Άνοιγμα κυρίου μενού

Μαίρη Ευαγγέλου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μαίρη Ευαγγέλου (Αθήνα, 4 Δεκεμβρίου 1953-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Μαίρη Ευαγγέλου
Γέννηση4 Δεκεμβρίου 1953 (1953-12-04) (66 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και ηθοποιός ταινιών
ΣύζυγοςΝίκος Δαδινόπουλος (από 1979)
Καλλιτεχνικά ρεύματαΔράμα

Ήταν κόρη του Αποστόλη Ευαγγέλου και της Ανθούλας Νικολοπούλου. Σε μικρή ηλικία εμφανίστηκε σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες έχοντας το ρόλο του παιδιού. Την περίοδο 1974-1981 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά Λούνα Παρκ του Γιάννη Δαλιανίδη.

Το 1979 παντρεύτηκε τον επίσης ηθοποιό Νίκο Δαδινόπουλο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί στο Λούνα Παρκ. Έχει ένα γιο, τον Άλκη (γενν. 1981), ο οποίος είναι σκηνοθέτης.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

1961 Μάνα μου παραστράτησα Αννούλα
1962 Όταν χτυπά το παρελθόν
1962 Κλάψε φτωχή μου καρδιά
1962 Η Ελληνίδα και ο έρωτας
1962 Αγνή κι ατιμασμένη
1963 Μάνα γιατί με γέννησες Τασία
1963 Πληγωμένες καρδιές Μαιρούλα
1963 Έτσι ήταν η ζωή μου κοριτσάκι
1963 Αγάπησα και πόνεσα κοριτσάκι
1964 Ένα παιδί χωρίς όνομα
1964 Χωρίς γονείς κι αδέρφια Αννούλα
1965 Το θαύμα της Μεγαλόχαρης Λίζα Μερκάτη
1971 Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη Άννα Αποστόλου

ΒιντεοταινίεςΕπεξεργασία

1987 Δυο κορίτσια και οι κότες
1988 Τρυφερές σχέσεις
1989 Εραστής από χαρτόνι

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

1972 Οι θησαυροί της Βέρμαχτ[1] ΥΕΝΕΔ
1974 Λούνα Παρκ ΕΡΤ
1983 Απέναντι Όχθη ΕΡΤ

ΕκπομπέςΕπεξεργασία

1991 Το σήριαλ των σήριαλ ΕΤ1
1994 Μπράβο Mega

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία