Η Γελιζαβέτα Μιχάηλοβνα Μπογιάρσκαγια (Ρώσικα: Елизаве́та Миха́йловна Боя́рская, γεννημένη 20 Δεκεμβρίου του 1985), είναι Ρωσίδα ηθοποιός.

Γελιζαβέτα Μπογιάρσκαγια
Boyarskaya and Matveev 16 November 2010.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Елизавета Михайловна Боярская (Ρωσικά)
ΓέννησηΓελιζαβέτα Μιχάηλοβνα Μπογιάρσκαγια
20 Δεκεμβρίου 1985 (1985-12-20) (34 ετών)
Λένινγκραντ Flag of Russia.svg Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΡωσικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΡωσικά
ΣπουδέςΑκαδημία τεχνών του Κρατικού θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης (έως 2007)
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Περίοδος ακμής2001
Οικογένεια
ΣύζυγοςΜαξίμ Ματβέγεφ (2010-σήμερα)
Τέκνα1
ΓονείςΜιχαήλ Μπογιάρσκι και Λαρίσα Ρεγκιναλντόβνα Λουπιάν
ΑδέλφιαSergey Boyarskiy
Οικογένειαd:Q16157066
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΒραβεύσειςΤάγμα της Τιμής (2011)
Zolotoy sofit
Triumph
Merited Artist of the Russian Federation (2018)
Ιστότοπος
http://bojarskaja.ru/
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Η Γελιζαβέτα γεννήθηκε 20 Δεκεμβρίου του 1985 στο Λένινγκραντ στη Ρωσία, από διάσημους γονείς, τον Μιχαήλ Μπογιάρσκι και την Λαρίσα Λουπιάν.Ο πατέρας της έχει ρωσική και πολωνική καταγωγή, και η μητέρα της εσθονική, ρωσική, γερμανική και πολωνική καταγωγή. Το 2007 αποφοίτησε από την Κρατική δραματική σχολή της Αγίας Πετρούπολης, (Санкт-Петербургская государственная академия театрального искусства) με επιτηρητή της τον Λέφ Ντοντίν. Το 2010 η Γελιζαβετα παντρεύτηκε με τον Ρώσο ηθοποιό Μαξίμ Ματβέγεφ και το 2012 απέκτησαν ένα αγοράκι, τον Αντρέι.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Ταινία Ρόλος
2004 Downfall Έρνα Φλέγκελ
2005 First under God Τάνια
2006 Don't leave me alone Βέρα
2006 Park of Soviet period Αλιόνα Βολκόβα
2006 The Irony of Fate 2 Ναντιούσκα
2008 Ναύαρχος (ταινία) Άννα Τιμίριοβνα
2009 I'll Be Back Μούσα
2009 Luna-Luna Ζινάιντα
2009 Small Tragedies Λώρα
2010 Man from Boulevard des Capucines Κάτια
2010 Δε θα πω τίποτα (ταινία) (Ne Skazhu) Άννα
2011 Peter the Great. Last will Μαρία Καντεμίρ
2011 Five Brides Ζώγια
2011 Witches key Ούστια
2012 The Match Άννα Σεφτσόβα
2012 Hunting
2012 Η Σταχτοπούτα (2012, ταινία) Μία από τις αδερφές της Σταχτοπούτας
2013 Sherlock Holmes Λουίζα Μπέρνατ
2013 Courier from Paradise

Εξωτερικόι σύνδεσμοιΕπεξεργασία