Μαίρη Λαλοπούλου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Μαίρη Λαλοπούλου (Αθήνα 1926;-14 Μαΐου 1989) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός.

Μαίρη Λαλοπούλου
Γέννηση1926;
Αθήνα
Θάνατος14 Μαΐου 1989 (63 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Πρωτοεμφανίστηκε με το Ρεαλιστικό Θέατρο, στο έργο Χρυσάφι (1949). Έπαιξε σε ρόλους καρατερίστας σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως κωμωδίες. Έπαιξε επίσης σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1952 Ένα βότσαλο στη λίμνη
1963 Δίψα για ζωή
1965 Πικρή ζωή
1966 Τζένη-Τζένη

Οι κυρίες της αυλής

1967 Ο αχόρταγος

Νύχτα γάμου

Η ώρα της δικαιοσύνης

1968 Μεγάλες αγάπες

Μπροστά στην αγχόνη

1971 Επαναστάτης ποπολάρος

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1972 Στησιχόρου 73 ΥΕΝΕΔ
1973 Δρόμος χωρίς γυρισμός ΥΕΝΕΔ
1976 Ορκίζομαι να είπω την αλήθεια ΕΡΤ

Τηλεοπτικό θέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1972 Ο πειρασμός

Σαν δυο σταγόνες

ΥΕΝΕΔ

ΥΕΝΕΔ

1973 Κάθε Τετάρτη

Ο κοκκινοτρίχης

ΥΕΝΕΔ

ΕΙΡΤ

1975 Ο ανακριτής καλεί

Ρωμαίος και Αννέτα

ΕΡΤ

ΕΙΡΤ

1976 Λίβινγκ ρουμ

Γυάλινος κόσμος

Τσάι και συμπάθεια

ΕΡΤ

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1951 Το κουρέλι
1954 Μια γυναίκα χωρίς σημασία
1956 Ο αριστοκρατικός Δόμος
1968 Το παιχνίδι του θανάτου
1969 Τσάο


Συμπληρωματικός πίνακας θεατρικών παραστάσεων στις οποίες συμμετείχε η Λαλοπούλου, ως ηθοποιός

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1948/1949 Το χρυσάφι Σιου Ρεαλιστικό Θέατρο Θέατρο Περοκέ Γιώργος Γιαννίσης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1948/1949 Σχολείο συζύγων Λεονόρ Ρεαλιστικό Θέατρο Θέατρο Περοκέ Κωστής Κοτζιάς
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1948/1949 Νυφιάτικο τραγούδι Α Κορίτσι Ρεαλιστικό Θέατρο Θέατρο Περοκέ Γιώργος Γιαννίσης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Λίλιομ Μαρία Θίασος Κώστα Μουσούρη Θέατρο Αλίκης Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Προσκήνιο Δεσποινίς ντε λα Γκαραντιέρ Θίασος Κώστα Μουσούρη Θέατρο Αλίκης Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Η κληρονόμος κα Μοντγκίμερ Θίασος Κώστα Μουσούρη Θέατρο Αλίκης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1949/1950 Ένας αξιοθαύμαστος υπηρέτης Λαίδη Κάθριν Λάζενμπυ Θίασος Κώστα Μουσούρη Θέατρο Αλίκης Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Αγαπούλα Μίτσι Σλάγκερ Θίασος Έλλης Λαμπέτη - Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν Θέατρο Κυβέλης Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Ξενοδοχείον Η ευτυχία Μπριζίτ Θίασος Έλλης Λαμπέτη - Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν Θέατρο Κυβέλης Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Βαθειά γαλάζια θάλασσα Αν Ουέλτς Θίασος Έλλης Λαμπέτη - Γιώργου Παππά - Δημήτρη Χορν Θέατρο Κυβέλης Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1955/1956 Μάρτυς κατηγορίας Γκρέτα Θίασος Κατερίνας - Ελεύθερος Καλλιτεχνικός Οργανισμός Θέατρο Κατερίνας Μάριος Πλωρίτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1980/1981 Ο κατά φαντασίαν ασθενής Μπελίνα Άρμα Θέσπιδος περιοδεία Μιχάλης Μπούχλης

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • retroDB.gr
  • 90lepta.com
  • livemovies.gr

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία