Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Κώστας Δούκας (Σμύρνη, 1895[1] - Αθήνα, 1967) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Κώστας Δούκας
Κώστας Δούκας.jpg
Γέννηση1895
Σμύρνη
ΘάνατοςΙούλιος 1967 (72 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός, σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων και σεναριογράφος
Είδος τέχνηςηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Το πραγματικό του όνομα ήταν Κωνσταντίνος Ασλανίδης. Σπούδασε στην Εμπορική Σχολή και εργάστηκε στην Τράπεζα Αθηνών. Άφησε την εκεί δουλειά του για να γίνει ηθοποιός.[2] Έλαβε μέρος σε ταινίες του Κώστα Χατζηχρήστου, όπως Της κακομοίρας.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1947 Μαρίνα
1951 Η λύκαινα
1952 Μαύρη γη

Τρεις δραπέται του φρενοκομείου

1957 Έχει θείο το κορίτσι

Ο Φανούρης και το σόι του

1959 Δράκουλας και σία

Η φτώχεια θέλει καλοπέραση

1960 Τα κίτρινα γάντια

Ποτέ την Κυριακή

Ο Θύμιος τα 'χει 400

Της μιας δραχμής τα γιασεμιά

1962 Ο ταξιτζής

Το καρπουζάκι

Η Αθήνα την νύχτα

Μην είδατε τον Παναή;

Μερικοί το προτιμούν κρύο

Ο άντρας της γυναίκας μου

Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος

1963 Ο τρελάρας

Της κακομοίρας

Οι κατεργάρηδες

Ο κύριος πτέραρχος

1964 Τα 201 καναρίνια

Ένας ζόρικος δεκανέας

Ο Γιάννης τα 'κανε θάλασσα

Έξω φτώχεια και καλή καρδιά

1965 Το φτωχόπαιδο

Μοντέρνα Σταχτοπούτα

Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1943 Ακουαρέλλες
1949 Οι φοιτηταί

Ελληνικά όνειρα

Θέλω να χορεύω

Δώδεκα παρά πέντε

Μ'αγαπά - δε μ'αγαπά

1951 Πάμε πρίμα

Γαλανός ουρανός

Όλα τον ανήφορο

Σκάνδαλα γυναικών

1955 Ομόνοια πλας

Το τραγούδι της Αθήνας

1961 Σκάνδαλα και κομπίνες

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. IMDB Φιλμογραφία
  2. «Multimedia CD-ROM Ελληνικός Κινηματογράφος 1997 ΕΘΝΟDATA». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2 Ιανουαρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2008. 

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • Θόδωρος Έξαρχος: "Έλληνες ηθοποιοί - Αναζητώντας τις ρίζες" - Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
  • 90lepta.com