Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ειρήνη Μερκούρη (26 Μαΐου 1981) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια.

Ειρήνη Μερκούρη
Γέννηση26 Μαΐου 1981 (1981-05-26) (38 ετών)
Ίλιον Αττικής, Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδίστρια
ΣύζυγοςΓιάννης Κουτσόπουλος
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΜοντέρνο λαϊκό, λαϊκό

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Μαΐου 1981. Κατάγεται από μουσική οικογένεια (από Ρομά γονείς[1]) και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι. Έπειτα από επιτυχή συμμετοχή της σε διαγωνισμό ταλέντων, υπέγραψε συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Music. Η Ειρήνη Μερκούρη κυκλοφόρησε αργότερα το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ, με τίτλο "Να φυσάει η Άνοιξη", στo οποίο περιλαμβάνεται και το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο, "Δυο μας". Το 2005 κυκλοφόρησε η τρίτη προσωπική της δουλειά με τίτλο "Άνετα" και το 2006 ακολούθησε ο δίσκος "Άργησες". Ακολούθησε η κυκλοφορία του cd single με τίτλο "Ναι", τον Ιανουάριο του 2008.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Έρωτας κλέφτης (2000)
  • Να φυσάει η άνοιξη (2002)
  • Συντέλεια [promo cd] (2002)
  • Mείνε μαζί μου απόψε (2003)
  • Παλίρροια (2004)
  • Άνετα (2005)
  • Άργησες (2006)
  • Ναι (2008)
  • Παράξενο αγόρι (2009)
  • Ανωτερότητα (2010)
  • Αφιλόξενο τοπίο (2011)
  • Οι Πράξεις Είναι Που Μετράνε (2011)
  • Η Ελπίδα Πεθαίνει Τελευταία (2012)
  • Για Σένα Λιώνω (2013)
  • Πριν Φύγεις (2013)
  • Μας Τελείωσε (2014)
  • Ζω Για Μένα (2016)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία