Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Λέλα Σταματοπούλου (μετέπειτα Πατρικίου) (Αθήνα, 1904 - 13 Απριλίου 1975) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου.

Λέλα Πατρικίου
Γέννηση 1904
Θάνατος 13  Απριλίου 1975
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα ηθοποιός
Σύζυγος Σπύρος Πατρίκιος
Τέκνα Τίτος Πατρίκιος

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ήταν κόρη του ηθοποιού του Εθνικού Θεάτρου Παναγιώτη Σταματόπουλου, και της επίσης ηθοποιού Ευδοξίας Σταματοπούλου. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Σπύρο Πατρίκιο, ο οποίος ήταν και πρόεδρος του ΣΕΗ. Γιος τους είναι ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1931 Ο μάγος της Αθήνας
1945 Διπλή θυσία
1949 Δυο κόσμοι

Διαγωγή μηδέν

1950 Έλα στο θείο
1951 Προπαντός ψυχραιμία

Μια νύχτα στο Παράδεισο

1953 Το σωφεράκι
1955 Το φιντανάκι

Η Κάλπικη λίρα

1956 Τσιγγάνικο αίμα

Θυσία της μάνας

1957 Ραντεβού με τον έρωτα

Της νύχτας τα καμώματα

Μανούλα θέλω να ζήσεις

Όπου φτώχεια και φιλότιμο

1959 Οι δοσατζήδες

Το αγοροκόριτσο

Ανθισμένη αμυγδαλιά

Επιστροφή από το μέτωπο

1960 Μια του κλέφτη

Ένα κορίτσι σε περιμένει

1962 Εξομολόγηση μιας μητέρας
1963 Μας κρύβουν τον ήλιο
1964 Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του
1965 Όταν σημάνουν οι καμπάνες

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία