Γελιζαβέτα Μπογιάρσκαγια

(Ανακατεύθυνση από Ελιζαβέτα Μπογιάρσκαγια)

Η Γελιζαβέτα Μιχάηλοβνα Μπογιάρσκαγια (Ρώσικα: Елизаве́та Миха́йловна Боя́рская, γεννημένη 20 Δεκεμβρίου του 1985), είναι Ρωσίδα ηθοποιός.

Ελιζαβέτα Μπογιάρσκαγια
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Елизавета Михайловна Боярская (Ρωσικά)
ΓέννησηΓελιζαβέτα Μιχάηλοβνα Μπογιάρσκαγια
20 Δεκεμβρίου 1985 (1985-12-20) (38 ετών)
Λένινγκραντ, Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΡωσία
ΣπουδέςΑκαδημία τεχνών του Κρατικού θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης (2007)
ΙδιότηταΗθοποιός
Εν ενεργεία2001-σήμερα
ΣύζυγοςΜαξίμ Ματβέγεφ (από 2010)
Τέκνα2
ΓονείςΜιχαήλ Μπογιάρσκι και Λαρίσα Ρεγκιναλντόβνα Λουπιάν
ΑδέλφιαSergey Boyarskiy
ΒραβεύσειςΤάγμα της Τιμής (2011), Zolotoy sofit, Triumph και Επίτιμος Καλλιτέχνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας (2018)
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Βιογραφία

Επεξεργασία

Η Γελιζαβέτα γεννήθηκε 20 Δεκεμβρίου του 1985 στο Λένινγκραντ στη Ρωσία, από διάσημους γονείς, τον Μιχαήλ Μπογιάρσκι και την Λαρίσα Λουπιάν.Ο πατέρας της έχει ρωσική και πολωνική καταγωγή, και η μητέρα της εσθονική, ρωσική, γερμανική και πολωνική καταγωγή. Το 2007 αποφοίτησε από την Κρατική δραματική σχολή της Αγίας Πετρούπολης, (Санкт-Петербургская государственная академия театрального искусства) με επιτηρητή της τον Λέφ Ντοντίν. Το 2010 η Γελιζαβετα παντρεύτηκε με τον Ρώσο ηθοποιό Μαξίμ Ματβέγεφ και το 2012 απέκτησαν ένα αγοράκι, τον Αντρέι.

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Ταινία Ρόλος
2004 Downfall Έρνα Φλέγκελ
2005 First under God Τάνια
2006 Don't leave me alone Βέρα
2006 Park of Soviet period Αλιόνα Βολκόβα
2006 The Irony of Fate 2 Ναντιούσκα
2008 Ναύαρχος (ταινία) Άννα Τιμίριοβνα
2009 I'll Be Back Μούσα
2009 Luna-Luna Ζινάιντα
2009 Small Tragedies Λώρα
2010 Man from Boulevard des Capucines Κάτια
2010 Δε θα πω τίποτα (ταινία) (Ne Skazhu) Άννα
2011 Peter the Great. Last will Μαρία Καντεμίρ
2011 Five Brides Ζώγια
2011 Witches key Ούστια
2012 The Match Άννα Σεφτσόβα
2012 Hunting
2012 Η Σταχτοπούτα (2012, ταινία) Μία από τις αδερφές της Σταχτοπούτας
2013 Sherlock Holmes Λουίζα Μπέρνατ
2013 Courier from Paradise

Παραπομπές

Επεξεργασία


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Επεξεργασία