Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Καρόλ Μπουκέ (1957) είναι Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο.

Καρόλ Μπουκέ
Carole Bouquet 2013.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Carole Bouquet (Γαλλικά)
Προφορά
Γέννηση18 Αυγούστου 1957 (1957-08-18) (61 ετών)
Νεϊγί-συρ-Σεν, Ω-ντε-Σεν, Γαλλία
Χώρα πολιτογράφησηςΓαλλία
ΣπουδέςΕθνικό Ανώτατο Κονσερβατόριο Δραματικής Τέχνης και Πανεπιστήμιο του Παρισιού
Ιδιότηταηθοποιός[1][2], ηθοποιός ταινιών, μοντέλο, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων[3][4], ηθοποιός θεάτρου και σεναριογράφος[5]
ΣύζυγοςJean-Pierre Rassam (1982–1985) και Jacques Leibowitch (1992–1996)
ΣύντροφοςΖεράρ Ντεπαρντιέ (1997–2005) και Francis Giacobetti
ΤέκναDimitri Rassam
ΒραβεύσειςΒραβείο Σεζάρ
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Έγινε γνωστή από το έργο του Λουίς Μπουνιουέλ Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου και στη συνέχεια από την ταινία Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Για τα μάτια σου μόνο[6].

To 1990 βραβεύτηκε με Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία Πολύ όμορφη για σένα. Ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας το 2013[7].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Κινηματογράφος
  • 1977 Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου
  • 1979 Buffet Froid
  • 1979 The Persian Lamb Coat
  • 1980 Blank Generation
  • 1981 Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Για τα μάτια σου μόνο
  • 1981 Tag der Idioten
  • 1982 Μπίνγκο Μπόνγκο
  • 1984 Η απέναντι όχθη
  • 1984 Στην αυλή του βασιλιά Καθίκη
  • 1987 Jenatsch
  • 1989 Ιστορίες της Νέας Υόρκης
  • 1989 Πολύ όμορφη για σένα
  • 1994 Υπερκόπωση
  • 1997 Lucie Aubrac
  • 1999 The Bridge
  • 2001 Κληρονομώ την... κόρη μου!
  • 2002 Summer Things
  • 2003 Καλώς ήρθατε στο σπίτι των Ρόουζ
  • 2005 Δουλειές
  • 2005 Η κόλαση μέσα μας
  • 2008 Τα παιδιά του Timpelbach
  • 2010 Le mystère
  • 2012 Mauvaise fille
  • 2014 Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!
Τηλεόραση
  • 1977 La famille Cigale
  • 2004 Sex and the City: An American Girl in Paris: Part Deux
  • 2014 Rosemary's Baby
  • 2014 Οι άνθρωποι του παρασκηνίου

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Η Μπουκέ είχε σχέση με τον παραγωγό Ζαν-Πιερ Ρασάμ και με τον ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ[8].

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία