Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου (Αθήνα, 18 Ιουλίου 1977) είναι Ελληνίδα ηθοποιός, παρουσιάστρια και τραγουδίστρια.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση18  Ιουλίου 1977
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
τραγουδίστρια
Οικογένεια
ΣύζυγοςΦώτης Μπενάρντο

Πρώιμα χρόνιαΕπεξεργασία

Μετά το σχολείο, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής από τη Λυδία Κονιόρδου και τον Κώστα Γεωργουσόπουλο. Το 1999 αποφοίτησε από το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθηνών και το 2004 αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού, μπαλέτου και κλασικής κιθάρας.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΥποκριτικήΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2005, μέσα από τη σειρά του MEGA, "Επτά Θανάσιμες Πεθερές" ενώ ακολούθησε μια σύντομη εμφάνιση στη σειρά "Ήρθε κι έδεσε". Τη σεζόν 2006-2007 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αστυνομική σειρά του ALPHA, "Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα", δίπλα στους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, ενώ τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά "Big Bang" μαζί με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη και την Θάλεια Ματίκα μεταξύ άλλων.

Στα μέσα του 2008, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από τη σειρά ''Η Πολυκατοικία'' ενώ τη σεζόν 2008-2009 συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά "Όλα στον αέρα". Τη σεζόν 2009-2010 πρωταγωνίστησε στη σειρά "Μ+Μ" με το Φάνη Μουρατίδη και την Παναγιώτα Βλαντή, ενώ παράλληλα ήταν συμπαρουσιάστρια στο τηλεπαιχνίδι "Λες! Και τόξερες". Το 2010, συμμετείχε επίσης, στις σειρές "Μίλα μου βρώμικα" και "3ος Νόμος".

Το 2011, συμμετείχε στο show του ΑΝΤ1, "Dancing On Ice" όπου κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση (την πρώτη πήρε η Ιωάννα Πηλιχού). Ακολούθησαν κάποιες σύντομες εμφανίσεις στις σειρές "Κλινική Περίπτωση" (2012), "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα" (2013), "Κάτω Παρτάλι και "Μοντέρνα Οικογένεια" (2014). Από τον Οκτώβριο του 2014 έως τα τέλη του 2015 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του ΑΝΤ1, "Οι Συμμαθητές", από την οποία αποχώρησε λόγω εγκυμοσύνης και επέστρεψε αργότερα ως το τέλος. Τη σεζόν 2017-2018 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "4xxxx4" ενώ το 2018, συμμετείχε στο show του ΑΝΤ1, "Dancing with the Stars".

Θέατρο - ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Στο θέατρο έκανε το ντεμπούτο της το 2001, όταν ήταν ακόμη φοιτήτρια στη Δραματική σχολή, με τη παράσταση "Μεγάλο & Μικρό" που ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης. Τη σεζόν 2002-2003 έπαιξε στις παραστάσεις "Ο ύμνος στους θεούς ας πάει" και "Μιά φορά κι ένα... λεπτό" επίσης στο Θέατρο Τέχνης. ενώ τελευταία της δουλειά ως φοιτήτρια, ήταν η παράσταση "Μισός αιώνας Αριστοφάνης" (2003-2004, Θέατρο Τέχνης). Τη χρονιά αποφοίτησης της, έπαιξε και στη παράσταση "Απόπειρες κατά της ζωής της" στο Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση. Τη χειμερινή σεζόν 2004-2005, συμμετείχε στη παράσταση "Βασίλισσα του Χιονιού" ενώ το καλοκαίρι, έκανε περιοδεία με τις "Εκκλησιάζουσες". Ακολούθησαν οι παραστάσεις "Η όπερα της πεντάρας" (2005-2006, Θέατρο Βεάκη), "Εν τω Μηνί Αθύρ" (καλοκαίρι 2006), "Διαμάντια & Μπλουζ" (2006-2007, Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς-Ζωή Λάσκαρη), "Απόπειρες" (καλοκαίρι 2007), "Σεσουάρ για δολοφόνους" (2008-2010, Θέατρο Αποθήκη), "Μαύρη κωμωδία" (2010-2011, Θέατρο Μουσούρη), "Άντρες έτοιμοι για όλα" (2012-2014, Θέατρο Λαμπέτη), "Δεν ακούω, δε βλέπω, δε μιλάω" (2014-2015, Θέατρο Αθηνά), "Ψαρόσουπα" (2015-2016, Θέατρο Αργώ), "Κοκομπλόκο" (καλοκαίρι 2016), "Γδύστε τη Μαμά" (2017-2018, Ελληνικός Κόσμος), "Μόλις Χώρισα" (καλοκαίρι 2018, περιοδεία) και "Η κυρία Επιθεώρηση" (2019, Θέατρο Βεργίνα).

Στον κινηματογράφο, έχει παίξει στις ταινίες "Αγάπη Τρυφερή" (2008), "Άμα δε σε θέλει" (2009), "180 μοίρες" (2010), "Μια φορά κι ένα μωρό" (2011), "Amore Mio" & "Οι γαμπροί της ευτυχίας" (2015) και "Μαγικός Καθρέφτης"(2016).

ΤραγούδιΕπεξεργασία

Ως τραγουδίστρια, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι μέλος του ροκ συγκροτήματος "Mama Sings Fire" (πρώην: Mamacita On Fire). Το καλοκαίρι του 2012, πραγματοποίησαν live εμφανίσεις στο νυχτερινό κέντρο "Thalassa People's Stage" μαζί με το Σάκη Ρουβά, τον Αντύπα και την Demy, ενώ τη σεζόν 2012-2013, εμφανίζονταν στο μαγαζί "Ιερά Οδός" με το Νότη Σφακιανάκη και τη Φανή Δρακοπούλου.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το 2013 έχει σχέση με το ροκ μουσικό Φώτη Μπερνάρντο και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες. Τη Λυδία (γενν. 18 Φεβρουαρίου 2016) και την Ηλέκτρα (γενν. 15 Νοεμβρίου 2018).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2005 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA πωλήτρια Επεισόδιο: "Η Μαϊμού Πεθερά"
2006 Οι Μάγισσες της Σμύρνης MEGA Guest Εμφάνιση
Ήρθε κι έδεσε MEGA Λίλυ Guest Εμφάνιση
2006-2007 Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Αγγελική Χριστοφόρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Big Bang MEGA Τζένη Περράκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Η Πολυκατοικία MEGA Νίνα Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδια 3,4
2008-2009 Όλα στον αέρα MEGA Φανή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009-2010 Μ+Μ MEGA Κική Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Μίλα Μου Βρώμικα MEGA σχέση Μεμά Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 20
Ο 3ος νόμος MEGA υπαστυνόμος Επεισόδιο: "H Μυρωδιά του κτήνους"
2010-2011 The Big Game ALPHA Η Ίδια Παρουσιάστρια
Λες και το 'ξερες ALPHA Συμπαρουσιάστρια
2011-2012 Dancing On Ice ΑΝΤ1 Διαγωνιζόμενη - 2η Θέση
2012 Κλινική Περίπτωση MEGA Ζωή Παρθένη Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 12
2013 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Γκαλίνα Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 18
2014 Μοντέρνα Οικογένεια MEGA Χριστίνα Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 5
Κάτω Παρτάλι MEGA Ζωή Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδια 10,12
2014-2017 Οι Συμμαθητές ANT1 Κρίστη Ζαφόλια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2018 4xxx4 ANT1 Ανδρονίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Dancing with the stars ANT1 Η Ίδια Διαγωνιζόμενη - 11η Θέση
Θέατρο
Έτος Θεατρική Παράσταση Θέατρο
2001-2002 Μεγάλο & Μικρό Θέατρο Τέχνης
2002-2003 Ο Ύμνος στους θεούς ας πάει
Μια φορά κι ένα... λεπτό
2003-2004 Μισός αιώνας Αριστοφάνης
Απόπειρες κατά της ζωής της Θέατρο Ιλίσια-Ντενίση
2004-2005 Η Βασίλισσα του Χιονιού Θέατρο Τέχνης
2005 (καλοκαίρι) Εκκλησιάζουσες Θέατρο Τέχνης/ Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
2005-2006 Η όπερα της πεντάρας Θέατρο Βεάκη
2006 (καλοκαίρι) Εν Τω Μηνί Αθύρ Μουσείο Μπενάκη
2006-2007 Διαμάντια και Μπλουζ Θεατρική Σκηνή Αθηναΐς-Ζωή Λάσκαρη
2007 (καλοκαίρι) Απόπειρες Περιοδεία
2008-2010 Σεσουάρ για δολοφόνους Θέατρο Αποθήκη
2010-2011 Μαύρη κωμωδία Θέατρο Μουσούρη
2011-2014 Άντρες έτοιμοι για όλα Θέατρο Λαμπέτη
2014-2015 Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω Θέατρο Αθηνά
2015-2017 Ψαρόσουπα Θέατρο Δημήτρης Χορν
2016 (καλοκαίρι) Κοκομπλόκο Περιοδεία
2017-2018 Γδύστε τη μαμά Θέατρο Ελληνικός Κόσμος
2018 (καλοκαίρι) Μόλις Χώρισα Περιοδεία
2019(καλοκαίρι) Η κυρία Επιθεώρηση Θέατρο Βεργίνα
2019-2020 Η Παριζιάνα Θέατρο Broadway
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος ταινίας Ρόλος Σημειώσεις
2009 Άμα δε σε θέλει Δήμητρα Κωμωδία
2010 180 μοίρες Κορίνα Κωμωδία
2011 Μια φορά κι ένα... μωρό Πόπη Κωμωδία
2015 Amore Mio Μάρα Κωμωδία
Οι γαμπροί της Ευτυχίας Λίνα Κωμωδία
2016 Μαγικός Καθρέφτης Άννα Κωμωδία

Live εμφανίσειςΕπεξεργασία

Έτος Μαγαζί Σε συνεργασία
2012 Thalassa People's Stage Σάκης Ρουβάς, Αντύπας & Demy
2012-2013 Ιερά Οδός Νότης Σφακιανάκης & Φανή Δρακοπούλου

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία


ΠηγέςΕπεξεργασία