Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Μισέλ Μπουκέ (γαλλικά: Michel Bouguet) (γενν. 6 Νοεμβρίου 1925,Παρίσι), είναι Γάλλος ηθοποιός του κινηματογράφου. Από το 1947 που ξεκίνησε την καριέρα του έχει παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες, μεταξύ αλλων στο Μπορσαλίνο (1970) σε σκηνοθεσία Ζακ Ντερέ και στο Δύο ξένοι στην ίδια πόλη (1973) σε σκηνοθεσία Χοσέ Τζιοβάνι.

Μισέλ Μπουκέ
MBouquet.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Michel Bouquet (Γαλλικά)
Γέννηση 6 Νοεμβρίου 1925 (1925-11-06) (93 ετών)
Παρίσι[1]
Χώρα πολιτογράφησης Γαλλία
Σπουδές Εθνικό Ανώτατο Κονσερβατόριο Δραματικής Τέχνης
Ιδιότητα ηθοποιός[2], παιδαγωγός και ηθοποιός ταινιών
Βραβεύσεις Prize for the best actor of the Union of criticism, Prize for the best actor of the Union of criticism, Prize for the best actor of the Union of criticism και Μεγαλόσταυρος της Λεγεώνας της Τιμής
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Ο Μπουκέ έχει τιμηθεί αρκετές φορές στην διάρκεια της καριέρας του με Βραβεία Σεζάρ, Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και Βραβεία Μολιέρου.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθέτης
1947 Criminal Brigade Le tueur Gilbert Gil
1947 Monsieur Vincent The TB sufferer Maurice Cloche
1948 Manon The helmsman Henri-Georges Clouzot
1949 White Spats Maurice Jean Grémillon
1951 Three Women M. Lesable André Michel
1955 Night and Fog narrator Alain Resnais
1964 Les amitiés particulières Father Trennes Jean Delannoy
1965 Our Agent Tiger Jacques Vermorel Claude Chabrol
1967 The Bride Wore Black Coral François Truffaut
Lamiel Doctor Sansfin Jean Aurel
The Road to Corinthe Sharps Claude Chabrol
1968 Mississippi Mermaid Mr Comolli François Truffaut
The Unfaithful Wife Charles Desvalles Claude Chabrol
1969 Last Leap Jauran Édouard Luntz
1970 Borsalino Maître Rinaldi Jacques Deray
Just Before Nightfall Charles Masson Claude Chabrol
The Breach Ludovic Régnier Claude Chabrol
The Cop L'inspecteur Favenin Yves Boisset
Comptes à rebours Valberg Roger Pigaut
1971 Malpertuis (fi Dideloo Harry Kümel
1972 Night Flight from Moscow Tavel Henri Verneuil
Trois milliards sans ascenseur Albert Roger Pigaut
Plot Maïtre Lempereur Yves Boisset
Il n'y a pas de fumée sans feu M. Morlaix André Cayatte
1973 Deux hommes dans la ville Inspector Goitreau José Giovanni

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία