Ο Κώστας Φραγκολιάς (Αθήνα, 1 Απριλίου 1975) είναι Έλληνας μοντέλο, ποδοσφαιριστής, ηθοποιός και παρουσιαστής .

Κώστας Φραγκολιάς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Φραγκολιάς (Ελληνικά)
ΓέννησηΚωνσταντίνος Φραγκολιάς
1 Απριλίου 1975 (1975-04-01) (47 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΜοντέλο - Ηθοποιός - Παρουσιαστής - Ποδοσφαιριστής
Εν ενεργεία1998-σήμερα

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Το 1998 έκανε την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά ως παρουσιαστής στο κανάλι MAD TV. Εκεί τη σεζόν 1998-1999 παρουσίασε την μουσική εκπομπή "Top One Songs" για μία χρονιά. Το 1999 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το modeling.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ModelingΕπεξεργασία

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως μοντέλο έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Vogue, Status, Nitro, Esquire, Max και Cosmopolitan ενώ έχει κάνει δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την περίοδο 2001-2002 συμμετείχε στα shows των Ferre, Bikkemberg, Nautica, Massimo Rebacci και Cavali. Στο Λονδίνο πήρε μέρος στο show του Birmingham και φωτογραφήθηκε για τα Cosmopolitan και AXM, ενώ παράλληλα ταξίδεψε στο Παρίσι και πήρε μέρος στο γαλλικό Fashion Week. Το 2006 έμεινε για αρκετό διάστημα στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στο αμερικανικό Fashion Week και έκανε δύο διαφημιστικά.

Παρουσίαση και ΥποκριτικήΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2004 ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα δέχτηκε πρόταση από το STAR για τη θέση του παρουσιαστή δίπλα στη Ρούλα Κορομηλά. Τελικά τη σεζόν 2004-2005 παρουσίασαν μαζί την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή "Όλε". Την ίδια σεζόν έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην τηλεόραση κάνοντας ένα πέρασμα από την κωμική σειρά "Τηλεμπόρα" σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Οι επόμενες δουλειές ως ηθοποιός στην τηλεόραση ήταν στις σειρές "30 μέρες αγωνίας", "Η Πολυκατοικία", "Όλα στον αέρα" και "Καρυωτάκης".

Τις σεζόν 2009-2011 ανέλαβε την παρουσία του talent show του MEGA Guiness World Record Show, αρχικά την πρώτη σεζόν μαζί με την Κατερίνα Στικούδη ενώ την επόμενη μαζί με τους Γιώργο Λιανό και Λορέντζο Καριέρε. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της εκπομπής έμεινε για λίγο καιρό στο Μιλάνο.[1] Τη σεζόν 2011-2012 έλαβε μέρος στο show χορού του ANT1 Dancing on Ice" φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό της σεζόν μαζί με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου και την Ιωάννα Πηλιχού. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, για όγδοη συνεχόμενη σεζόν, είναι συμπαρουσιαστής της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην πρωινή infotainment εκπομπή του Alpha TV Happy Day στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού. Το 2017 επέστρεψε τηλεοπτικά ως ηθοποιός κάνοντας μία guest εμφάνιση δύο επεισοδίων στην κωμική σειρά Αστέρας Ραχούλας στο ρόλο του Αλέκου Γάτου.[2] Το 2021 υποδύθηκε τον Βύρωνα Λόρδα σε δύο επεισόδια του όγδοου κύκλου της σειράς Μην αρχίζεις τη μουρμούρα.[3] Τη σεζόν 2021-2022, πέρα από την καθημερινή του παρουσία στο Happy Day, έχει ένα ρόλο κλειδί στην κωμική σειρά Άσε μας ρε μαμά ενώ διαγωνίζεται μαζί με τη Μαντώ στο celebrity show τραγουδιού Just the 2 Of Us στον ALPHA.[4][5]

Το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην κωμική ταινία Λούφα και απαλλαγη:Ι4 έχοντας ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ακολούθησαν οι ταινίες "Σούλα Έλα Ξανά" και "Η Κληρονόμος" το 2009 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Το 2015 έπαιξε στην ταινία "Λύσσα Κακιά".

ΠοδόσφαιροΕπεξεργασία

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την τηλεόραση και την υποκριτική έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Το 2003, στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του Πανελευσινιακού και Πρώτος Σκόρερ στην Δ’ Κατηγορία, ενώ το 2004 πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών – Β’ Κατηγορία.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1998-1999 Top One Songs MAD TV Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2004-2005 Όλε STAR
2005 Τηλεμπόρα MEGA Μπάμπης 7 επεισόδια
2006 30 Μέρες Αγωνίας ANT1 Αλέξανδρος 4 επεισόδια
2008 Η Πολυκατοικία MEGA Γρηγόρης Επεισόδιο: "Ένα μωρό στην πόρτα"
2009 Όλα στον αέρα γυναικολόγος 1 επεισόδιο
Καρυωτάκης ΕΤ1 Αντώνης Σερδάρης 2 επεισόδια
Greece's Next Top Model ANT1 Ο Ίδιος 1 επεισόδιο
2009-2011 Guiness World Record Show MEGA Παρουσιαστής
2011-2012 Dancing on Ice ANT1 Διαγωνιζόμενος | 3η Θέση
2014-ακόμη Happy Day ALPHA Συμπαρουσιαστής
2017 Αστέρας Ραχούλας Αλέκος Γάτος 2 επεισόδια
2021 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα Βύρωνας Λόρδας 2 επεισόδια
Just the 2 Of Us Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος | 14η Θέση
2021-2022 Άσε μας ρε μαμά Ζαχαρίας Αποστολάκης Βασικό Καστ
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
2008 Λούφα και απαλλαγη:Ι4 Αλέξανδρος Γαλάτης
2009 Σούλα Έλα Ξανά Αποστόλης Παπαγιάννης
Η Κληρονόμος Μπαλτάς
2015 Λύσσα κακιά

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Ξεκινά απόψε το Guinness World Records Show στο MEGA». e-daily.gr. 27 Σεπτεμβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2009. 
  2. ««Αστέρας Ραχούλας» με σπέσιαλ γκεστ τον Κώστα Φραγκολιά!». newpost.gr. 6 Μαΐου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Μαΐου 2017. 
  3. «Ο «τρελός ποιητής» Κώστας Φραγκολιάς εισβάλλει στη «Μουρμούρα» και αναστατώνει τη Βούλα και τον Μηνά». newsbeast.gr. 17 Φεβρουαρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 8 Μαΐου 2021. 
  4. «Άσε μας ρε μαμά: Ο Κώστας Φραγκολιάς εισβάλλει στη σειρά». youfly.com. 28 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2021. 
  5. «Κώστας Φραγκολιάς – Η αποκάλυψη για τη συμμετοχή του στο J2US». in.gr. 25 Σεπτεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2021.