O Μπιλ Σκάρσγκορντ (Bill Skarsgård, γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1990) είναι Σουηδός ηθοποιός. Είναι γνωστός για τον ρόλο του στη σειρά The Divergent Series: Allegiant, Atomic Blonde, και την σειρά Netflix Hemlock Grove, ενώ πρωταγωνιστεί ως Πένιγουαιζ στην ταινία του 2017 IT: Chapter One, από όπου εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του. Από τον Αύγουστο του 2018 θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το δεύτερο μέρος της ταινίας, IT: Chapter Two. Είναι γιος του ηθοποιού Στέλαν Σκάρσγκορντ και αδερφός του Αλεξάντερ Σκάρσγκορντ από το True Blood.

Μπιλ Σκάρσγκορντ
Bill Skarsgard by Gage Skidmore 2.jpg
Προφορά
Γέννηση9 Αυγούστου 1990 (1990-08-09) (31 ετών)
Σουηδία
Χώρα πολιτογράφησηςΝέα Υόρκη
ΙδιότηταΗθοποιός, μοντέλο
Εν ενεργεία2000 -
Τέκνακόρη
ΓονείςΣτέλαν Σκάρσγκορντ, Μάι Σκάρσγκορντ
ΑδέλφιαΑλεξάντερ Σκάρσγκορντ, Γκούσταφ Σκάρσγκορντ, Βάλτερ Σκάρσγκορντ
Γνωστός γιαIT: Chapter One, IT: Chapter Two
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Ο Σκάρσγκορντ γεννήθηκε στο Βέλινγκμπι της Σουηδίας και είναι ο γιος του Στέλαν Σκάρσγκορντ και της Μάι Σκάρσγκορντ, η πρώτη του γυναίκα. Έχει επτά αδέλφια: τον Αλεξάντερ, Γκουστάφ, Βάλτερ (όλοι τους ηθοποιοί), Σαμ και την Άϊτζα Σκάρσγκορντ, καθώς και τους Όσιαν και Κόλμπιον, που του είναι ετεροθαλής αδέρφια από τον δεύτερο γάμο του Στέλαν με την Μέγκαν Έβερετ.[1][2]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Χρονιά Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2000 White Water Fury Klasse
2007 Spending the Night Victor Ταινία μικρού μήκους
2008 Pigan brinner! Tonårs-Nosferatu Ταινία μικρού μήκους
2008 Arn – The Kingdom at Road's End Erik
2009 Kenny Begins Pontus
2010 I rymden finns inga känslor Simon
2010 Behind Blue Skies Martin
2011 The Crown Jewels Richard Persson
2011 Simon & the Oaks Simon
2012 Anna Karenina Captain Machouten
2013 Victoria Otto
2016 The Divergent Series: Allegiant Matthew
2016 A Stone Appears Man
2017 Atomic Blonde Merkel
2017 Alteration Alejandro Ταινία μικρού μήκους
2017 It It / Pennywise the Dancing Clown
2017 Battlecreek Henry
2017 Moomins and the Winter Wonderland Moomintroll Φωνητικά, παραγωγή[3]
2018 Assassination Nation Mark
2018 Deadpool 2 Axel Cluney / Zeitgeist
2019 Villains Mickey
2019 It: Chapter Two It / Pennywise the Dancing Clown
2020 Nine Days Kane
2020 The Devil All the Time Willard Russell
2020 Naked Singularity Dane
TBA The Things They Carried TBA
2022 John Wick: Chapter 4 Merkel

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Χρονιά Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2002 Laura Trenter – Dad, the Policeman Tony Μίνι-σειρά, 2 επεισόδια
2009 Livet i Fagervik Mårten 1 επεισόδιο
2013-15 Hemlock Grove Roman Godfrey
2018-19 Castle Rock Henry Deaver / The Kid
2020 Souldmates Mateo Επεισόδιο: "Layover"
TBA Clark Clark Olofsson

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία