Κατάλογος εκθεμάτων του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου

κατάλογος εγχειρημάτων Wikimedia

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων ευρωπαϊκής τέχνης του Μουσείου Βικτωρίας και Αλβέρτου (Victoria and Albert Museum) του Λονδίνου.


1. ΖωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Νάρντο ντι Τσόνε Η στέψη της Παρθένου
  Αντρέα ντι Μπάρτολο Ο Άγιος Στέφανος 1390 ;
  Τζεντίλε Μπελλίνι Μωάμεθ Β΄ 1480
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία γυναικός
  Περουτζίνο Madonna di Loreto
  Μπερναρντίνο Φουνγκάι Παρθένος και Βρέφος με αγίους 1500
  Ραφαήλ Ο Άγιος Παύλος προ του ανθυπάτου 1515 ζωγραφική για την κατασκευή ταπήτων
  Κάρλο Κριβέλλι Παρθένος και Βρέφος 1480
  Τιντορέττο Αυτοπροσωπογραφία 1548
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Άγιος Λέων εν δόξη
  Λουί λε Ναιν Η ανάπαυση του ιππέα 1640
  Ζαν-Φρανσουά ντε Τρουά Σήμα συναγερμού
  Νικολά Λανκρέ Η κούνια
  Φρανσουά Μπουσέ Μαρκησία ντε Πομπαντούρ 1758
  Ζαν-Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Κοιμωμένη οδαλίσκη 1820
  Εντγκάρ Ντεγκά Το μπαλλέτο των καλογριών από τον «Ροβέρτο Διάβολο»
  Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Η κυρία Jane Small, πρώην κυρία Pemberton
  Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Άννα φον Κλεβ μικρογραφία
  Τόμας Γκαίνσμπορω Η Mary και η Margaret, κόρες του καλλιτέχνη
  Τόμας Λώρενς Καρολίνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας 1798
  Ουίλλιαμ Τέρνερ Το bacino (λεκάνη) του Αγίου Μάρκου
  Τζον Κόνσταμπλ Deadham Vale
  Τζον Κόνσταμπλ Ναυπηγείο κοντά στο Flatford Mill
  Τζον Κόνσταμπλ Η Μητρόπολη του Σόλσμπερι από τα Bishop's Grounds
  Τζον Κόνσταμπλ Στόουνχεντζ
  Τζον Κόνσταμπλ Ο μύλος του Dedham
  Τζωρτζ Φρέντερικ Ουώτς Ζωή Ιωνίδου 1881
  Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Οικογένεια Βοργία
  Ντάντε Γκάμπριελ Ροσέτι Όνειρο της μέρας


2. ΓλυπτικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Αρνόλφο ντι Κάμπιο Ευαγγελισμός 1295-1302
  Ντονατέλλο Η παράδοση των κλειδών στον Άγιο Πέτρο 1430
  Ντονατέλλο Θρήνος για τον νεκρό Χριστό 1455-60
  Μπαρτολομέο Μπον Η Παρθένος του Ελέους 1445-50
  Αντόνιο Ροσσελλίνο Giovanni di Antonio Chellini
  Αντόνιο Ροσσελλίνο Παρθένος και Βρέφος 1465
  Μίνο ντα Φιέζολε Bernardo Giugni 1464-68
  Αντόνιο ντελ Πολλαϊουόλο Μάχη γυμνών αντρών
  Αντρέα ντελ Βερρόκκιο Πρόπλασμα του μνημείου του καρδιναλίου Niccolò Forteguerri 1476
  Αντρέα ντελλα Ρόμπια Η προσκύνηση των Μάγων 1500-10
  Αντρέα ντελλα Ρόμπια Παρθένος και Βρέφος
  Μπενεντέττο ντα Μαϊάνο Η γέννηση του Βαπτιστή 1477
  Τζοβάννι ντελλα Ρόμπια Ευαγγελισμός 1510-20
  Γιάκοπο Σανσοβίνο Αποκαθήλωση 1508
  Μπάτσο Μπαντινέλλι Προσωπογραφία ανδρός, ίσως αυτοπροσωπογραφία 1550-60
  Μπενβενούτο Τσελίνι πρόπλασμα για το κεφάλι της Μέδουσας 1545-50
  Μπαρτολομέο Αμμαννάτι Η Λήδα και ο κύκνος 1535
  Τζανμπολόνια Σαμψών και Φιλισταίος
  Τζανμπολόνια ανάγλυφα για το παρεκκλήσι Γκριμάλντι 1579
  Τζανμπολόνια Θέτις 1580-85
  Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Thomas Baker 1638
  Τζαν Λορέντσο Μπερνίνι Ποσειδών και Τρίτων
  Αντόνιο Κανόβα Θησέας και Μινώταυρος 1782
  Αντόνιο Κανόβα Προτομή ανδρός 1786
  Αντόνιο Κανόβα Η Ελένη της Τροίας μετά το 1812
  Λουί Φρανσουά Ρουμπιγιάκ Γκέοργκ Φρήντριχ Χαίντελ
  Γκυγιώμ Κουστού ο νεώτερος Marguerite Le Comte 1750
  Ετιέν Μωρίς Φαλκονέ Αλληγορία της Γλυπτικής 1746
  Κλοντιόν Έρως και Ψυχή
  Ζαν-Αντουάν Ουντόν Ο μαρκήσιος του Miromesnil 1775
  Ωγκύστ Ροντέν Έρως και Ψυχή
  Ωγκύστ Ροντέν Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής κηρύσσων
  Ωγκύστ Ροντέν Η Εποχή του Χαλκού
  Ωγκύστ Ροντέν Ο Άσωτος Υιός
  Μίκαελ Έρχαρτ Προτομή ανδρός
  Τίλμαν Ρίμενσνάιντερ Δύο άγγελοι 1505
  Τίλμαν Ρίμενσνάιντερ Σαλώμη και Ζεβεδαίος 1510