Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Ζντράβκο Τσόλιτς, επίσης γνωστός ως Τσόλα (Zdravko Čolić, Σαράγεβο, 30 Μαΐου 1951) είναι Σέρβος τραγουδιστής γνωστός στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Εκπροσώπησε τη Γιουγκοσλαβία στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον το 1973 με το τραγούδι Gori Vatra, όπου ήρθε 15ος με 65 πόντους.

Zντράβκο Τσόλιτς
ZdravkoColic.JPG
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Здравко Чолић (Σερβικά)
ΨευδώνυμοČola, Dravco
Γέννηση30 Μαΐου 1951 (1951-05-30) (68 ετών)
Σαράγεβο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη Civil Ensign of Yugoslavia (1950–1992).svg
ΚατοικίαΣαράγιεβο
ΕθνικότηταCountry flag Σερβική
Χώρα πολιτογράφησηςΣερβία
ΣπουδέςSchool of Economics and Business Sarajevo και Πανεπιστήμιο του Σαράγιεβο
Ιδιότητατραγουδιστής, μουσικός, μουσικός παραγωγός και ηθοποιός
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • Ti i ja (1975)
  • Ako priđeš bliže (1978)
  • Zbog tebe (1980)
  • Malo pojačaj radio (1982)
  • Šta mi radiš (1983)
  • Ti si mi u krvi (1985)
  • Zdravko Čolić (1988)
  • Da ti kažem šta mi je (1990)
  • Kad bi moja bila (1997)
  • Okano (2000)
  • Čarolija (2003)
  • Belgrade Arena (2005)
  • Zavičaj (2006)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία