Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Κωνσταντίνος Κουφός (Άγιοι Σαράντα, 8 Οκτωβρίου 1988) είναι Έλληνας τραγουδιστής. Οι γονείς του κατάγονται από τη Δρόπολη[1], ελληνικό χωριό της Βορείου Ηπείρου, και μετακόμισαν μόνιμα οικογενειακώς στην Κέρκυρα όταν ήταν 3 ετών. Έχει πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Αθηνών. [2] Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Βέρτης[3] και ο Σάκης Ρουβάς και τον Ιούνιο του 2016 βραβεύτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στα MAD Video Music Awards[4].

Κωνσταντίνος Κουφός
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κωνσταντίνος Κουφός (Ελληνικά)
Γέννηση8 Οκτωβρίου 1988 (1988-10-08) (30 ετών)
Άγιοι Σαράντα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Αλβανία
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Καλλιτεχνικά ρεύματαΛαϊκό, Ποπ
Σημαντικά έργαΗ Πιο Ωραία Στην Ελλάδα, Μετρώ Αντίστροφα, Τα Ποτήρια Μας Ψηλά
ΒραβεύσειςBest New Artist (MAD VMA 2016), Καλύτερος Στίχος - Ατάκα (MAD Cyprus 2016)

Πίνακας περιεχομένων

Η αρχή, οι PersonaS, η σόλο καριέραΕπεξεργασία

Το 2006 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση Αθηνών και αφού πήρε το πτυχίο του, επέστρεψε στην Κέρκυρα όπου δούλεψε ερασιτεχνικά ως dj.

Μαζί με τον επί χρόνια φίλο του Αλέξανδρο Αυλωνίτη, δημιούργησαν το γκρουπ "PersonaS" και διασκεύαζαν κομμάτια στο YouTube ενώ άρχισαν σιγά σιγά να γίνονται γνωστοί στο ευρύ κοινό. [5]

Τον Απρίλιο του 2015 κράτησε το όνομα "PersonaS" και διασκεύασε στα ελληνικά την επιτυχία στα Βαλκάνια των Severina και Ministarke "Uno Momento", με τον τίτλο "Η πιο ωραία στην Ελλάδα". Το βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε στις 17 Απριλίου 2015 και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 52.000.000 προβολές στο Youtube ενώ θεωρείται το δημοφιλέστερο βίντεο κλιπ Έλληνα καλλιτέχνη με ελληνικό στίχο στο YouTube.

Το τραγούδι ξεκίνησε να γίνεται viral τον Ιούλιο του 2015 ενώ μέσα σε διάστημα 2 μηνών (Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2015) ξεπέρασε τις 10.000.000 προβολές, έχοντας παράλληλα πολλές επανεκτελέσεις, remix και παρωδίες στο YouTube.[6] Δημοφιλείς καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας πρόσθεσαν το τραγούδι στο πρόγραμμά τους, όπως η Πάολα.[7]

Στις 31 Αυγούστου 2015 το τραγούδι κατέβηκε από το YouTube λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.[8] Αργότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή The 2Night Show στον ΑΝΤ1 ο Κωνσταντίνος Κουφός παραδέχτηκε πως εκείνη την περίοδο δεν είχε πάρει την άδεια για τη διασκευή του τραγουδιού, κάτι που διευθετήθηκε λίγους μήνες μετά.[9][10]

Το βίντεο κλιπ "Η πιο ωραία στην Ελλάδα" έγινε το δημοφιλέστερο βίντεο στο YouTube στην Ελλάδα για το 2015.[11]

Οι συνεργασίες και η καλοκαιρινή περιοδείαΕπεξεργασία

Τον Οκτώβριο του 2015 ο Κωνσταντίνος Κουφός ξεκίνησε να εμφανίζεται στο νυχτερινό κέντρο "Κέντρο Αθηνών" στο πλευρό του Νίκου Βέρτη και των VEGAS αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές ενώ ξεκινάει να παρουσιάζει το τραγούδι του "Η πιο ωραία στην Ελλάδα" στο ελληνικό κοινό, μέσα από μια σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων και συνεντεύξεων.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο τραγούδι του με τίτλο "Μετρώ Αντίστροφα (5,4,3,2,1)" σε μουσική και στίχους του ίδιου και έγινε γρήγορα δημοφιλές, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 22.600.000 προβολές στο YouTube. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη κυκλοφορία του με το πραγματικό του όνομα, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος το "PersonaS" δήλωνε απλά το group στο οποίο ήταν μέλος πριν ξεκινήσει τη solo καριέρα του.[12]

Την περίοδο Μάιος - Ιουνίος 2016 εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στο Ακρωτήρι Club στην Αθήνα και το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησε περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία μαζί με τον Κώστα Μηλιωτάκη. [13]

Στις 28 Ιουνίου 2016 τιμήθηκε με το βραβείο "Best New Artist" στα MAD Video Music Awards[14] και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή των βραβείων διασκευάζοντας το "Η πιο ωραία στην Ελλάδα" με την Κατερίνα Στικούδη.

Τον Οκτώβριο του 2016 ο Κωνσταντίνος Κουφός εμφανίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Αθηνών, αυτή τη φορά στο πλευρό του Σάκη Ρουβά και της Πάολα[15].

Από το Σεπτέμβριο του 2017 εμφανίζεται στο Fantasia Live μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό και τους Otherview.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

SinglesΕπεξεργασία

  • Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα (2015)
  • Μετρώ Αντίστροφα (2016)
  • Τα Ποτήρια Μας Ψηλά (2016)
  • Κέντρο Διερχομένων (2017)
  • Όταν σε Κοιτώ (2018)
  • Τρελαίνομαι (2018)
  • Τρελαίνομαι (remix) (2018)
  • Γνήσιο Αρσενικό (2018)
  • Στα Καλύτερα (At The Best - Ovo Je Balkan) (2019)

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεοπτικές εμφανίσεις
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2007 TV Stars Παρουσιάστε ALPHA Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος
2016 MAD Video Music Awards ALPHA Ο Ίδιος Ερμηνεία

ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

MAD Video Music AwardsΕπεξεργασία

Έτος Υποψήφιο(α) Βραβείο Αποτέλεσμα
2016 Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης Νίκη

Live ΕμφανίσειςΕπεξεργασία

ΠεριοδείεςΕπεξεργασία

  • Κωνσταντίνος Κουφός - Κώστας Μηλιωτάκης Live Tour (2016)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Κωνσταντίνος Κουφός (Personas) - Η αποκάλυψη on air για την καταγωγή του (βίντεο)». 25 Νοεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  2. «Κωνσταντίνος Κουφός: O PersonaS πίσω από το «Τίκα Τάκα» των 20.000.000 views!». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  3. «Αποκλειστικό: Ο Κωνσταντίνος Κουφός (PersonaS) στο Κέντρο Αθηνών, στο πλευρό του Νίκου Βέρτη». 30 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  4. «Αυτοί είναι οι νικητές των MAD Video Music Awards 2016 by Coca – Cola and Viva Wallet – Mad TV». mad.tv. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  5. «Κωνσταντίνος Κουφός: Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από το όνομα "Personas"». 16 Δεκεμβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  6. ««Τίγκα-τίγκα, τιγκατά, την κατάρα μου να έσιεις» - «Η πιο ωραία στην Ελλάδα», στα Κυπριακά! (Video)». 19 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  7. «Πάολα: Δείτε την να τραγουδάει την "πιο ωραία στην Ελλάδα"». GetGreekMusic. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  8. «"Η πιο ωραία στην Ελλάδα" - Κατέβηκε από το YouTube η επιτυχία του καλοκαιριού». GetGreekMusic. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  9. «Κωνσταντίνος Personas: Δεν πήρα τα δικαιώματα για την «Πιο Ωραία στην Ελλάδα» (video)». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  10. «MAD VMA 2016: Στικούδη-PersonaS ξεσήκωσαν το στάδιο». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  11. Newsbomb. «Αυτό είναι το πιο δημοφιλές ελληνικό βίντεο στο YouTube για το 2015!». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  12. «Ο Κωνσταντίνος Personas αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του!». www.zougla.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  13. «MAD VMA 2016: Κωνσταντίνος Κουφός: «Κυνήγησα τα όνειρά μου και τα κατάφερα»». Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  14. «Mad VMA 2016: Οι απονομές των βραβείων – Ποιοι είναι οι νικητές; - People Greece» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016. 
  15. «Κωνσταντίνος Κουφός: Σε ποιο hot νυχτερινό σχήμα θα εμφανίζεται;». GetGreekMusic. 26 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2016.