Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Σιδηροδρομικοί Οργανισμοί και ΕταιρείεςΕπεξεργασία

Χώρα Οργανισμός ή εταιρεία Εθνική ονομασία Ιστοσελίδα
Αλβανικοί Σιδηρόδρομοι Hekurudha e Shqiperise(HSH)
Αρμενικοί Σιδηρόδρομοι Հայկական Երկաթուղի փբը (ՀԵ)
Σιδηρόδρομοι Αυστριακού Κράτους Österreichische Bundesbahn (ÖBB) oebb.at
Εθνική Εταιρεία Βελγικών Σιδηροδρόμων Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (NMBS)
Société Nationale des Chemins de fer Belges (SNCB)
b-rail.be
Βρετανικοί Σιδηρόδρομοι National Rail (NR) nationalrail.co.uk
Βουλγαρικοί Σιδηρόδρομοι Български държавни железници (БДЖ - BDŻ) bdz.bg
Κροατικοί Σιδηρόδρομοι Hrvatske željeznice (HŽ)
Σιδηρόδρομοι Μαυροβουνίου Željeznica Crne Gore (ŽCG)
Σιδηρόδρομοι Τσεχίος České dráhy (ČD)
Κρατικοί Σιδηρόδρομοι Δανίας Danske Statsbaner (DSB)
Ελβετικοί Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι Schweizerische Bundesbahnen (SBB)
Chemins de fer fédéraux suisses (CFF)
Ferrovie federali svizzere (FFS)
Viafiers federalas svizras (VFS)
sbb.ch
Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος(ΟΣΕ)
Τραινοσέ
ose.gr
trainose.gr
Σιδηρόδρομοι Εσθονίας Eesti Raudtee (EVR)
Εθνική Εταιρεία Γαλλικών Σιδηροδρόμων Société Nationale des Chemins de fer Français (SNCF) sncf.fr
Σιδηρόδρομοι Γεωργίας - საქართველოს რკინიგზა (სრ)
Εθνική Εταιρεία Ισπανικών Σιδηροδρόμων Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles (RENFE) renfe.es
Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι Ferrovie dello Stato (FS)
Trenitalia
trenitalia.it
Ιρλανδικοί Σιδηρόδρομοι Iarnród Éireann (IÉ)
Σιδηρόδρομοι Λευκορωσίας Белорусская железная дорога (БЖД)
Σιδηρόδρομοι Λιθουανίας Lietuvos Geležinkkeliai (LG)
Εθνική Εταιρεία Σιδηροδρόμων Λουξεμβούργου Société Nationale des Chemins de Fer Luxembourgeois (CNFL)
Σιδηρόδρομοι Λεττονίας Latvijas dzelzceļš (LDZ)
Σιδηρόδρομοι Π.Γ.Δ.Μ Македонски Железници (МЖ) mz.com.mk
Μολδαβικοί Σιδηρόδρομοι Zschjeljeznaja Daroga Maudowi (ŻDM)
Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι Deutsche Bahn (DB) deutschebahn.de
Σιδηρόδρομοι Νορβηγίας Norges Statsbaner (NS)
Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι Nederlandse Spoorwegen (NS) ns.nl
Σιδηρόδρομοι Πολωνίας Polskie Koleje Państwowe (PKP)
Σιδηρόδρομοι Πορτογαλίας Comboios de Portugal (CP)
Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι Российские Железные Дороги (РЖД)
Ρουμανικοί Σιδηρόδρομοι Căile Ferate Române (CFR) cfr.ro
Σιδηρόδρομοι Σερβίας Železnice Srbije (ŽS) zeleznicesrbije.com
Σιδηρόδρομοι Σλοβακίας Železničná spoločnosť Slovensko (ŽSSR)
Σιδηρόδρομοι Σλοβενίας Slovenske železnice (SŽ)
Σιδηρόδρομοι Σουηδίας Statens Järnvägar (SJ)
Σιδηρόδρομοι Τουρκίας Türkize Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD) tcdd.gov.tr
Σιδηρόδρομοι Ουκρανίας Українскі залізниці (УЗ)
Ουγγρικοί Σιδηρόδρομοι Magyar Államvasútak MÁV
Σιδηρόδρομοι Φινλανδίας Valtion Rautatiet (VR) vrgroup.fi

Μητροπολιτικοί σιδηρόδρομοιΕπεξεργασία

Σιδηροδρομικές εταιρίες CargoΕπεξεργασία

Κατασκευές: Βαγόνια, μηχανές έλκης, ηλεκτροκίνητοι συρμοί, σιδηροδρομικές κατασκευέςΕπεξεργασία