Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Πάολο Μενεγκούτσι (ιταλικά: Paolo Meneguzzi, 6 Δεκεμβρίου 1976) είναι Ελβετός τραγουδιστής. Είναι ιδιαίτερα γνωστός στη χώρα του αλλά και στην Ιταλία. Το 2008 εκπροσώπησε την Ελβετία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στο Βελιγράδι, με το τραγούδι Era Stupendo, με ιταλικούς στίχους. Το εν λόγω τραγούδι αποκλείστηκε από τον τελικό, κατά τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού.

Πάολο Μενεγκούτσι
Paolo Meneguzzi, Switzerland, Eurovision 2008, 2nd semifinal.jpg
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Δεκεμβρίου 1976
Mendrisio
ΨευδώνυμοPaolo Meneguzzi[1]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλβετία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙταλικά
Ισπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής-τραγουδοποιός
τραγουδιστής
Ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με τις εξής συμμετοχές:

  • (2001) - Ed io non ci sto più (7η θέση)
  • (2004) - Guardami negli occhi (4η θέση)
  • (2005) - Non capiva che l'amavo (δεν προκρίθηκε στον τελικό)
  • (2007) - Musica (6η θέση)
  • (2008) - Grande

Πίνακας περιεχομένων

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

AlbumΕπεξεργασία

  • 2001 - Un sogno nelle mani
  • 2003 - Lei è
  • 2004 - Lei è (νέα έκδοση)
  • 2005 - Favola
  • 2007 - Musica
  • 2007 - Live Musica Tour
  • 2008 - Corro Via

Διεθνή AlbumΕπεξεργασία

SinglesΕπεξεργασία

  • 1996 - Arià Ariò
  • 1996 - Sei La Fine Del Mondo
  • 2001 - Ed io non ci sto più
  • 2001 - Mi Sei Mancata
  • 2001 - Quel Ti Amo Maledetto
  • 2002 - In Nome Dell'Amore
  • 2003 - Verofalso
  • 2003 - Lei è
  • 2004 - Guardami Negli Occhi(Prego)
  • 2004 - Baciami
  • 2004 - Una Regola D'Amore
  • 2005 - Non Capiva Che L'Amavo
  • 2005 - Sara
  • 2005 - Lui e Lei
  • 2007 - Musica
  • 2007 - Ti Amo Ti Odio
  • 2007 - Ho Bisogno D'Amore
  • 2008 - Era Stupendo
  • 2008 - Grande
  1. Ανακτήθηκε στις 13  Ιουνίου 2019.