Justice 2013.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 19  Φεβρουαρίου 1993[1]
Hollywood
Χώρα πολιτογράφησης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός
τραγουδίστρια-τραγουδοποιός
ηθοποιός φωνής[2]
Περίοδος ακμής 2003
Ιστοσελίδα
Υπογραφή
Victoria Justice Signature.png

Παιδικά χρόνιαΕπεξεργασία

Η Βικτόρια Τζάστις, γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1993 στο Χόλιγουντ της Φλόριντα των Η.Π.Α.. Ο πατέρας της, Ζακ Τζάστις είναι γερμανικής, ιρλανδικής και αγγλικής καταγωγής, ενώ η μητέρα της Σιρίν Ριντ έχει καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο. Έχει μία μικρότερη αδελφή όπου ονομάζεται Μάντισον Γκρέις Τζάστις. Το 2003, για την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά Victorious, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά της στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. Αρχικά φοίτησε σε γυμνάσιο του Κλίβελαντ, αλλά λόγω των γυρισμάτων της η Βικτόρια συνέχισε να διδάσκεται τα σχολικά της μαθήματα στο σπίτι της.

ΦιλανθρωπίεςΕπεξεργασία

Η Βικτόρια Τζάστις έχει συμμετάσχει σε πολλά φιλανθρωπικά γεγονότα. Έχει υποστηρίξει το Ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών, για την καταπολέμηση του AIDS, την ευημερία του φυσικού περιβάλλοντος και των παιδιών. Επίσης, προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστηρίζει εκστρατείες που αγωνίζονται υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης. Το 2010, η Βικτόρια Τζάστις συμμετείχε στην καμπάνια “Girl Up”, η οποία επικεντρώθηκε στην προώθηση των δικαιωμάτων των κοριτσιών στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Γι’ αυτόν το σκοπό, πραγματοποίησε ένα ταξίδι στις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, με στόχο την ευαισθητοποίηση αυτών των χωρών. Είναι επίσης γνωστό, ότι συμμετέχει σε διάφορες εκστρατείες που υποστηρίζουν την ενδυνάμωση των γυναικών.  




ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2005 Mary Στέλλα μικρού μήκους
When Do We Eat ? Νίκι (νεαρή)
2006 The Garden Χόλι
Unknown Κόρη
2008 The Kings of Appletown Μπέτσι
2012 The First Time Τζέιν Χάρμον
Fun Size Γρεν Ντε Σάντις
2013 Jungle Master Ράινι φωνή
2014 Snow White and the Seven Thugs Χιονάτη μικρού μήκους
2015 Naomi and Ely's No Kiss List Ναόμι
2015 Get Squirrely Λόλα φωνή
2017 The Outcasts Τζόντι Στσελενμπέργκερ
2018 Bigger Κάθι Γουέιντερ
Summer Night Χάρμονι
Τηλεόραση
Χρονιά Τίτλος σειράς Ρόλος Σημειώσεις
2003 Glimore Girls Τζιλ #2 Επεισόδιο: "The Hobbit, the Sofa, and Digger Stiles"
2005 The Suite Life of Zack & Cody Ρεμπέκα Επεισόδιο: "The Fairest of Them All"
Silver Bells Ρόουζ τηλεταινία
2005-2008 Zoey 101 Λόλα Μαρτίνεζ Πρωταγωνιστικός ρόλος (52 επεισόδια)
2006 Everwood Τάλια Τόμπσον Επεισόδιο: "Enjoy the Ride"
2009 The Naked Brothers Band Η Ίδια 2 επεισόδια
Spectacular! Τάμι Ντάισον τηλεταινία
True Jackson, VP Βίβιαν Επεισόδιο: "True Crush"
2009-2011 iCarly Σέλμπι Μαρξ / Τόρι Βέγκα Επεισόδια: "iFight Shelby Marx" & "iParty with Victorious"
2010 The Troop Έρις Φέρι Επεισόδιο: "Speed"
The Boy Who Cried Werewolf Τζόρνταν Σαντς τηλεταινία
2010-2013 Victorious Τόρι Βέγκα Πρωταγωνιστικός ρόλος (57 επεισόδια)
2010-2015 The Penguins of Madagascar Στέισι (φωνή) 2 επεισόδια
2013 Big Time Rush Η Ίδια Επεισόδιο: "Big Time Tour Bus"
2015 Lip Sync Battle Η Ίδια Επεισόδιο: "Gregg Sulkin vs. Victoria Justice"
Eye Candy Λίντι Σάμπσον 10 επεισόδια
Undateable Αμάντα 2 επεισόδια
2016 Cooper Barrett's Guide to Surviving Life Ραμόνα Μίλλερ 2 επεισόδια
The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again Τζάνετ Γουέις τηλεταινία
2017 Man with a Plan Σοφία Επεισόδιο: "The Silver Fox"
Impractical Jokers: After Party Η Ίδια Επεισόδιο: "The Walking Dread"
2018 Robot Chicken Μαθήτρια (φωνή) Επεισόδιο: "Factory Where Nuts Are Handled"
Movie Night With Karlie Kloss Η Ίδια Επεισόδιο: "Dirty Dancing"
Queen America Χάρλεϊ Γουίλσον Πρωταγωνιστικός ρόλος
American Housewife Χάρπερ Επεισόδιο: "Trophy Wife"
  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Discogs. 2305380. Ανακτήθηκε στις 9  Οκτωβρίου 2017.
  2. Ανακτήθηκε στις 23  Μαΐου 2019.