Άνοιγμα κυρίου μενού

Γιάννης Τσιμιτσέλης

Έλληνας ηθοποιός

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης (Ζυρίχη, 28 Ιουλίου 1981) είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου[2] και παρουσιαστής.

Γιάννης Τσιμιτσέλης
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΙωάννης Τσιμιτσέλης
28 Ιουλίου 1981 (1981-07-28) (38 ετών)
Ζυρίχη, Ελβετία
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος1.82
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΕκπαίδευσηΔραματική Σχολή "Ιασμος" του Βασίλη Διαμαντόπουλου
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Ίασμος-Β. Διαμαντόπουλος[1]
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΒάσω Λασκαράκη
(2013-2017)
ΣύντροφοςΚατερίνα Γερονικολού
ΤέκναΕυαγγελία Τσιμιτσέλη
ΑδέλφιαΛάμπρος Τσιμιτσέλης

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1981 στη Ζυρίχη αλλά μεγάλωσε στο χωριό Γαλατάς Μεσολογγίου και μετέπειτα στην Πάτρα. Κατάγεται από το Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας. Το 1999, σε ηλικία 18 ετών, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, προκειμένου να σπουδάσει στη Δραματική Σχολή "Ίασμος" του Βασίλη Διαμαντόπουλου, από όπου και αποφοίτησε.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές και ταινίες ενώ έγινε ευρύτερα γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "Κρυφά Μονοπάτια" και την ταινία "Οξυγόνο" (2003).

Επίσης ο Γιάννης Τσιμιτσέλης εμφανίστηκε και ως τραγουδιστής στο τραγούδι "Πάνω στην τρέλα μου" της Βανέσας Αδαμοπούλου, ως μέλος του συγκροτήματος Ι7 στα πλαίσια της ταινίας "Λούφα και Παραλλαγή : Σειρήνες στο Αιγαίο" (2005) και ως ράπερ στο βίντεοκλιπ του τραγουδιού "Lipstick" (2006) όπου τραγουδούσε με την Αποστολία Ζώη.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το γάμο του με την επίσης ηθοποιό Βάσω Λασκαράκη (2013-2017), απέκτησε μία κόρη, την Ευαγγελία (γενν. 10 Νοεμβρίου 2013).

Σήμερα είναι ζευγάρι με την επίσης ηθοποιό Κατερίνα Γερονικολού.

