Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κύπρο, 2019-2024

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Ευρωβουλευτές
της Κύπρου
Παρατηρητές (2003)
Αντιπροσωπεία (2004)
6η περίοδος (2004)
7η περίοδος (2009)
8η περίοδος (2014)
9η περίοδος (2019)
π  σ  ε

Η παρούσα λίστα περιλαμβάνει τα 6 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Κύπρο για την περίοδο 2019-2024.

Αρχικός ΚατάλογοςΕπεξεργασία

Όνομα Εθνικό Κόμμα Ομάδα Ευρωκοινοβουλίου Πηγή
Γεωργίου, ΓιώργοςΓιώργος Γεωργίου      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [1]
Κιζιλγιουρέκ, ΝιαζίΝιαζί Κιζιλγιουρέκ      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [2]
Μαυρίδης, ΚώσταςΚώστας Μαυρίδης      Δημοκρατικό Κόμμα      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [3]
Παπαδάκης, ΔημήτρηςΔημήτρης Παπαδάκης      Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών-Ε.Δ.Ε.Κ.      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [4]
Φουρλάς, ΛουκάςΛουκάς Φουρλάς      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [5]
Χριστοφόρου, ΛευτέρηςΛευτέρης Χριστοφόρου      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [6]

Σημερινός ΚατάλογοςΕπεξεργασία

Όνομα Εθνικό Κόμμα Ομάδα Ευρωκοινοβουλίου Πηγή
Γεωργίου, ΓιώργοςΓιώργος Γεωργίου      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [1]
Κιζιλγιουρέκ, ΝιαζίΝιαζί Κιζιλγιουρέκ      Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού      Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Βόρεια Πράσινη Αριστερά [2]
Μαυρίδης, ΚώσταςΚώστας Μαυρίδης      Δημοκρατικό Κόμμα      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [3]
Παπαδάκης, ΔημήτρηςΔημήτρης Παπαδάκης      Ανεξάρτητος      Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών [4]
Φουρλάς, ΛουκάςΛουκάς Φουρλάς      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [5]
Χριστοφόρου, ΛευτέρηςΛευτέρης Χριστοφόρου      Δημοκρατικός Συναγερμός      Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [6]

Τον Φεβρουάριο του 2020 πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ διέγραψε τον Δημήτρη Παπαδάκη από το μητρώο των μελών του κόμματος.[7][8] Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε ότι ο Δημήτρης Παπαδάκης δεν εκπροσωπεί πλέον την ΕΔΕΚ στο ευρωκοινοβούλιο.[9]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Giorgos GEORGIOU». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2019. 
  2. 2,0 2,1 «Niyazi KIZILYÜREK». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2019. 
  3. 3,0 3,1 «Costas MAVRIDES». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2020. 
  4. 4,0 4,1 «Demetris PAPADAKIS». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2020. 
  5. 5,0 5,1 «Loucas FOURLAS». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2019. 
  6. 6,0 6,1 «Lefteris CHRISTOFOROU». www.europarl.europa.eu (στα Αγγλικά). Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2019. 
  7. «Την διαγραφή του Παπαδάκη από το κόμμα αποφάσισε το πειθαρχικό της ΕΔΕΚ». Πολίτης. 10 Φεβρουαρίου 2020. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. 
  8. «Καρατόμησαν τον Παπαδάκη». Ο Φιλελεύθερος. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Φεβρουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2020. 
  9. Αναστάση, Τάσος (13 Φεβρουαρίου 2020). «Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Σιζόπουλος: Δεν μας εκπροσωπεί ο Παπαδάκης στο ΕΚ». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Απριλίου 2020. Ανακτήθηκε στις 26 Απριλίου 2020.