Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Κώστας Φραγκολιάς (Αθήνα, 1 Απριλίου 1975) είναι Έλληνας μοντέλο, ποδοσφαιριστής, ηθοποιός και παρουσιαστής.

Κώστας Φραγκολιάς
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Φραγκολιάς (Ελληνικά)
ΓέννησηΚωνσταντίνος Φραγκολιάς
1 Απριλίου 1975 (1975-04-01) (44 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΜοντέλο - Ηθοποιός - Παρουσιαστής - Ποδοσφαιριστής

Πίνακας περιεχομένων

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Το 1998 έκανε την πρώτη του τηλεοπτική δουλειά ως παρουσιαστής στο κανάλι MAD TV. Εκεί τη σεζόν 1998-1999 παρουσίασε την μουσική εκπομπή "Top One Songs" για μία χρονιά. Το 1999 ξεκίνησε την ενασχόληση του με το modeling.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ModelingΕπεξεργασία

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως μοντέλο έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Vogue, Status, Nitro, Esquire, Max και Cosmopolitan ενώ έχει κάνει δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Την περίοδο 2001-2002 συμμετείχε στα shows των Ferre, Bikkemberg, Nautica, Massimo Rebacci και Cavali. Στο Λονδίνο πήρε μέρος στο show του Birmingham και φωτογραφήθηκε για τα Cosmopolitan και AXM, ενώ παράλληλα ταξίδεψε στο Παρίσι και πήρε μέρος στο γαλλικό Fashion Week. Το 2006 έμεινε για αρκετό διάστημα στη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στο αμερικανικό Fashion Week και έκανε δύο διαφημιστικά. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε σπουδές στο Τμήμα Υποκριτικής του New York University.

Παρουσίαση και ΥποκριτικήΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2004 ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα δέχτηκε πρόταση από το Star Channel για τη θέση του παρουσιαστή δίπλα στη Ρούλα Κορομηλά. Τελικά τη σεζόν 2004-2005 παρουσίασαν μαζί την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή "Όλε". Την ίδια σεζόν έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στην τηλεόραση κάνοντας ένα πέρασμα από την κωμική σειρά "Τηλεμπόρα" σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Οι επόμενες δουλειές ως ηθοποιός στην τηλεόραση ήταν στις σειρές "30 μέρες αγωνίας", "Η Πολυκατοικία", "Όλα στον αέρα" και "Καρυωτάκης".

Τις τηλεοπτικές σεζόν 2009-2011 παρουσίασε στο Mega Channel το talent show "Guiness World Record Show" την πρώτη σεζόν μαζί με την Κατερίνα Στικούδη ενώ την επόμενη με τους Γιώργο Λιανό και Λορέντζο Καριέρε. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έμεινε για λίγο καιρό στο Μιλάνο. Τη σεζόν 2011-2012 συμμετείχε στο χορευτικό show "Dancing on Ice" στον ANT1 φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό μαζί με τις Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Ιωάννα Πηλιχού. Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα είναι συμπαρουσιαστής της Σταματίνας Τσιμτσιλή στην πρωινή infotainment εκπομπή "Happy Day στον Alpha".

ΠοδόσφαιροΕπεξεργασία

Παράλληλα με την ενασχόλησή του με την τηλεόραση και την υποκριτική έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. Το 2003, στέφθηκε πρωταθλητής με την ομάδα του Πανελευσινιακού και Πρώτος Σκόρερ στην Δ’ Κατηγορία, ενώ το 2004 πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Ατρόμητου Αθηνών – Β’ Κατηγορία.

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Το 2008 έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην κωμική ταινία Λούφα και απαλλαγη:Ι4 έχοντας ένα από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ακολούθησαν οι ταινίες "Σούλα Έλα Ξανά" και "Η Κληρονόμος" το 2009 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Το 2015 έπαιξε στην ταινία "Λύσσα Κακιά".

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1998-1999 Top One Songs MAD TV Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2004-2005 Όλε STAR Παρουσιαστής
2005 Τηλεμπόρα MEGA Guest Εμφάνιση
2006 30 Μέρες Αγωνίας ANT1 Αλέξανδρος Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 4,5,7,8
2008 Η Πολυκατοικία MEGA Γρηγόρης Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 5
2009 Όλα στον αέρα MEGA γιατρός Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 25
Καρυωτάκης ΕΤ1 Guest Εμφάνιση
2009-2011 Guiness World Record Show MEGA Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2011-2012 Dancing on Ice ANT1 Διαγωνιζόμενος - 3η Θέση
2014-ακόμη Happy Day ALPHA Συμπαρουσιαστής
2017 Αστέρας Ραχούλας ALPHA Αλέκος Γάτος Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 21,22
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
2008 Λούφα και απαλλαγη:Ι4 Αλέξανδρος Γαλάτης
2009 Σούλα Έλα Ξανά Αποστόλης Παπαγιάννης
Η Κληρονόμος Μπαλτάς
2015 Λύσσα κακιά