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Θεατρική παράσταση Θέατρο
2001-2002 Ένα καπέλο απο ψάθα Ιταλίας Εθνική Λυρική Σκηνή
Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
2002-2003 Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα Θέατρο Στοά
Τα Παραμύθια Θέατρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
2003-2004 Η Μικρή μας Πόλη Θέατρο Δημήτρης Χορν
2004-2005 Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός Θέατρο Πειραιώς 131
2005-2006 Μύγα τσε-τσε Θέατρο Πειραιώς 131
2009-2011 Αττική Οδός Θέατρο Εμπορικόν
2010 (Καλοκαίρι) Ο Φίλος Μου Ο Λευτεράκης Θέατρο Βικτώρια
2011-2012 Να ζει κανεις ή να μη ζεί; Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
2012-2015 Άντρες έτοιμοι για όλα Θέατρο Λαμπέτη
2015-2016 Γαμπροί για πούλημα Θέατρο Ακροπόλ
2016-2018 Βαφ'τα μαύρα Θέατρο Λαμπέτη
2018-2019 Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες Θέατρο Βέμπο
2019-2020 Κι από Σμύρνη... Σαλονίκη Θέατρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Tηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1999 Κωνσταντίνου και Ελένης ANT1 πελάτης στο μπαρ Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 4
2000-2001 Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή MEGA Μάνος Κωστόπουλος Βασικό Καστ
2001 Σαν χειμωνιάτικη λιακάδα STAR Λευτέρης Guest Εμφάνιση
Άρωμα Γυναίκας STAR Guest Εμφάνιση
Το χαμόγελο της Τζοκόντα ALPHA Guest Εμφάνιση
2001-2002 Οικογένεια Καράμπελα ANT1 Νίκος Καράμπελας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002 Αέρινες Σιωπές MEGA Κώστας Guest Εμφάνιση
2002-2004 Το πιο γλυκό μου ψέμα ANT1 Γιάννης Βασικό Καστ
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Κωστάκης Ντάτον Επεισόδιο: "Η Λογική Πεθερά"
2004-2005 Μη μου λες αντίο ANT1 Φίλιππος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Safe Sex TV Stories MEGA Νίκος Επεισόδιο: "Αναστασία"
2005-2006 Κρυφά μονοπάτια ANT1 Πέτρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Safe Sex TV Stories MEGA Άλκης Προβατάς Επεισόδιο: "Η Γραβάτα"
2006-2008 Λούφα και παραλλαγή ΝΕΤ Αχχιλέας Λάμπρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ζωή Ποδήλατο SIGMA Άγγελος Βασικό Καστ
2008 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Γάκης Κίκας Επεισόδιο: "Η Αρβανίτισσα Πεθερά"
Αληθινοί Έρωτες ALPHA Μάκης Επεισόδιο: "Mικρά ψέματα"
2008-2009 Έχω ένα μυστικό ALPHA Κώστας Βασικό Καστ
2008-2010 Σε φόντο κόκκινο SIGMA Άλκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2011 Η Πολυκατοικία MEGA Τάκης Περιστέρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Πενήντα Πενήντα: Το μεγάλο φαγοπότι MEGA αστυνομικός Τηλεταινία, Guest Εμφάνιση
Εργαζόμενη Γυναίκα ANT1 Γιάννης Επεισόδιο: "Γραφείο τελετών"
Η γενιά των 592 ευρώ MEGA Φώτης Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 5
2011-2012 Με λένε Βαγγέλη MEGA Τζόρνταν Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 5,12
2011-2014 Παίζουμε Κυπριακά ΡΙΚ1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2012-2013 Βήματα στην άμμο ΡΙΚ1 Νικηφόρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2013-2015 Κάτω Παρτάλι MEGA Κωνσταντίνος Δελαπόρτας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015-2016 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Νικήτας Χαριτόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016-σήμερα Έλα στη θέση μου ALPHA Βλάσης Καλατζής-Σοφοκλέους Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Κινηματογραφική ταινία Ρόλος
2000 Πάμπτωχοι Α.Ε
2001 Ο Μικρός Ινδιάνος Γιώργος Καραγιώργος
2003 Οξυγόνο Χρήστος
Υστατη προσπάθεια
2005 Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο Αλέξανδρος Τσιτζιμπίδης
2007 Ψυχραιμία παιδιά Τζώρτζης Μάνδρακας
2008 Αυστηρώς Κατάλληλο Ο ίδιος
Μόλις Χώρισα Πέτρος
Ο Ηλίας του 16ου Τάκης
Bank Bang Φαρμακευτικός αντιπρόσωπος
2009 Πεθαίνω για σένα τσολιάς #6
Το κακό: Στην εποχή των ηρώων
2011 Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά Αλέξανδρος Τσιτζιμπίδης
2013 Οικόπεδο 12 Σαββάκης
2014 Πέμπτη & 12 Μπαρμαν
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (remake) Κούλης
Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός (remake) Μάχος Κοντός
2016 The Bachelor Αντώνης
2017 The Bachelor 2 Αντώνης
Ο θησαυρός Ηρακλής Τσισκάκης
2018 The Bachelor 3 Αντώνης


Λίστα βίντεο-κλιπ
Έτος Τίτλος Ερμηνεία
2005 Πάνω στη τρέλα μου Βανέσα Αδαμοπούλου & Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο (cast)
2006 Lipstick Αποστολία Ζώη & Γιάννης Τσιμιτσέλης
2013 Εκκρεμότητες Φανή Δρακοπούλου

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία